Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Убаво кажа лејди, и царски и природно си имаат свои недостатоци и предности.
    Малце сме трагедија што немаме на државно епидурал за природно пораѓање ама тоа е.
    Јас лично сум секогаш за природно ако може. Царски е голема операција и не сум за царски по желба. Ама за да не ти дозволат царски ако нема причина, треба да ти обезбедат епидурал.
    Една студија читав дека грлото на матката почнува да се стеснува, веќе еволутивно се случува промена од што премногу одат на царски по желба, каналот не се користи и атрофира. Да не се доведеме еден ден и да сакаме природно, да не е можно повеќе.

azelea, mssuniquee, Kitten and 3 others like this.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Не се секирај ќе помине. Утре купи пробиотик од аптека. Ако ти се лоши, поврати ќе ти е полесно. Не јади ништо, или ако огладнеш варен компир или ориз свари си само со сол со ништо друго, јаболче ако имаш, банана, друго ништо не јади да ти се смири стомакот.

IJAE likes this.
  3. IJAE

IJAE Истакнат член

Изгледа расипана пи
    изгледа расипана пица јадев вечерва, а сама сум никој немам дома. Повраќам и пролив ме уби пред малце извинете на изразов ама се тресам и сега се истуширав чај пијам да се смирам. Добра бев до пред 3 саати наеднаш ова бидна, можно ли да е стомачен вирус? Температура немам, не е валда корона :(

LadyC likes this.
  4. IJAE

IJAE Истакнат член

Фала Mantub :) подобро сум сега во право си се што пиша тоа ме снајде. Јас се испоплашив да не е нешто до бебето. Утре одам сабајле во аптека и на режим ќе се ставам

Mantub likes this.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Можно е да е стомачен вирус, и од тоа се крева температура, ама утре оди или јави се преку телефон на доктор.
    Гледај да не дехидрираш, ако ти е подобро од чај пиј чајчиња.
    А од што се тресеш, треска имаш, викаш температура немаш или од самото повраќање се потресе?
    Загледана сум еден филм, пиши како ќе си, ќе те читам, не легнувам

IJAE likes this.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Линекс или медицински јаглен немаш? Јагленот мислам е дозволен во бременост тој е за труења и такви работи...

IJAE likes this.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Не плаши се, добро е и повраќањето и проливот се начин да се исфрли од организмот тоа што е расипано, само пази да не дехидрираш, пиј чајчиња, вода пиј ама голтка по голтка, не наеднаш, бистар сок од јаболко оној што е сто процентен, слободно таков земи си, тоа е најважно да останеш хидрирана.

LivingGlam and IJAE like this.
  8. IJAE

IJAE Истакнат член

Немам ништо освен витамините што ги пијам и бруфен. Ако пак ми дојде лошо ќе одам до дежурна аптека фала ти на совет, се испотресов пуста јас

Milkiway likes this.
  9. IJAE

IJAE Истакнат член

:headbang:
    Пијам сега и чај и вода, а се тресев од што незнаев што ми се случува паника ме фати дека и сама плус. Сега смирена сум се истиширав со топла вода пак се миев лице заби.., кога ми дојде наеднаш од сегде извирав гадотии уфф :envy: ова ми е памет за друг пат од утре ќе си готвам, денес нарачав пица од доминос ама не беше добра ја осетив дур јадев дека не е како секогаш

10. IJAE

IJAE Истакнат член

Фала ви премногу девојки:l: среќа што сум член на форумов и ве имам вас за добро за лошо, инаку ќе будев некој од моиве

dromka, ivance.. and LadyC like this.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Ако мислиш дека е труење со храна, оди на лекар, ете ако не сега, сабајле оди. Обично и труењето со храна поминува лесно, ама сепак не е лошо и доктор да те види, да не имаш закачено некоја бактерија од пицата па да ти даде и терапија ако треба.
    Ама не се секирај, ете подобра си сега, во паниката повеќе ќе се исплашиш, а најчесто не е ништо страшно.
    Со помин

IJAE likes this.
  12. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Штити и то убо штити без гајле да бидиш јас сум со миседи а сега сим влездна во 29 недела и сеу0ште земам дабростон и аспирин и се боцкам прогестерон..не се секирај зашѕитена си :l:а дсли се боцкаш клексани?

KittyCat:) likes this.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

Девојки прв пат во животов на брис ми покажа кандида.
    Немам апсолутно никаков симптом, освен понекогаш погуст исцедок без мирис. Знам дека не е страшно, но ме интересира дали може кандидадата нешто да искомплицира во бременост?
    Докторката ми рече да ставам вагиналети Гино дактарин. Дали доколку ги ставам може да влијае на анализата за мокрача? Во понеделник треба да правам крвна слика, па да си знам дали да ги почнам веднаш или да причекам до понеделник.

14. Bravenewmama

Bravenewmama Истакнат член

Истото и мене ми се случи од нигде почнаа болки, грчеви, гадење, нагони за повраќање и на крај заврши со дијареа. Среќа се смири и не дежурав цела вечер. Денес лесна храна да не го доиритирам стомакот.

IJAE likes this.
  15. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Исто и јас немам никакви симптоми а на брис имам кандида, докторката ми даде микотрит 3 и рече дека нема ништо страшно и дека тоа не влијае на бременоста. Мене ми рече дека може и од тоа што ставам утрогестан вагинално да се појави кандида.

16. irenculce

irenculce Истакнат член

Ако можеш од аптека земи си електролити па за да го надокнадиш што си изгубила, со првата бременост имав труење негде околу 33 недела електролити чај вода и инфизија една ми дадоа многу лошо беше.... имај лесна храна како и секогаш проверена... најубаво домашно не мора зготвено можеш сендвиче... ;)

IJAE likes this.
  17. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Не не тука само дупастон аспирин фолна ц витамин и магнезиум ми дадоа ништо друго ... ама читав за дупастонов голем процент на жени го земаат оти тука нема добростон и утрогестан а како замена се овие ги употребувале во сад англија итн.... само докторов е мн добар и знаење има ептен иначе кај овдешен не би одела амма англија има студирано и затоа го одбрав него

18. Prolett

Prolett Популарен член

Девојки да Ве прашам, 3 4 дена икам и тоа често, пијам вода и гледам да земам воздух, па после да издишам... Дали ви се случило да икате во текот на бременоста.?Јас еве пример икам и престанам, после некое време пак... Фала девојки поздрав

19. Evy81

Evy81 Истакнат член

Јас од почеток икам хаха а сега сум 30та недела.

20. Prolett

Prolett Популарен член

И хаха сега, чаре нема... Белким е за убаво, јас така велам, барем за добро да не спомнуваат..