Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.903
    Допаѓања:
    11.743
    ЦРП горна граница 8 мене 8'7 седиментација 40

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.665
    Црп ти е океј, седиментацијата исто како и леукоцитите е покачена во бременост, така што не ти е многу висока.
    Не можам да го сфатам земањето на антибиотик за да се намалат леукоцитите. И сумамедот ако не ги намалат, други ќе ти даде?
    Искрено, ич не сакам беспотребно клукање со антибиотик, оти баш ради тоа се развиваат резистентни соеви на бактерии.
    Ако има потреба, секако дека да, ама ако немаш проблем, јас не мислам дека треба да земаш.
    Сепак, побарај си второ мислење.

На thelittle17, Lovebug01, Bravenewmama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.903
    Допаѓања:
    11.743
    Нема да земам антибиотик.Јас сум во ред,бебче е во ред...ќе тераме така...:D па со Господ .напред :f:

На IRBBB и Prolett им се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    8.861
    Леле како јас да се читам :) прво зошто меше не расти, после зошто бебе малку клоца. Уживајте во бременоста девојки, не се грижете за вакви банални работи. 9ти месец сум и секој ден слушам коментари за мешето дека ми било мало. Бебе си напредува тоа е најважно. За мрдањето исто. Сега последниве неколку дена ептен ми е бебе заспано, одвај го осеќам, ама бев на цтг завчера и беше во ред се. И претходно не беше нешто преактивно бебе. Знам околу 28 недела беше кога ептен се уплашив 3-4 дена не го имав осетено ич, бев на ехо во ред си беше. Ми помина бременоста во стресови, без потреба. Затоа, уживајте, одете редовно на прегледи и не читајте свашта по интернетов да се вадите од памет. :inlove:

На ЕмајотаП, Len@82, mace89 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    е за интернетов си во право кажува уствари како би требало една трудница да биди да го осеќа бебето и сл а сите сме различни ама психа хахаха

На ЕмајотаП му/ѝ се допаѓа ова.
  6. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Мајки индиски ореви и бадеми можам цел ден да јадам.Помини,замини ќе земам по 2-3 од маса
    Дозволени се во бременост?

7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    8.861
    Психа и вишок слободно време :D На интернетов се е претставено по шаблон, но факт е дека секоја мајка, секое бебе, секој развој на фетус е индивидуален. Во медицината 2+2 не се секогаш 4. ;)

На Fatalnata, ivance.. и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    8.861
    Да, дозволени се, јади си слободно но не да претераш пола кило да изедеш :D

На Fatalnata, thelittle17 и abc1234 им се допаѓа ова.
  9. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Ме насмеа убаво :) пола кило не ама до 150 гр за цел ден ќе си дозволам.Фала

На Lovebug01 и Prolett им се допаѓа ова.
  10. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Не треба да се мери колку ви расте мешето, докторот мери и должина и тежна на бебето, плодова вода....од никакво значење не е колку ви расте стомахот, секоја бременост е посебна сама за себе, а и нема никакви параметри колку треба да порасне стомахот во одреден месец :)

На Fatalnata, ivance.., KittyCat:) и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Јас слики си правам и се споредувам само на секои 2 3 дена...:?:
    Едни исти панталони ги облекувам секој 3 ден исто да видам колку ме стегаат и до каде е процесот на растење на мешето(facepalm):lol:
    Па вчера кога ме виде една другарка (одејќи накај матичната, не на кафе или да се дружам, пошто од дома не излевам освен да си го прошетам кучето и тоа во природа, каде што нема луѓе) ми вика па немаш ти ич меше, а мене каде каде потешко ме закопчуваат јакните од лани и блуските пукаат на мене:^):D
    Па и викам како ма немам, и кревам блуза така суптилно на боди, ај сега види(wtf):rofl:
    Јас се осеќам како подуена толумба искрено:whew: Ама нормално е, си викам, за една недела ќе ме мерат, страв ме фаќа од многу тестенини што јадев цело прво тромесечие пошто од се друго ми се лошеше...
    Сега во второ е подобро, можам од се да си јадам и апетитот не ми е толку зголемен, ама затоа па спиењето ми е сега проблем.

Иначе следен пат кога ќе имаш смешни паники, пошто реално тоа се ова нашиве:D пиши ми, ќе си се смееме.:lol:
    Како со @thelittle17 што се смееме дека сакаме од Алиекспрес ехо машинче да си нарачаме за да си го гледаме секој ден бебко дека е добро.:rofl:
    20201030_180507.jpg

На mila89, Alishan30, Len@82 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Ќе си земеме, јас додека не почнало да ме боли нешто, супер сум, мирна сум, а почне нешто да ме боли, одма ме фаќа паника, и сакам на дежурен да одам, хахаха. Која будала сум понекогаш, страшна работа.(facepalm)

На Cherry blossom89, BabyD0ll, ivance.. и 3 други им се допаѓа ова.
  13. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.903
    Допаѓања:
    11.743
    Ставете ме и мене во списокот за ехо машинче.
    Јас одам на три места од што сакам да го видам бебче,кај матичната,кај една друга што не ми е матична и Ремедика...блесава работа ејјј....:lol:

На Cherry blossom89, mace89, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  14. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Оххх маки наши искрено јас си зедов конец ајде да не одам со метро или слични работи и си облежувам мислам ако меше ми расти и бебе расти па од претходната недела до сега и пораснато е и баш се израдував само тука дека пишаја дека нема врска мешето со бебето и сега пак ми е шубе ахх ова среда колку ми се гледа далеку со душа чекам да дојди да го видам бебушко сакам се да е во ред и само паничам само нешто гледам читам абе траги комедија сум.... а за ова машинче и јас сум за да го порачам ама уште ова да го видат дома и има да ме фрлат од тераса кај јас се замарам па и нив ги замарам...... хахахахахах

На thelittle17 и mace89 им се допаѓа ова.
  15. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Разбирам знам дека доктор мери ама ај објасни и на мојава психа хахах

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Најискрено да ти кажам се измачуваш..
    Јас те разбирам дека си имала трауматично искуство ама стварно претеруваш, се напнуваш премногу секој ден нова мака пишуваш, што реално не е никаква мака.
    Опушти се, престани со дијагнози, во бременост нормално е да те наболува некое мускулче, нормален е помал или поголем стомак, секој има различна конструкција и различна мускулатура, кај некој веднаш се познава, некои во 7ми месец почнуваат да се познаваат.
    Смири се и поразговарај со сопругот, нека ти биде поддршка во овие месеци. Траумата во минатото стави ја зад тебе, убеди се дека ќе имаш здраво дете, добрата мисла нека те води низ бременоста.
    На сите ни е тешко верувај, ама овај период мора да се помине.
    Тек да знаеш трето тромесечие какви малтретирања доаѓаа, офкања цел ден :lol:

На azelea, mila89, Chanell* и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Здраво жени, не знам дали прашањево го адресирам на право место - јас сум во 7 недела, прв пат бремена, и многу прашања ми доаѓаат у глава :). Дали користите специјални креми за превенција од остарување/стрии/... за стомакот, нозете, градите?

18. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Знам разбирам и јас сама некогаш викам престани аман ама..... ќе пробам да се смирам и да уживам фала ти

19. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Нека е жива и здрава :f:

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.539
    @Еlle 15 neka e zdrava i ziva, golema da raste.. Srcka ubava.. So lesno i so sosreka