Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    208
    Искрено незнам не живеам во Мк затоа ме интересира како е кај нас зошто се мислам.

2. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    Ако времињата три се, отстапуваат од нормалата, можеби ќе ти дадат клексани. Јас ги примам од почеток плус кардиопирин поради генетски мутации и покрај тоа пак 2 времиња се под нормала, ама со терапија велат не е страшно.
    Добро е што ги испитуваш.
    Инаку и да има крварење мало после пап не е страшно, тоа е од гребењето како со мала метличка, а сега се е поосетливо. Треба да биде се во ред.

На s.maja и Chanell* им се допаѓа ова.
  3. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Мешиња јас денес крш главата ме утепа болејќи и цела како омалаксана сум не ми се јаде ич дали сум настинала кој знае :(

4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    18.618
    Не си сама, од што настинавме само да знам...
    Може и времево дека променливо.
    И јас не јадам дури ми се лоши и еве 3 саати викам барем нешто да каснам, ама никако да станам...

5. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Исто и јас од сабајле дали дека мажми е настинат па од него нешто ме префати незнам ама од вчера вечерта главата мислам дека ќе ми пукне а денес па како сум омалаксана сме ме боли посебно грбот кај плешките или па и од времево кој знае

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.295
    Јас сум затната и од синусите ме фркна глава вчера премногу. Не помогна ни парацетамол, ни кока кола, ни кафе со лимон. Од масажа со посилен притисок на слепоочници и на корен на нос ми размина конечно денес.

7. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Абе јас цело време затната сум од нив уште од почеток кој знае е што е едвај стојам на нозе дури и нозете ме болат од што сум омалаксана :(

8. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    И јас сум така 2 дена а не сум мк а и тука времево е катастрофа.Денес мислам главата ќе ми пукни парацетамол не делува не бев јаддена малце сабајле едно парче каснав ми се слоши повратив во вц како да сум за одење а појдов 2 пати како гасови да имам плус половината ме искина... Ми ги прекинаја пред 2 дена дупастон-прогестерон се се јавив ми рекоја пак да си ги продолжам... Ако има некој лек за гасови нека даде оти ни вода ни течна храна не ми помага

9. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас сум со целодневни главоболки веќе трет ден...и парацетамол морав да пијам. Претпоставувам се должи на променливото време.

На thelittle17, ivance.. и jarec6 им се допаѓа ова.
  10. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Дали ве чеша стомакот? Јас еве неделава стално се чешам, пробав и да се мачкам со крема и да не се мачкам.. исто чеша. Дури ако не ставам крема ми е сува кожата и се ,,пршави,,.
    Стрии немам ама почна оваа 26 недела нагло да расте стомакот.

11. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас тие недели се убивав од чешање, дури и гребаници имав на стомакот. Ставај масло или крема и чешкај се по малку.
    Мене раце, нозе се ме чешаше, богами сега малце рацете и нозете се смирија ама стомакот уште ме чеша, 30та недела сум.

На Cholipam му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Да не зборам ... на дланките сум со егзема ;( неможам да ја ставам под контрола од што несмеам од сите креми да мачкам (некои ме се за трудници).
    Дури сега почнувам да имам киселини и нагон за повраќање (а и апетит повеке).
    Ова последниве месеци ке бидат потешки од првите

13. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Ај ќе истрпиш одма ќе поминат овие месеци сега, само што наведнувањето ќе ти стане потешко, и стомакот исто ќе почне да ти теже, потешко ќе се движиш. Бар кај мене е така. А мене на рацете ми излегоа акни со вода (дисхидроза ѓоа се вика) и само ги стискам, ама не се многу застапени, минимално ги имам за среќа.

14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.487
    Допаѓања:
    8.899
    Ставај креми и држи ладни облоги. Фаза е, ќе помине.

15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Добро, дали е нормално волку да ме боли позади десната страна од кичмата, како некој нерв ли е, не знам, ќе полудам од болка, нит се седи нот се лежи, се шетам низ соби како будала.. од што ме боли позади, и напред кај јајникот ме фаќа мислам, цела лева страна ме боли, едвај одам, пиев магнезиум, друго што можам да земам, или да мачкам, или не знам што...:doh::doh::doh::x:x:x

На Mira1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Девојки дали треба да ме плаши болката од тоа што не одам во вц или ќе појдам ама како да не сум појдена ми е ?

17. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Koga pravevte vtor skrining?jas sum denes tocno 21 nedela i denes pravam skrining,dali e vo red ili e porano??

18. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Во ред е и јас правев на 21+6

19. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Знае ли некоја што значат овие бројкиве, и дали се добри, цервиксот ми го пише ли некаде?
    Како шпанско село ми е ова сеуште.:?:
    За кратко одам кај матичната да ми го отворе боледувањето, како ли ќе издржам само:whew: со години не сум седела дома, нервата секако ќе ми игра додека се прилагодам. 20201016_095613.jpg 20201016_095534.jpg

20. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    9.415
    Не знам која недела си, ама најверојатно некој нерв ти е притиснат, мене во7ми и 8ми месец тоа ми се деси ме болеше цело време, ама имаше момент кога наеднаш премногу заболуваше, дури имам викано од болка. Јас вежби за истегнување на кичма и грб правев и плус многу пешачев, од тоа ми помина.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.