Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    18+ сум, исто како што кажуваш, кога ќе ме фати на моменти, ми се вика од болка, цела лева страна почнува да ме боли, многу лошо, а тек до крај што ќе се прави.. Мене и од многу одење почнува да ме боли.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Консултирај се со гинеколог дали може и ако може почни си вежби со јога за трудници. Благи истегнувања и центирање на карлица мускули жили. Јас оној краток период од неколку недели додека можев вежбав по пола саат секој ден и имав драстично подобрување. Како андроид апликација ти ја препорачувам Prenatal Yoga/ Down Dog. Плаво кругче е со бело кученце. Може да си поднесуваш на кој дел од телото сакаш да поработиш/тежина/музика/инструкции и времетраење. Исто има и вежби за жени со зголемена осетливост во пелвис/карлица па доста од оние потешки пози на раширени нозе и клекни стани се заменети со лесни лежечки истегнувања.

На Snowflake97, zhap4e и thelittle17 им се допаѓа ова.
  3. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Како изгледаат вистински контракции? Од 5 сабајле имам но не се на редовни интервали де на 10 де на 8 де на 5 мин а ме фака доле кичмата и напред стомакот, 41 недела сум да знам дали да одам или да почекам да станат на точни интервали, сега боли ама се трпи уште:)?

4. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    Како менструална болка многу интензивна, која трае неколку минутки па поминува и ништо не ти е,никаква болка.Мене со првото прво ми пукна водењакот па потоа добив болки.
    Оди ке те става на цтг секако пред породување нели се оди секој ден на цтг, барем јас така одев.

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Ne deka sum jas 21+0 zatoa prasuvam,da ne sum rano

6. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    Дали некој има правено скрининг прв и втор во newborn?Дали се добри,стои цена 3500 ден.

7. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Дали смее да се јаде аронија и да се пие чај од ѓумбир? 9 недела сум, ѓумбирот би ме освестил место кафето.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Аронија ми рече матичната да јадам заради хемоглобинот (5-10 зрнца на ден), а со оглед на тоа дека многу природни препарати против мачнините во прв триместар се на база на ѓумбир, би требало да смееш.

На s.maja, macalavica и cinderella5 им се допаѓа ова.
  9. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Јас бев и порано 19+, ама среќа со мерките беше понапредно. Таман си ти.

На Tacka36 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Здраво мамички :) Јас од денес ја почнувам 5тата недела :) На ехо си го видов сакусчето. Јас поради мутација и зголемен ризик од тромбофилија од старт сум со клексани и аспирин. Ме интресира ваше мислење кој генеколог е најдобар за водење на ваква бременост. Имам слушнато пофални зборови за Ливринова во ГАК а од приватниве незнам. Исто така ме чуди што не ми даде матичната витамини за трудници туку ми кажа да продолжам со тоа што си земав пред бременост Метилфолат 1000, метил 12, витамин Ц 1000, витамин Д 2000е. Што мислите дали е само тоа доволно? :*

На Broki5, s.maja, tina2018 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Со лесно бременост до крај ... Иначе доволно е понатаму ќе ти даде витамини плус мене тука ми дадоја само аспирин дупастон-заради миссед и во 12 ми го прекинаја аспирин фолна магнезиум и витамин ц 500
    после 2 недели некаде 13-14 ми рекоја да земам витамини за бремени

На mace89 и macalavica им се допаѓа ова.
  12. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Заборавив да прашам, афта имам во уста што смеам да ставам? Кај ништо не можам да јадам од гадење сеа и од неа..

13. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    можеш прополис, од тоа најбрзо поминуваат.

14. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Ве молам помогнете...пишав и на др тема ама никој не ми одговори
    Јас бев на терапија дупастон-прогестерон е всушност.Ми го даде докторот заради тоа што во март имав миссед е сега кога бев на скрининг ми го прекинаја заедно со аспирин-кај друг доктор правев скрининг. Докторот ми кажа да си го прекинам аспиринот али не рече ништо за дупастон. Од вторникот еден ден после скрининг вечерта ептен неуба болка имав во долниот дел на стомакот како за во вц дека ми се оди а и нередовна столица имам. Не се испаничив али вчера почна половината да ме боли и тоа од лежење и му се јавив ми рече да си ги продолжам дупастон..
    Денес фала му на бога немам никаква болка односно имам мала болка во половината што мислам и дека може да е нормално заради ширење 12+1 сум
    Што мислите за овие 2 дена можи да се има недај боже нешто случено или сепак би прокрварила ?
    Извинете за долгиот пост

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Не не таман си

На Tacka36 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    @KittyCat:), не ли можеш да отидеш да те видат на ехо во секој случај. Да си бидеш мирна. Друго е и кога ќе поразговараш со докторот.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Ќе се јавам сакав вчера да одам али не беше слободен докторот

18. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    Штом примаш терапија прогестеронска за подршка на бременоста не би требало да се грижиш, легни одмарај се, не се малтретирај без потреба да одиш и да чекаш.Со првото детенце имав крврења цело време, кога одмарам се смируваа, а ке се преморам пак исто, пафала богу родив здраво детенце, тие си се заштитени во стомакот,не се грижи, а болки со првото имав секакви и постојано, мислам дека и тоа е нормално само што прв пат све ти е ново па за секоја трчаш на лекар. Сега сум многу посмирена и психички поспремна за периодот што следи.Одмарај се , мисли позитивно и гали меше.

На KittyCat:) и mace89 им се допаѓа ова.
  19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Се си е нормално и прогестеронот не требало да ти го прекине, него го даваат до крај на бременоста кај вакви случаеви. Јас од почеток терам со 3х1 дабростон. Сега си покриена со терапија и уживкај си :*

На Prolett, KittyCat:) и macalavica им се допаѓа ова.
  20. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    18+ сме, денес ја видовме прцлата, се исполни желбата за женско на мм. Пресреќен е денес.:inlove:

И мислам дека конечно почнува убавиот период, нема мачнини. Ептен се радуваме на периодот што следи.:inlove:

На Alishan30, wannababy, IRBBB и 19 други им се допаѓа ова.