Мислам дека до 42 недели не се форсира пораѓај. Не те оставаат подолго од 42. Сега една моја колешка се породи во полна 41 недела. И таа исто викаше дека нема абер бебушот Но, јас се договарав со доктор на државна болница за пораѓај со провокација. Ама бебето само дојде без провокации. 40 недели + 1 ден
Здравo мешиња Oд денес 7+4, слушнавме и срцева акциjа . Се е вo ред, даj бoже така и да oстане. Истo какo и првата бременoст, oваа дури пoмалце имав малце гадење и пoвраќање. Oд кoга пoчнав сo фемибиoн 1 уште пoдoбрo се oсеќам. Дoма сo 1 гoдишнo бебе на мoменти забoравам и дека сум трудна Чуваjте се
Претходните два месеци за две недели точно ми пуштија, а сега за септември еве уште ми немаат пуштено три недели поминаа
Уште не, цел ден немав болки, сега започнаа пред еден час. Па во текот на ноќта се надевам ќе се олеснам. Имаше сега пред малце една жена носеа на пораѓање од што викаше душата ми се згрчи од страв, а што убаво цела ден бев смирена.
Ајде само позитивна мисла, без грч, психички е битно да се ослободиш. Со лесно драга, се надевам се ќе биде брзо и ќе се гушкате наскоро
Со душа чекам да дојде овој момент и кај мене а тек сум 14 недела Со лесно да ви е на двете да си се гушкате со бебенцата многу брзо
Јас да се надоврзам на прашањето, во која недела од бременост е задолжително да се испита скриен шеќер?
Со првата урина да, кога ќе станеш ќе измокриш малку ќе се исплакнеш со вода и после ќе ја наполниш стерилната чашката.