Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Па изгледа е со нозете надоле свртена ме растури сат време ја осеќам само таму клоца :D

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    841
    Јас би одела, секој месец одам и многу е внимателна девојката ме мозга саат ипол препон и нозе, а и во бременост ептен се изретчени влакната, мене лично не ме боли. И после пораѓај да не му ја мислиш ако си царски па и рана.., а природно сигурно на последно место после пораѓај ќе мислиш на депилација, а вака средена раат бар месец ипол да не мислиш.. мој совет да одиш

На Nefertiti., IRBBB и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  3. Elle15

Elle15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    262
    36 недела, сега почнува некоја трема да ме фаќа, гледам да не мислам на тоа, ама се се прашувам што ме чека какви болки да очекувам дали ќе знам да препознам дека дошол денот за пораѓај, како ќе поминиме на пораѓај, дали ќе дојди порано или покасно? Сакам порано неможам да дочекам да ја видам да ја гушнам.Само се молам се да биди во ред.

На mamaJana, Snowflake97, Broki5 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    19.276
    @Vojdana да кај мене поминаа 2 нед од чепот.
    За интервали не мерев туку болките ми стануваа поголеми и баш како д ати се оди во вц.
    Забележав дека се вистинските кога почнаа да болат коски во нозе, колената ...
    Важно како и да легнеш/седнеш болките не престануваат

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    19.276
    Јас дента дека бев на цтг и отидов свежо бричена... еве сега веќе се подраснати ама не ме чеша и ок ми е не ни мислам баш на влакната.
    Ја бар не се осеќам гнасно последно мислам на влкненцата

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    4.946
    Ве молам замислење за pregnancy forte од pharma vital, ми останале од периодот на доење 10 таблети моментално ги пијам, па се мислам дали да продолжам со нив, дали да земам Пренатас?
    Со првото бебе пиев Пренатас до 13недела а потоа премама дуо дури и година и пол после породување бидејки доев, потоа ми ги препорачаа од Зегин овие, и доста се поевтини,скоро упола од премама а по состав се исти, па се мислам сега дали да продолжам да ги пијам.За во доење не се двоумев бидејки ги пиев првенствено за мене, имав опасен цицач 24 ч на града, и морав да земам нешто плус, ама сега во бременост незнам дали се доволно добри. Ве молам за совет.

7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Здраво мамички :) Јас вчера правев тест за бременост и ми покажа втора побледа линија. Ми доцни 5 дена така да би требало да сум 4 недела и некој ден. Денес одма отидов на генеколог и ми кажа докторката дека имам само задебелување на ендометриумот и некоја сенка. Друго ништо не се гледа. Ме пратија да испитам бета хцг. Се загрижив и затоа ви пишувам. Ве молам споделете искуства. :l:

Прикачени фајлови:

На Peperutka-bt, mamaJana, 24.07 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    502
    Допаѓања:
    217
    Се друго одберете само немојте на фарма витал,сигурно тоа во зегин ви го понудиле,затоа што тоа е увоз на зегин,но квалитет има нула...јас да ви кажам а вие како си сакате

На Leksikon и macalavica им се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.294
    Допаѓања:
    57.304
    Немој да се грижиш, рано е да се види нешто. Обично прво ехо закажуваат најмалку 10-12 дена по пропуштена менструација. Направи си бета, ќе видиш дека ќе е висока. (fingers)

На natasam и mace89 им се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.652
    Допаѓања:
    9.302
    Честитки, со лесно! Прерано си отишла на гинеколог, тек после 5-6 недела се гледаат првите знаци на бременост, а плод и срцева акција после 6та,7ма недела. Испитај си хцг ако сакаш за мирна глава, но да знаеш дека на ехо 4та недела ништо не се гледа.

На natasam и mace89 им се допаѓа ова.
  11. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    :inlove::inlove::inlove::inlove:
    Фала @LivingGlam за бебче се обидувам веќе 5 години. Секакви дешавки и еве сега природно успеав и одма страв ме фаќа . Правев бета и чекам резултат така да ќе ви пишам штом го добијам на маил :)
    @Lovebug01 да изгледа избрзав ама отидов за да ми даде потврда матичната за да можам да не идам на работа и она ми вика ајде легни да видиме. Фала ви за подршката, се надевам се ќе биде добро:hug::hug::hug::hug::hug:
    @macalavica Дај Боже да е така :*

Последна измена: 13 октомври 2020
    На mamaJana, Broki5, Izzy_0504 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    4.946
    мене ми ги препорачаа демек биле добри, во доење не марев толку бидејки беа за мене, ама сега за бебето ми е битно, затоа прашав, ке си земам пренатас во тој случај а после 13 недела премама дуо.

13. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    4.946
    Бремена сте, рано сте отишле на лекар. Јас исто имам бледа линија, воопшто не бев на гинеколог закажав во 6 недела сега сум 4та, исто беше и со првото бебе, сега и да одиме на ехо ништо не се гледа, битно ние си знаеме, земети си витамини и галете меше.во 6 недела ке слушнеме срценца.

На Cherry blossom89 и mace89 им се допаѓа ова.
  14. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.954
    Допаѓања:
    12.076
    Зошто мислеш дека не се квалитетни,во кој поглед? И мене ми ги препорачаа како наредни дека можам тие да ги купам.,па да слушнам мислења би сакала!?

15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Јас пијам Д3 витамин, на Фарма витал, скоро година дена, не знам вака не сум приметила нешто да не е ок, според тебе зошто не се добри на Фарма витал?

16. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Ми стигна резултатот од крв . Бетата е 740 на петти ден од доцнење на циклус. Дали е ок и која недела сум според вредноста? Ве гушкам ❤️

На mamaJana, kukla21, Broki5 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    4.946
    Имам мн јаки грчеви од пред 2 саата во јајници и се шират кон позади кон бубрези, цел тој дел ми се грчи и напред и позади, се напив парацетамол и седам не мрдам, на работа сум, мн ми е страв, со првото на почеток примав утрогестан, и 2-3 пати ме боцка прогестрон ама не волку рано,ништо не ми беше и од еднаш ме фати. Закажав преглед вечер во 6, се надевам дека се ке биде добро.колку најрано може да се почне со утрогестан?

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.298
    Јас ставав една недела уште во 4-5 недела, уште немав срцева акција.

На mace89 и macalavica им се допаѓа ова.
  19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    А зашто идеш на работа? Сега треба да одмараш. Направи си тест преку крв и однеси им потврда сега сме сите трудници ослободени. Болките се нормални во почетокот мила :* Мене ми кажаа одма 3х1 дабростон

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.974
    Допаѓања:
    21.946
    И јас одам на работа, 4+ сум. Не планирам да барам да ме ослободат, освен ако недај Боже не ми е добро. А и секако не планирам одма да кажам на работа дека сум бремена, уште не сум била ни на прв преглед, прерано е.

На mace89, macalavica и Tinka1234 им се допаѓа ова.