Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    7.656
    После 22 јас убаво го осетив. И не прекина да рита до последно :D
    @Krofna* зависи колку кркаш. Ние со скриен шеќер од кога го откривме не качивме ни грам до крај :rofl:

На thelittle17, zhap4e и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  2. tari

tari Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.290
    Ај и јас да дадам рапорт
    31+5денес вчера бевме на контрола се е супер бебуш 1700гр докторот рече се си е ок само стомачето му го измери малку помало разлика од неколку дена ми рече не е страшно
    Е сега јас и онака си имав болки долу ниско (кај ципите назнам како да објаснам) и како постојан притисок на бешиката тоа веројатно од бебуш така е наместен вчера дека многу возење ми дојде од битола до скопје и назад вчера имав појаки болки едвај се движев
    Денес е подобро пак боли ама не е како вчера
    Јас ко дежурен паничар сега на се и сешто си мислам ама ај ке помине
    Поздрав до сите идни мамички што ни се приклучија честитки до сите нови мами што си се гушкаат со бебушите чекајте не во тема Бебе да ви досадуваме и таму
    Ве гушкам сите ❤❤❤❤

На Snowflake97, Ava.84, BabyD0ll и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Јас од кога ја почнав 29-30 та недела до кај 34та почнав највеќе досега да качувам. Па еве сега 35 + пак стагнирам. Така да може период е како мојот.

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Сега користам масло на Алверде, го има во ДМ. Во претходната бременост користев масло на ХИП. Не распукав, претпоставувам гените играат поголема улога. Но, задоволна сум од двете масла. Има и путер од двете фирми, може следно и тоа да пробам.
    Инаку почнав уште во 3ти месец иако не сум баш редовна со мачкање :)

5. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Па веројатно зашо до минатата недела бев 5,5кг поправена а сеа сум 7,5кг некако многу ми се виде, неделава ќе идам на контрола сигурно бебко качил на килажа, некако огромно се чувствувам

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58
    Правевте ли скриен шекер јас 31 недела дури сега ми даде матичниот.
    Не знам дали е морално,бидејки секој месец проверувам крв таман е шекерот

7. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    830
    Направи си скриен шеќер, пошо тоа е друга анализа безразлика што проверуваш венски не е исто. Самиот процес пиеш вода со шербет пред да се напиеш те боцкаат па после два саати пак за да се увиди дека ти е во ред таа вредност

8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    8.868
    Сигурно лажните се. И јас се мислам што да правам со магнезиумов.. Напиј се по потреба, досега тука што имаат пишано членки кога доаѓаат правите болки ни магнезиум не помага.

@Krofna* јас во 8ми месец најмногу кг качив. Плус 13,5 сум и не се замарам веќе секако си го надминав лимитот:rofl:

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    830
    Ти воопшто не си поправена тоа е ништо во споредба со многу трудници 7,5 е идеално да бевме сите како тебе во 34:) јас сум исто во 34 со 12+, а може и више сум. Престанав да се мерам неможам да си правам стресови

На Nefertiti., Fatalnata и Krofna* им се допаѓа ова.
  10. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @Krofna* , @Lovebug01

И јас во 8ми месец најмногу до сега качив. Сепак имам фора јас до границата, само 6,6 кг сум поправена. Еве веќе недела ипол ни грам немам качено. И апетитот тогаш ми скокна на највисоко ниво, не гледав што ставам во уста. Еве сега недела дена како пак ми се намали апетит, желудникот сеуште го притиска малава,и јадам помалку во повеќе оброци. За овошјето да не правам муабет, по 4-5 овошја на ден мелам. Некако имам голема љубов развиено кон овошјето,што не беше така пред бременоста. Се зафркавам дома на моја сметка, има да родам овошно девојче.

На Ava.84, zhap4e, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Јас правев во 28 недела по препорака на докторот што ми ја води бееменоста. (не е задолжително, но убаво е да си направиш) Едно е скриен шеќер друго е шеќер на крвна слика.

12. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Среќен роденден мамасита :party:

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    @Lovebug01 @Fatalnata @IJAE
    Ме утешивте, јас викам нешто не е во ред ова со вагава :x не ми беше јасно за две недели 2 кила викам а кај е крајот ако по кило качувам на недела машала, и денес едвај влегов во туш кабината :D до крај изгледа на плочки ќе се бањам :angel:

На IJAE, zhap4e и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  14. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Хахаха, не до толку. Јас обожавам во када да лежам, купки да си правам. Е сега некако едвај влегувам, и излегувам. А до средина на девети може па ќе влезам ама ќе заглавам, ќе мора мм да ме вади од кадата. Или шлеп служба ќе викам. Хахаха.
    Се зафркавам со мм, абе да си направам јас асистенца (за шлеп служба како за автомобилине што прават во случај да ти застане на пат) да ме турка по пат ако застанам некаде,и се укочам. Оти малава се намести некако лошо на десен нерв од карлица и колк почнав да подкуцувам.

На zhap4e, Krofna* и ivance.. им се допаѓа ова.
  15. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Еве ме и мене на рапорт. Денес бев на контрола 36гн и 3дена. Бебе одговара за 37ма. 3кг постигнавме. Ми рече докторката сега може кога сака да се роди. И тоа имам зелено светло за природен. Само еден ќош од постелката е штипнат. Остатокот убаво залепен и почнува високо. Додека да тргне она, бебе ќе излезе така ми рекоа. Да кажам среќна задоволна малку е. Возбудена дефинитивно и во исчекување. Маженце и пол чекаме. 8)

Иначе за брисевите немам кандида. Превентивно терапија видела докторка дека се спрема некој исцедок затоа.

На Cherry blossom89, thelittle17, natasam и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    78
    Здраво сакам да прашам за 2 дена влегувам во 9ти месец утрово имам крварење не мн обилно мр интерсира дали е нормално или да одам на преглед бидејќи имам закажано за 3 дена.. И претходниот месец имав па по грешка на доктор ме пратија на предвремено породување и едвај си објаснија дека не е време затоа сега не ми се оди помош ако некој знае

17. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Леле колку ми е мило,за тебе и за јунакот. Машала се да биде во најдобар ред, и уште полесен пораѓај да имаш. Се измачи да ти кажам. Срцево ми игра кај што те читам, со убави вести.
    Ете и за брисот сум била во право. Имав ист таков извештај па не ми дадоа никаква терапија во првата бременост.

Мене ќе ми земат брис во 37 +4 г.н ако до тогаш не дојде момата на свет.

На firequeenn, zhap4e, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Гини дактарин се најефикасните вагиналети за кандида кои некогаш сум ги користела.
    Арно ме потсети на нив, ќе си ги земам да почнам уште вечер.
    Имам лоша маана што никогаш до крај не знам да испримам терапија, па повторно ми се враќа кандидава, да не ја правиш истата грешка :D

Почнав да се осеќам трудно јас.
    Ко балонче сум.
    Мешево рипна за оваа една недела бајаги :inlove:

На Cherry blossom89, thelittle17, Ava.84 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.268
    Допаѓања:
    19.066
    Паметно што ти дала
    И јас немав на брисеви а имав зголемен исцедок и бебе ми примаше антибиотска терапија во болница ме извадија од памет. Таму педијатарката кажа дека прима терапија заради тоа што јас имам кандида а ја цела у прашалници од каде при негативни брисеви.
    Почнав и во резултатите да се сомневам по државниве...

На zhap4e, Tsukinory и abc1234 им се допаѓа ова.
  20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    8.868
    Мене не ми ни земаа во Ремедика за кандида брис. Само за стрептокока пишуваше на резултатите, врска немам зошто... Значи да не се вадам од памет ако случајно го стават бебуш на терапија :D

@Tsukinory меше, се сеќавам кога те тешевме дека ќе издржиш до крај и ете :hug: Јуначишта сте и ти и маж ти и бебушот:muscle:

На thelittle17, Milkiway, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.