На кумата моја. Тоа ти е од што ти се иритирани хранопроводот и грлото. Ако ти се повторува често, оди на болница.
Vo 12ta nedela mi pravea PAP, no nemav krvarenje.Sigurno ne e strasno, rez mi izleze blago vospaluvanje pa se sredi so vaginaleti Geneks 4.
Во трет триместар во која недела правевте брисеви? Докторот кој ми ја води бременост ми рече 31ва недела, матичната ми вика рано е ќе правеме 36та недела и сега сум збунета Инаку во 31ва недела ќе одам на последен преглед кај докторот што ми ја води бременоста (таму правев ИВФ) па си мислам може затоа ми рече да направам брисеви а потоа планирам да продолжам во Систина, бидејки таму сакам да се порагам.
Јас може како некои грчеви сум осетила, ама такво треперење како пеперутка што викаат, уште ништо. Убаво немам осетено ништо, а се си беше добро.
Јас околу 16та недела осетив пеперутки,а од 20та недела почнав да ја осекам убаво и еве ја скоро 4 недели пу пу да не ја урочам доста активна е Него што пиете/јадете за покачување на железо во крвта? Мене ми е на долна граница,ми даде докторот некој апчиња ама сакам со исхрана да го покачам колку што можам повеќе
Др. ми кажа во прва бременост после 21 недела и да не паничам ако го нема Еве дури во 22+ го осетив, ама зависи изгледа и дали постелката е на преден или заден ѕид.
Мене матичната ми рече семе од коприва (тука на форумов рекоа дека не смее, бидејќи соджело фитоестрогени), цвекло, аронија, боровинка, телешко месо, телешки црн дроб.
Не знам сеуште не сум одбрала доктор...ама се мислам помеѓу Гордана Петровска и Златко Палчевски некоја ако има препорака добро би било да слушнам мислење