После вчерашниот мој роденден влегувам во 38ма недела. Полека се ближи крајот а со тоа и возбудата расти. Како ќе биде, што да понесам во болница, дома да ми е се спремно.. Го гледам и мојов вчера креветчето го склопуваше, па 100 пати провери дали е стабилно поставено,дали ниша од некаде Се чудам девојки, болки немам никакви буквално цела бременост еве и на крајот дојдов уште немам мака. Знае само грбот да ми се укочи при станување и тоа е тоа. Ме фаќа страв од самото раѓање и тие болки да не не можам да ги издржам бидејќи немам осетено досега болки.Редовно одам на контроли се е во ред.Наместено е со главчето надолу како за природно.
И јас немав никаква болка цела бременост. И на крај не добив болки исто, моравме со сила да ги правиме. Мислам дека нема правило, не се замарај. Ако пиеш магнезиум прекини го, јас во 37 недела се свестив дека не треба да пијам веќе..
Леле и мојов со креветчето, ко мало дете. Решивме сами да искреираме нешто и од старо да направиме ново, па му менуваше делови, шмирглаше, фарбаше (бираше специјални нетоксични фарби и лакови), нишкаше... Само седев на прозор, го посматрав и се топев. И некоја солза си пуштив скришно. Сега планира како ќе ја уредиме собата, па како ќе го насликаме ѕидот (со светилник и море). Татко. Спремен е.
Ливинг и јас ќе репарирам старо креветче,рано уште ама баш тоа барав по нет.Кои се кај нас нетоксични бои знаеш?
На база на вода биле, ама сепак ко и со секоја боја, фарбањето треба надвор и да ветрее подолго време. Ќе прашам после посигурно каква зел и ќе ти пишам.
Мојот сеуште не се интересира да му најде место на креветчето, да го помериме креветот наш. Ај викам работи па уморен е, има сеуште време 31 недела сум, па ко ќе земе одмор за една недела ќе местиме. Вчера вика количка ќе купуваме Декември. Добро ам јас ко патка до тогаш кај ќе шетам по колички, џабе не разбира. Ах да свеки да не ни купеше креветче, ние сеуште немаше да го имаме купено.
Количката ќе ви се најде и за внатре, дење кога ќе спие за преместување од една соба во друга, нишкање. Моево се буди и мора да го призаспивам на секое.
Devojki da Ve prasam od utrovo imam bolki na desnata strana pozadi nad butot okolu krstot.. Posebno koga stanuvam, sednuvam, legnuvam, pa i koga dvizam... Piev magnezium.. Dali da se mackam so nesto.. Mislam deka e od mnogu sedenje i lezenje.. Deka odmarav poveke.. Dr mi kaza da dvizam poveke Sega.
Среќен да ти е роденденот Не секирај се иста сум и јас за болките како тебе. Ништо немам осетено, освен некогаш сабајле кога ќе станам, како некоја тапа и блага менструална болка ама се си мислам си правам филмови. Оваа недела не отидов на цтг, следната ќе одам. Понеделник во 37ма ќе влезам. Се ми е спремно испрано испеглано, а мм ми е интересен, пред неколку дена го местеше транспортерот, гледаше како да го извадиме тој делот што се пере и само застана, се фати за глава и рече 'леле не сум спремен јас за татко' се испоти кутриот. Па кога виде едни шпихозни мали премали ги фати во раце и рече 'толку ли мало ќе е, како ќе ја држам' Собрав конечно храброст за на депилација мислев ќе се стегам и ќе боли зошто од зимата не сум била, се со брич се поминував, ама добро поминав За магнезиум, @Cherry333 докторката ми рече до крај да ги пијам. Баш и тука прашав дали ако ги прекинам ќе ми се јават болки, што можеби сега не ги приметувам, сите ми пишаа дека вистинските кога ќе дојдат ништо не ги ублажува. Па не знам, ќе прашам еве следна контрола.. Утрогестанот веќе ги завршив пред 1 недела и ми рече Др да не ставам веќе, а за магнезиумот ми рече до крај.
Можно е.. Јас дека надминав термин и бев без знаци за породување една недела после тоа, па сега си барам објаснување зошто беше така, а најверојатно така требало да биде. Прочитав тука за магнезиумот, па да споделам.
Раздвижисе малце наверојатно ти е згрчен нервот од лежење и од седење ќе помине ја не би ти препорачала да се мачкаш.одма пробај првин со пешачење малце па после ако ептен не ти попушта намачкај се со некоја маст
Женски имавте ли и имате ли проблеми со паѓање на коса во бременоста? Кај мене почна од пред месец и сега е страшно, ем паѓа ем е сува.. како се справувате вие?