Ви благодарам за одговорите женски .... ме исплаши тоа што ми ја прекинаја а сум со миссед знам дека не се прекинува толку рано а и стварно имам болки од лежење... ме виде доктор бебе мрда цело хаха ми рече само топли облоги чаеви и топла вода да пијам и то е то.... Сега сум смирена ви благодарам на сите ве гушкам
Какви топли облоги, каде? Инаку, не се грижи за тоа што ти прекинале прогестерон, може пак да ти го прекинат натака доколку се' е во ред. И јас сега терам без (ми го прекинаа во 10та, па потоа кратко примав, па од 12та сум без никаква поддршка). Нема потреба затоа што бременоста ми е сосем нормална (засега, а ме следат). Исто претходно имав мртов плод, тогаш не знам колку прогестерон испримав цело време од почеток до киретажа, па додаден хормон не можеше да ја спречи ситуацијата кога причината била друга. Муабетот ми е - оваа бременост е сама за себе и така ти ја следат. Не значи дека ќе ти треба прогестерон до крај само поради претходната неуспешна бременост. Ќе ти следат ситуација па ќе дадат, прекинат или појачаат по потреба.
Топли облоги назад на половината... Иначе ми рекоја се е во ред бебе се развива како што треба немаш потреба од лекарства ама само што ми прекинаја а можи и од промена на времево да е стварно незнам почна болки во половина и такви некои болки... ми рече до 4 ноември да ги примам тогаш сум на контрола па ќе видиме
Женички ве молам за охрабрување. Дали на сите кои имате остварено успешна бременост правилно ви се дуплираше бетата? Мојата е порасната од 15ти ден од трансфер до 18ти но далеку е од дуплирана? Ако има некој таков случај, позитивен пример ве молам пишете. На ехо денес се гледаше сакус.
Секако дека има успешни бремености кај што бетата не се дуплирала, ама растела. Да, најчесто се дуплира ама не мора да значи дека е лош знак. Важно е да не паѓа, штом си расте уживај си ♡
Многу ти фала на мислењето. Од старт се чувствував дека штом дојдов до тука сега се ќе е во ред, ама сега сум збунета малце.. Фала ти пак
Леле значи ме пукнаа готово, денес со мајка ми на вибер се гледав. Ми вика голема си, издржи уште два месеци господ ќе прајт убо на пораѓај, ај ја разбирам мајка ми е се секира, ама многу ме заплашуваат вака. И викам толкава сум затоа што не сум висока и стомакот нит се ширит од страна нит нагоре, само право како јајце расте. 1,63 сум нормално е, аман бебето беше таман за 28 недела не беше големо. Ќе почнам сите да ги избегнувам дур да се породам... Ајде почнаа и хормоните сег, вака само ме плашат. Размазена сум знам..
@BabyD0ll мајка ако не ти го забибери нема кој. Нека не те допираат такви коментари. Секое меше приказна за себе. Исто и градба и килажа. Еве и мојава се да и насликам од добро најдобро пак ќе најде за нешто да прокоментира и да ми го дигне притисокот.
Жени, а само мене ли ме нервираат луѓево, особено некои постари женички кога ќе ме прашаат 'Растиш' и 'Ситно броиш'? Одма тука се замислувам како тесто со квасец оставено да нарасне, со тајмер до него за да се стави у рерна на печење @BabyD0ll и јас од мајка ми најмногу се нервирам пошо она ај што е најголем, ама и најстрог критичар ми е
Утре влегувам во 38-ма недела. Уште пред 5 дена божем почна чепот да ми паѓа ама уште абер немам да се пораѓам... Вчера и денес имав кафен исцедок на гаќите. На моменти ме гризе од болка доле во стомакот и тоа е све... Понеделник сум на контрола во Чаир, дај Боже да издржам до тогаш... Ноќите ми се тешки, колковите мислам ми се распаѓаат од болка и маж ми ме мести кога треба да се вртам во креветот... Не знам до кога ќе издржам, тешко ми е веќе многу...
Само јас ли кога ќе кивнам мислам дека на блиц го стегам цел стомак? Како screen shot да му правам на бебето.
Se vrativ pred malku od skrining,se e idealno,doktorot rece nemam sto da kazam se e kako sto treba,ama da i go slikne licenceto taa op se sokri i ne dade da i go vidime ni go svrte grbceto,cekavme nikako ne se pokaza,pa rece posto sakam da bide komoleten skriningot ke dojdes za 2 nedeli i liceto da go slikneme,mu se slucilo na nekoj vakvo nesto??
Уживај лепотице, секое меше своја приказна. Секоја бременост различна. Секое бебе различно. Јас не знам што им е на луѓево дали сите треба да сме исти по шаблон трудници. Вчера една ме прашува колку си поправена до сега и и кажувам и знаеш што ми одврти. Епа и ова мало ќе го родиш како првото. Ајде брееее. Таа го извага бебето од встомак . Абре за инет буцка има да родам. Катастрофа. Немам коментар .
Колку го роди првото? Абе јас сакам помало да се роди, полесно ќе е за мене и за него. После тоа си расте ж и 2500 да е ќе пораст што има врска тоа.
Мајки сегашни и идни,стрии во бременоста кога се појавуваат,не дека сакам да имам него чисто онака да си знам,јас немам се уште ,25 недела почнувам од утре,се шлапам со креми,улје...па ќе видиме што ќе биде до крај. Инаку не сум така склона кон нагли промени на килажа..
Немора да значи дека ќе ти се појават, штом не си склона исто и јас еве во 32 влагам и немам, а се мачкам и јас со сешто. Дај боже да немаме до крај