Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    ти благодарам :l:

2. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    9.403
    Нормално е да те фаќа тахикардија од време на време, пиј си Б6, ако е почесто можеш и по две во ден да пиеш.

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    Мене ми беше забрзан пулсот во 8ми месец. Над 150 ми отиде како напад ми беше првиот пат.
    Одмарај ,лежи во кревет, напиј се бедоксин,дозволени се до две. За 1 час ако не помине оди на лекар. Таков совет ми дадоа мене тогаш,така ти пренесувам и тебе.
    Инаку честа нормална појава кај трудници.

4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Пробај да го смириш срцето на алтернативен начин. Измиј го лицето со ладна вода. Прави притисок со прстите од рацете врз очите. Вдиши длабоко воздух, задржи го 10 секунди и полека испуштај го низ уста. Можеш и Б6 да се напиеш.

И мене ме фаќаше премногу паника со коронава, ама некако си се помирив дека порано или покасно сите до еден ќе прележиме и тоа е.
    Мојот сопруг работи на контактирање на позитивни од корона. Според неговото искуство сите трудници што биле ковид позитивни биле со многу лесна клиничка слика.

На Solen☀, thelittle17, K.e.ll.y и 4 други им се допаѓа ова.
  5. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.315
    Допаѓања:
    16.507
    Моето беше 4020гр. плус 20кг здебелена во бременост, плус поминат термин и порагај индуциран со провокациии. Се породив природно, без поголеми потешкотии. Единствена последица беше тоа што распукав сама повеќе, не ми правеа епизотомија можеби затоа...

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    @Snowflake97 моето се роди 3780, природно се породив.
    14кг бев поправена во бременост ,последните денови како темпирана бомба се осеќав:D
    Кога ме фатија болки и отидов на гак при земање историја ми мереа и карлица и рекоа дека е ок.
    Мислам дека ме прашаа и колку е измерено бебето,кај мене беше 2 недели предходно 3500 измерено, никој ништо не спомна за тежината.
    Мене ни правеа епизиотомија ,ама мислам дека ова не е поврзано со тоа колку е големо бебето,имало мајки со бебе од 4кг па нит сечење нит ништо.

На Snowflake97, IRBBB и Meckicja им се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Мамички што користите превентивно за стрии и кога е време да почнам да користам?

8. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    2.108
    Добро утро. Не знам дали прашањето е за оваа тема,но ве има тука мајки кои би можеле да ми помогнат да разрешам една дилема. Имам ќерка,5 год која во последно време бара сестричка:)сакам и јас,одамна размислувам,но ме мачат многу работи. Прво мојата здравствена состојба-анксиозност и панични напади,пијам антидепресиви и седативи,потоа страшни проширени вени,значи одвратни се ,не можам да се гледам,реума, тахикардија... Второ мојата брачна состојба- катастрофа ни е односот со мажот. Тој е во Германија, но одамна бракот не е тоа што треба да е. Немаме комуникација,почитување, па и љубов. Мислам дека тоа најмногу ме спречува да останам бремена. Бевме во фаза до развод и оттогаш ништо не е исто. Не знам има и други фактори,како поддршка од семејството,на пример едно дете имам,не работам,да сама ја чувам, но и јас сакам време за себе. Таа е хиперсензитивна и емпатична многу и бара дополнително внимание.. Значи навистина сум во емотивен хаос и не знам што да правам. Башка финансии што ме мачат. Совет или искуство би било добредојдено

9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    8.868
    Јас користев прво Веледа масло од 11 недела, потоа на Еуцерин се префрлив и маст од невен на која додавам АД капки. 2 пати дневно се мачкам, еднаш со еуцерин, еднаш со маста од невен, ама признавам и забушавам не сум мн редовна. Засега ништо немам, 37+ сум а имам кожа склона на стрии.

На thelittle17, Nefertiti., IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    8.868
    Жал ми е за целата ситуација во која се наоѓаш но мораш да почнеш да ги средуваш работите една по една, почнувајќи прво со себе. Мислам дека според сите овие работи што ги наброја не е баш најдобро време за уште едно дете. Почни со психијатар/психолог прво за да ја средиш твојата состојба, најди си работа, потоа среди го и бракот доколку е можно. Знам дека изгледа лесно на зборови но верувај најважно е да почнеш од твоето здравје. :hug:

На ivance.., abc1234, Saraaa9 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Едните се Lactogyn и орално се пијат по една на ден. За одржување на нормална вагинална микрофлора. По едно на ден. Две дози ми препишала. Највероватно и откако ќе се породам.

Другите се Гино-Дактарин. Седум вагиналети. Да ги употребам сите и ми рече нема потреба повторно да проверуваме брисеви. Вчера ја земав првата и па да не претерам 80% од симптомите на кандида се намалени. Само ме нервира што прават обилен бел исцедок. Како ќе дознаам ако ми паднал мукусниот џеб?

12. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    4.291
    Најпрво честитки на новите трудници и со среќа и лесно на омие кои за кратко ќе станат мамички :inlove:

Ве читам кога имам време и на овој убав ден сакам да ве почастам со по едно (или повеќе) парче чоколадна, сочна, многу посакувана торта по повод мојот роденден :party:

Прикачени фајлови:

На Cherry blossom89, Iva Mitrevski, ivance.. и 9 други им се допаѓа ова.
  13. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.054
    Мукозниот чеп е како слузав, лигав исцедок, се разликува од редовен секрет, така што не можеш да промашиш :) Понекогаш е со сукрвица, може да биде и млечно бел, жолтеникав, розов...
    Ми се чини ти имаше хематоми, или те помешав? Имав и јас два, па кај мене мукозниот чеп беше кафен првите две парчиња кои испаднаа, не се вади од памет ако видиш такво нешто, мислам дека е последица од хематомите. Се е нормално се додека нема мирис.

@Izzy_0504 Среќен роденден! :party:

На Tsukinory и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  14. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    И мене ми рекоа дека може ќе треба царски затоа што бебето било поголемко а јас не сум била голема за толкаво бебе ама прво да пробаме природно па супер поминав, мака видов што бепе високо и не се спушташе друго без проблем така да не де оптеретувај ако сакаш природно мисли позитивно и ќе си бидне:*

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Жени каде се наоѓа Микробиологија во Прилеп?
    Ме пратија таму лично да ги носам и да правам торч..

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Би требало да е во центар за јавно здравје, така е скоро во сите градови.
    Гугл вика ова е адресата.
    Што ти пишува на упатот, до која институција?

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Жении до кога ќе се поправаме? До крај ли? Јас нагло почнав да качувам овие две недели, од денес ја почнувам 34та недела, малце ме плаши килажата :worried:

18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    8.868
    Среќен роденден! Си доби најубав подарок оваа година :inlove::hug::*

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.290
    Допаѓања:
    6.803
    38+3 сум и од денеска почнав да чувствувам мали болки како менструални ми личат. Не е интензивна болка и не е во интервали али кога ќе ме заболи стварно боли во тој момент. И плус го осеќам стомаков како стврднат како топка. Движења има нормални. Ова претпоставивам се лажни контракции. Дали да се напијам магнезиум? Ги прекинав пред 1 недела ама ми се чини пак треба да се почнат.

На Ava.84 и Tsukinory им се допаѓа ова.
  20. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    @Izzy_0504 среќен роденден меше! :party::inlove:

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.