Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    4.946
    Па јас не одев прво со потврда од градинка, па во меѓувреме добив дијагноза за автоимуно заболување па приложив потврда и за хронично болни, па сакаа да ме отпуштат, потоа се предомислија, се вратив на работа а во меѓувреме сега сум останала бремена, пред тоа пробував неколку пати не успеав, марфи, сега уште таква потврда да им однесам незнам како ке ме сватат.
    Со првото бебе имав ризична бременост и мирував цело време, не одев на раб, бев на патолошка, сега и да седам дома нема шанси да мирувам од малото кое е 200 на сааат, тука на работа сум сама во канцеларија и повеке можам да одморам, барем седам.Ама овие грчеви ме плашат многу, немам исцедок, дај боже да биде се како што треба.

2. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    не ми се веруваше ни мене , викам ај реномирана фирма , вака така нема да прават проблеми 6 месеци одев на работа трудна ни еден ден не земав слободен и излезе проблем се подотворив ми се скрати цервикс побарав мерки да користам еден месец и после имам одмор па да одам на трудничко , кога почнаа да ме мотаат нема мерки тоа укинато е се во септември , ја меил пратив до влада и ми вратија за еден саат, им го препратив меилот да им докажам дека не се во право и после два дена ми вика иди отвори си боледување вака неможе не дозволуваат , а бе се е пореметено нема со кој да се разбереш :@

На thelittle17 и macalavica им се допаѓа ова.
  3. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Јас морав одма да кажам на шефот бидејќи таква ми е работата со физички напор па ми одобри годишен одмор, не сакам да разикувам па сега со Господ напред. После ако е се како што треба ќе продолжам со мерките од влада.
    @macalavica ако ти е лесна работата тогаш немаш гајле но појди си на лекар ќе ти дадат прогестеронска терапија :*

На thelittle17 и macalavica им се допаѓа ова.
  4. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    332
    Како сте трудници, јас сум 16та недела од денес, бебе уште го немам почуствувано да мрда па последниве денови цело време се прашувам дали бебе е тука :) Дали и вие исто сте се грижеле? Иначе се е во ред, одвај чекам преглед во петок :inlove:

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.954
    Допаѓања:
    12.076
    Јас некаде после 17та недела почнав да го осеќам...нема место за паника...бебе е тукаа..не де грижи.,а и петок ќе дојде брзо..ќе го.видеш :inlove::inlove::inlove:

На mace89, thelittle17 и tamarce.j им се допаѓа ова.
  6. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    10.437
    Како сте идни мамички :inlove: 20201013_150712.jpg Дали некоја ги има пиено овие и за во кој период од бременоста се?:^)

7. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.100

Јас сум 7 ми месец и одам на работа , имаше период кога работев од дома , но сега сум на работа додека можам ке терам така .. немам контакт со други не се мешам , сметам дека сега за сега не е ризично..

8. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Јас уште го немам убаво осетено да мрда, а 18+3 сум, може да било нешто како грчеви и да не сум осетила, дури и ме фаќа страв зошто сеуште не сум го осетила воопшто.:sweat::doh:

9. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    И јас имам претчуство дека девојче ќе имам пак. А мм има страшна желба за машко. Ќе видиме, само да е живо и здраво. Него 5 минути се тешам двете ќе раснат заедно ќе си имаат друштво, па следните 5 паника ме фаќа како ќе пројде овој период.
    А баш памтам кога ја одбиваше од цицо малата, до вчера они бебиња сега дади ќе бидат:inlove: :D јас уште не можам да се привикнам дека веќе е дете не е бебе, уште категорија бебе си отварам на форумов :D:D

На IRBBB и Chanell* им се допаѓа ова.
  10. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    И мене скоро толку ќе ми бидат разлика дечињата... Т. Е. Нецели 24 месеци или 2 години... Исти прашања, исти стравови.... Со лесно бременоста, што мора, ќе се издржи.

На mace89 и lady.N им се допаѓа ова.
  11. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.055
    Во ред е, има уште време за да го почувствуваш за прв пат, нормално е од 16-24 недели.
    Јас синко прв пат го почувствував во 17 недела, иако и во 11 имаше некое чудно треперење, но ме убедуваа дека не е можно :)

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    26+3 сум, хормони ме тресат, само се нервирам (често и со плачка завршувам), се карам со мм за работи што се небитни, се случиле пред долго време.. па кога ке размислам став ми е дека и наштетувам на цурата во мене. Па најсмешно е што ја жалам што е женско и ке мора да поминува низ женски работи што не ми се допаѓаат
    Дали тоа што сум дома има улога, ах да не беше вирусов да си одев на работа..
    Од утре ке почнам да купувам облека ваљда ке се средам малце
    Извинете ама морав да се изнаприкажам некаде

На mace89 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  13. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    502
    Допаѓања:
    217
    Не се секирај исто и мене мр маваа хормоните,се карав за се и сешто со маж ми,за се нешто ми се плачеше.И мислам да си одев на работа поарно ке ми беше,ама ете тоа е

На Cholipam му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Терам 30та недела, некој да има болки во долниот дел на грбот?
    Кога се движам многу и ме фаќа, се мислам како ќе се пораѓам вака, нема да имам сила да туркам.

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  15. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    после малку движење и стоење и мене ме заболува грбот и колковите , па ако сум дома одма легнувам после пола саат одмор ми поминува , веќе натежнува бебчето и барем кај мене е спуштено доле па боли заради тоа , сите со прва бременост што сте јас со ќерка ми иако помлада само 20 год имав многу повеќе болки претрпев него со другиве две , прв пат се спрема телото за пораѓај , лигаменти и мускули се тегнат се шират па се боли и се е нормално се додека се смирува со малку одмор :l:

На Ava.84, Diva0710, Naatashka123 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Искрено и јас неколку пати имав тавко треперење а сум 11+5 дали од самата помисла или стварно е бебето незнам

Иначе имам некоја болка одма под ребрата дали е од повеќе време во седечка положба или нешто друго е ?

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.335
    Допаѓања:
    33.685
    Мајки помош! Ме убијаа киселини, не можам да спијам. Станав, изедов зелено јаболко, ми помогна 15 минути и пак исто.
    Дома немам ништо безбедно, освен сода бикарбона. Смеам да се напијам? Или кажете ми друга алтернатива, освен млеко (не пијам, не можам да поднесам).

18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.652
    Допаѓања:
    9.302
    Можеш сода слободно, едно лажиче со малку вода.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.335
    Допаѓања:
    33.685
    Фала ти најпренајмногу! Ме спаси, ќе преживеам вечерва. ❤️

На Cherry blossom89 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  20. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    9.582
    Ехее во теков на цела бременост колку солзи имам пролеано мм вика да ги собираше езеро ќе направеше, буквално цело време си плачам што од среќа, од тага, од нервоза, абре за се, доволно е само да почнам да размислувам нешто. Ама нема гајле, нормално е од хормоните што ни се пореметени.

На Broki5, Cholipam, Saraaa9 и 1 друга личност им се допаѓа ова.