После прегледот во болница јас отидов кај матичната што ми ја водеше цела бременост и и кажав што ми рече овој доктор, она истото ми го кажа што и вие тука дека детето е со нормална тежина и од мене имало дупло покрупни жени што раѓале природно, дека немам никаква пречка и до сега фала Богу се беше во најдобар ред, да не ме загрижува. И ми рече подобро ти е во Скопје кога веќе те праќаат таму има подобри специјалисти, тука не им се работи на овие.
Искрено и јас рез.незнам да читам но ми препишаа терапија се сеќавам дека ставав едни големи вагиналети,но не ми текнува на нивното име.Да нема кандида по логика би пишувало брис од вагина : негативен како брисот подоле, сигурно напишаното подобро знае да го прочита др.него ли јас.Не верувам дека би ни дале терапија ако е се ок
Јас денес бев на прва контрола, се е добро ама имам миом 10мм, ми рече докторката дека не би требало да ми прави проблем во бременоста бидејќи е мал, ама ме интересираат мислења од некој што имал. Во прва бременост пред година ипол го немав. Малку ме загрижи сега ова. Колкав е твојот?
Мојот на почеток беше 13мм, сега е околу 60мм што не мора да значи дека и твојот миом ке порасне толку. Мојот едно време порасна нагло а сега расте многу минимално, не се секирај ке се следи тоа почесто и ке биде се во ред
Незнам дали потсвесно мисла што ме фати почна нешто да ме пецка. Ставив и вагиналета и капсула испив. Можда превентивно е. При крај нели сите имаме зголемен исцедок а и не и треба многу на кандидата како што си јадам благо можеби проценила докторката дека ќе треба терапија. Едит: Да не се повторуваме утре ќе се консултирам и со гинекологот кој ќе ме пораѓа. Колку што читам нема лошо од терапијата само после при доење не се препорачува.
Добро ако сите сте дека и негативен е брисот од кандида тогаш @Tsukinory нека не прима терапија. Моето искуство јас и го пишав на членката не за да бидам контра од сите Вас туку само за да знае дека со истиот напишан рез. примав терапија
Каква терапија ти дадоа? Јас со кандидава мака мачам со години, и кога доев ми даваше капсула Флуконазол матичната, само 2часа после неа не доев. Сега пак ја имам ама ништо не ми даде последниот пат.
Ако ти е прво околу 18та-21ва. Можно е да го осетиш а да не знаеш дека е тоа, или па да знаеш ама да не го осеќаш секој ден. Јас првпат во 16та осетив ама не бев баш сигурна и после тек во 18-19 почнав почесто.
Zdravo Osekam zabrzano cukanje na srceto 25 nedela sum vo bremenost pretisok mi e normalen da ne recam super i nekako mi e strav 103 mi otkucanjeto na srceto dali nekoj se soocil so ovoj problem na 4ti sega imam pregled zakazeno. Se nadevam ne e nisto strasno. Fala odnapred imajte dobra nokj
Само што дознав дека блиска е позитивна на ковид... многу ми е страв не сме имале лично близок контакт ама преку друга личност да Се надевам се ке биде во ред и онака сум целата раскивана и со лигав нос последниве денови. Пијам чаеви, цедам сокови секој ден ова коронава раат не ме остави.. веке сум 28+1 и за пораѓај само од тоа се плашам како што се полнат болничкиве капацитети веке не се знае кој е здрав, кој настинат, кој позитивен на корона