Јас сум 17+1 и сеуште немам линија, а баш сакав... инаку имам и темен тен.. си се надевам ќе ми се појави
Ми се појави после 20та негде, ама иста е од тогаш, не се познава нешто многу. Ептен е бледа и само дел под папокот. Светол тен имам инаку
Mene vo 7-8 mesec. Ne e vdlabnato, samo e potemna kozata. Koga se pojavi vo rok edna nedela se napravi bas temna
јас ја немам , ептен ми е светла кожата ама не ми се појавила во ниедна бременост ниту во оваа , и стрии малецки што имам на градите ми се бели на друго место немам , не мора да значи дека ќе се појави
Не се плаши имаш уште два месеци Отпушти се гледај некои видеа од бабици за техники во дишења, некои кои ќе те опуштат дека ништо не е страшно, што и не е Се е тоа природно, ако е страшно зарем светот би имал 7 милиарди луѓе Зарем жените ќе раѓале второ дете Така да уживајте со мт додека сте сами со некое филмче, со многу гушкање и разговарајте за да се опуштите.Сигурно и мт се плаши
Aaa колку убавоооо, како јас да се ставам во листаваа ? Инаку без грижа, мисли на тоа дека ќе си го држиш бебето во раце после тоа
Не знам, нема спомнато ништо за тоа дека се плаши, сигурно за да не ме исплаши, ама мислам да. Знам ми викаше некни, набројуваше братучеди негови, "таа како роди, онаа како роди, секој може". Прво ни е и нормално е. Секоја вечер ме масира, неподвижна сум уште од сега поради болки во долниот грб. Се мислев и за тоа, како ќе се пораѓам со овие болки, може да се подобрат до тогаш.
Да да, ќе си се гушкаме ако даде Бог. Еве тука ќе си напишеш кога ти е терминот и што носиш. https://forum.femina.mk/threads/Термини-на-породување.3883/page-313#post-5271867
јас сум у листата за јануари, 24ти па, кога сфатив дека го фаќам 7ми месец ме фати блага паника. Не толку за болки од пораѓај колку што некој страв да не ме фати некоја паника и срцево да ми забега..па и, како, кога, до кога ќе го исчувам гомцето.
Денес поминав неколку саати во Чаир и низа прегледи, почнувајќи од цтг, па влегов кај др Скепаровска и следно беше вагинален преглед со рака, па вагинално ехо, па ултразвук...Го најде миомот на заден ѕид, лоциран во подолниот дел... Све друго беше во ред... После прегледот дојде и др Исмаили да ме види и да даде мислење за мене па и тој ме прегледуваше... Рекоа среда сабајле да дојдам и конечно да одлучат дали ќе се пораѓам со царски или природно...Тогаш Исмаили ќе ме прегледува со вагинално ехо да види дали миомот е навлезен во родилниот канал. Доста задоволна сум од третманот во Чаир. Докторката ми препиша повторно Клексан (димери 3450) и Тотхема ампули... Проток беше добар... Така да, следуваат уште 6 дена неизвесност...
Уживај мила,имаш време. Еве јас сум за Ноември и мува не ме лази искрено. Си велам ехеее имам уште За веслање. Хихихи. И да биде порано,само со Господ напред и со живот и убавина. @Ava.84 предобро кажа ако е страшно тогаш како се создал сиот овој народ. Ајде само позитивно. Ние сме жени,мајки,лавици.
Да знам ти си месец пред мене, те памтам уште од тогаш кога направи тест за бременост и беше позитивен од прв обид, јас тогаш тој месец не забременив, па бев малце љубоморна, депресивна Ама следниот месец бидна.
И јас ја имам, не е толку многу изразена, ама има. Баба ми, ми викаше чим имаш таква линија машко носиш, и така излезе.