Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. no name5

no name5 Популарен член

2. no name5

no name5 Популарен член

Жени дали има простор за паники 37 , 37 со 1 , два дена малце и поткашлувам ...

3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Дали јадете мед и житарици, и по колку смее во ден?

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Според мене не, од 36.1 до 37.2 се смета за нормална температура.

5. no name5

no name5 Популарен член

Да знам но сепак ме потгризува црвот, поради ситуациите

6. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Ние во фамилијата имаме позитивен, ама до сега не сум имала контакт со него, проблем е што другиве од фамилијава можеби имале и доаѓаат кај нас понекогаш, може од нив да фатиме абе ужас и јас се плашам сега при крај сум..

thelittle17, Prolett and no name5 like this.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Овоа ми дава надеж дека и моето ќе се сврти:)
    Следи ја тт.Јас со првото кашлав во големите месеци мислам од самиот плод.Особено штом ќе легнам.Немаше тогаш корона и не обрнував внимание дека е сериозно.

Исто сум и јас.Целата исплашена и со прашалници.Како ќе се снајдам сама , што ако здравствено попуштам|(Утрово прво будење ова ме мачеше(facepalm)Нема кој да викнам на помош заради вирусот се е комплицирано. Па ако не пуштаат во болница посети како ќе минам без големата:$Едвај чекам да се породам, од една страна,од друга па ми фуфка како ќе се снајдам:DХормони:$

За дилемата царски или природно се е индивидуално.Самиот пораѓај е најлесно нешто.Чувањето и воспитувањето е далеку потешко.Сметам дека за жени што сеуште немат родено, да се внимава на начинот на кој се интерпретираат болките.Мислам и нема потреба да знаат.А не ни можат да знаат додека не осетат.Исто самиот пристап на мајката кон женските деца и објаснувањето до најситен и највалкан детал,не е е во никаква полза(n).
    Затоа треба ние жените тоа да го кажуваме како најубаво нешто , а не како најстрашно и најболно.
    Исто видеа не треба да се гледаат, јас со првото толку немав страв што кога отидов на подготвителните часови и ми пуштија видео јас добив страв.А зошто и така бабицата кажуваше колку е се лесно, не мораше да ни пушта видеа:tmi: Подобро е трудниците да си мислат дека пораѓајот е како на филм со две викања и имаат бебе:)
    Секоја приказна може да е исфилувана и затоа ако некој сака да плаши некого нека си трае подобро:x
    Најважен е резултатот здраво и живо бебе:inlove:

8. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Јас се чешав недела дена пред пораѓај, дури и се изнафрлав на цело тело, изгледав ужасно. Прво се испитува џигерот преку крв за да се тргне сомнеж за колестазис(мислам дека овака е на македонски, не сум сигурна), ама еве викаш дека крвната слика кај тебе била уредна. Мене ми рекоа да се мачкам со крема со хидрокортизон, јас си земав дури и онакви лосиони што ја разладуваат кожата затоа што се чешав додека не се раскрварам. Земав и разладувачка крема со алое, и таа помогна. Не ми најдоа ништо, рекоа дека е едноставно хормонски, од бременоста, и нафрланото се подобри ден-два пред пораѓај, сега и го немам веќе.

Prolett, K7M10J and Nefertiti. like this.
  9. naturallmess

naturallmess Популарен член

девојки баш спомнавте вртење , си беше сега на ехо свртена со глвата надоле , два дена така остана , прееска малку се подзаработив и кога легнувам да одморам, а бебче се свртело пак со нозете надоле ..... до минатата недела во денот сигурно по три пати се вртеше , си мислев сега веќе скоро две кг и ќе остане со главче надоле плус кога се врти дури болно е понекогаш , ама ете ја си игра играчки со мене :rofl: ..... 32 +1 сум знаете до која недела може да се понадевам дека ќе се смири со вртењево , претходните веќе 30 та недела се местеле и така до пораѓај .....

Ava.84, Prolett and Brpbrp like this.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

До 37ма може да се врти а и тоа не е репер за прирадно додена не дојде денот нема да знаеш како ќе се породиш :D и кај мене беше надоле ама последен ден се умотал со папчаник и ништо од природното :D

Prolett and naturallmess like this.
  11. no name5

no name5 Популарен член

Е како осекаш дека се извртело , јас ако не видам ма ехо поима ке немам како е , а ете сега мн мрда немој пак да се изместило

Ava.84 and Prolett like this.
  12. naturallmess

претежно со рачињата мрда понежно и главчето и е малку по големка испакнатина од газето , грпчето ќе и го опипам па газето и отприлика знам .... затоа што многу често ика и по тоа одредувам , ако јако осеќам доле кај срамна коска дека ика глава е доле и обратно , прееска јадам јаболки и тањирчето на стомак сум го ставила , малецко почна да ика и да мрда со нозете се крева нагоре и ми го преврте .... се изнасмеав мм вика не и се допаѓа твојата вечера сака нешто блашко :rofl::rofl:

13. naturallmess

син ми беше карлично до последни два дена , со него дури за царски ме спремаа, кога се сврте во 5 до 12 , ама малецко беше и плус во 34 + се роди така да баш според тоа не се водам , а ќерка ми беше од 30та недела наместена убаво .... ама сега повеќе имам ориентација каде е наместена и повеќе ме фаќа паника ...
    фала на одговорите :*

14. Bella_Stella

Девојки 7+2 сум и само што приметив на долен веш малку кафеаво и едно многу мало парченце. Болки немам, освен оние вообичаените слаби повремени. Многу се исплашив, знам дека не треба да паничам ама ве молам некако да ме утешите дур да одам на преглед во понеделник. Не знам дали е можно да е од што сум напната, чекаме резултат од тест за Корона од сопругот. Уште ова ми фалеше сега...

Prolett and KittyCat:) like this.
  15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Кафеавото не е за паничење, но би те советувала да не чекаш до понеделник, да одиш на дежурен. Не за друго, психа ќе те убие. Јас за малку кафеавко во полициски час април месец отидов на дежурен, иако знаев дека не е нешто страшно, но знаев дека ако чекам да помине ноќта ќе ми е таму умот и нема да спијам. Може ќе треба да те боцнат со прогестерон и да ти дадат терапија ако не пиеш. Само смирено и со убава мисла (fingers)

16. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Најпрво не паничи само мој совет за да бидеш смирена појди си на дежурен сега да те види да се смириш можи да ти даде терапија и да одмараш а можи и ништо да не е сепак појди си

Prolett and Bella_Stella like this.
  17. ivance..

ivance.. Популарен член

Најпрво не паничи можеби е стара крв што останала па се чисти па најубаво за да не ти биде во мисла отиди на дежурен да те видат што е и да ти дадат прогестеронска терапија.Те гушкам и не се секирај ќе биде се добро :hug: :l:

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Во втор месец 2 пати имав кафено по неколку дена. Поминав без терапија, се чистела матката. Лежи си одмарај, почекај до понеделник ако нема свежа крв. Ако се паничиш оди на доктор нека те види, мада се случува кај многу не би требало да е сериозно.

19. macalavica

macalavica Популарен член

И јас имав така, гинекологот ми рече нормално е, дури ми го прекина утрогестанот. Уште имам така, некогаш повеќе некогаш помалку. Се шири матката ми рече, пукаат капилари,незнам искрено.

20. Bella_Stella

Ви благодарам многу на сите. Јас претпоставував дека не е ништо сериозно, поготово заради тоа што е без болки, ама знаете како е, кога ќе го видиш не ти е сеедно...

Само еднаш го имав синоќе и ептен беше малку, од тогаш наваму нема ништо. Сепак ќе одам во понеделник на преглед, чисто да бидам мирна.