Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Majka987

Majka987 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    27
    Знам оти е тешко со царски посебно опоравокот ама шо знам шо да очекувам.

2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Девојки да прашам можеби е глупаво али сакам да си прашам
    Јас сум со миссед-некој знае некој не е сега со терапија аспирин и дупастон сум -прогестерон е сега сакам да знам дали ова терапија ме штити од миссед чувај боже или сепак само мал процент?Иначе од почеток сум со оваа терапија

3. Tina-fina

Tina-fina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    105
    Женски од која недела се врти бебето со главата надолу? Сега на преглед ми кажаа дека е пак карлично поставено ,ако си остане и ова вака пак ќе морам царски :(

4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Карлицата не се проценува дали е тесна од око, ниту вагината можеш да ја чувствуваш ко тесна. Нема начин да го процениш ти тоа сама. На царски се оди само ако има причина, секако дека природно е подобро.

На K7M10J, sunmoonstars, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.900
    Допаѓања:
    18.786
    Ужасно е што мислиш дека жени кои родиле природно имаат вагини вреќи. Жално и смешно.
    Ти слободно барај царски ама немој да мислиш дека полесно ке поминеш.
    15 месеци поминаа а мене уште ме боли грб од спинална и резот при промена на време или ако работам подолго. А ова е само мал дел од ризиците.

На Alishan30, K7M10J, Nefertiti. и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Majka987

Majka987 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    27
    Јас не мислам ништо, затоа и прашав, кај има тема за вагината после породувањето, мислам видов негде тука.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Не се плаши за вагината, таа се шири и после се враќа се на место со тек на време, бар така ми имаат кажувано. :^)

На Lovebug01 и azelea им се допаѓа ова.
  8. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    830
    Честитки мајка, жива и здрава да биде :l:

На Elle15 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.109
    Тинктура за рани.Се користи при резови, повреди рани ,гребаници,лесни изгореници ,убоди од инсекти, изгореници од сонце и уште еден куп работи:lol:Хомеопатски лек.
    Не знам дали се користи по пораѓај на раната.Исто и она можела да си става на раната од стомакот и тоа е рана;)
    Јас ништо не ставав па не знам искуство со лекот:$Прашај си доктор:)

На BabyD0ll и LadyC им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не ја плаши, два царски ко царица минав. За првото ми беше кажано дека имам тесна карлица и тоа од двајца различни гинеколози.
    Ваљда мерат некако . Убаво е природно, ама ако не бива не е страшен царскиот. Ете , јас лично го бирам пред природно и иако сум оперирана првиот пат итно без плодова, вториот исто итно у болница ме задржаа.
    @Majka987 со лесно нека ти е срц, како и да одбереш има предности и маани. Природно одма си на нога, цезареа сечат матка , операција е, може да имаш проблем цел живот со кичма од спинал, болно е од почеток, а можеш и лесно ко мене да минеш ...
    Знам мн жени кои се подмочуваат цел живот од природно, хемороиди фаќаат, лошо се сошиени и прешивани, распукани мн и сл и не е ни тоа баш лесно, ама 90% се одлични и не им останува меше потоа :!:... Кај некои останува меше од цезареа за навек. Ја имам моментално и ќе мора да вежбам подоцна да го средам. Размисли двапати. :)

П.с. не мислите дека солите памет премногу кажувајќи некому што да прави? Ок е совет, побара жената, ама не треба за врат да ја фатите. Нејзина е одлуката и ве молам освен некоја што минала и царски и природно ( мислам @mariz и мислам преферира природно, @Starlič ти драга?? ) да не споредувате.
    Најсоодветни се овие жени од искуство.

Последна измена: 30 октомври 2020
    На ALISA0000, Alishan30, Majka987 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.262
    Допаѓања:
    19.051
    Каде ќе се пораѓаш?
    Не се секирај следат докторите гледаат на ехо обем на главче и знаат да проценат па по потреба мерат карлица.
    Кај мене конкретнл да надминевме термин ќе одев царски дека многу крупно ќе беше.
    Иначе да ме видиш слабичка мислиш ќе се скршев на бокс а многу лесно поминав на пораѓај нема правилп
    Е сеа за болење боли доле.

Реално царски или природно затоанги дале оние 40 дена опоравак да си дојдеш на себе. Си бара време нема полесен пораѓај

На Sofi.ja, Majka987, Saraaa9 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.470
    Допаѓања:
    8.863
    Зависи од бебе до бебе тоа, моево од 26 е со главче надолу и така остана, но има многу што се карлично и во последен момент си се вртат главично за природно.. Обично 36 недела веќе треба да е свртено, која недела си ти? Има и вежби на јутјуб како да се сврти.

Секој со различно искуство. Не слушај никој. И со царски има што поминале прелесно и природно има што поминале многу тешко. Индивидуално е се. Ќе боли посекако дали природно или царски, некаква болка ќе има ама ќе помине :)

Последна измена од модератор: 8 ноември 2020
    На ivance.., LadyC, Tina-fina и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Tina-fina

Tina-fina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    105

25 недела сум, цело време одкако почна да мрда ме клоца долу и така стои , знам кај му се нозете кај му се рацете каде е главчето. Истото беше и со првото на секој преглед иста положба и остана така до крај .Како да ги побарам видеата на јутјуб? Ти благодарам на одговорот :hug:

14. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Мене многу ми е страв дали за породување, (имам време уште, здравје) ќе стигнам на време во Скопје. Одалеченост од мојот град е околу саат време. Имаме родилиште во соседен град ама не сакам таму да се породам. Од искуство да ми кажете се знае ли неколку дена унапред кога ќе биде, има ли шанси да почнат болки и да немам избор да морам било каде да се породам :sweat:
    Фактот дека во нашиот град нема ни салам болница, ни родилиште ми ствара многу анксиозност, како ли ќе биде....

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.262
    Допаѓања:
    19.051
    За саат време ќе стигнеш не се секирај. Па во најголеми гужви и низ скопје малтене 1ч ќе заглавиш за до болница да стигнеш.

На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Па и тоа плус, ако те фати гужва и во градот дополнително.... знам дека породувањето не е туку така, ама па и не се знае како ќе се одвиваат работите.
    Фала :hug:

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Мешиња дали некоја од вас земала утрогестан само една доза и престанала да ги зема?

И се пожалив на матичната на болки во јајник (од страната каде што имам сактосалпинкс) и ми рече не ти е рече не ти е сактосалпинксот и ми препиша утрогестан од 200 само навечер.
    Ја прашав колку време треба да ги земам, ми рече до кај 20та недела (сега сум 12+3) или најмалку една доза 4 недели.

Е сега се двоумам дали да ги земам воопшто или не. Јас имав болки, да, ама само вчера, не ми се постојани за да бидам покриена со терапија. Од друга стрна прогестерон е, не може штета да има. :|

На KittyCat:) и mace89 им се допаѓа ова.
  18. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Штета не може да имаш од нив, плус со препорака од доктор. Јас примав од почеток до сега 15+2 само навечер. Во една кутија има 15 вагиналети, што ќе ти траат 2 недели, што значи тоа е 1 доза, а за 4 недели ти требаат 2 кутии. Секако тоа не е 1 доза.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Така ми рече. Во една кутија има за 4 недели.
    И ми рече да ги земам орално, само навечер, бидејќи вагинално можеле да ми предизвикаат кандида.

20. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.816
    Јас на почетокот до 16та недела ставав по 2 насабајле и две навечер, трудна сум со две, инвитро. После тоа Лазаревски ми ги прекина, па од 24та недела Др. Гордана Петровска ми кажа пак да ставам по едно навечер. Сеа сум 31ва и уште ставам. Од почеток ги ставам вагинално и досега сум немала појава на кандида или било какво чешање, исцедок и слично.

На Prolett, Ani297, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.