Кока кола, минерална вода, во краен случај солена вода направи и испиј ја. Кафето е диуретик, можно е да ти го падни притисокот.
Земи електролити од аптека, мене многу ми помагаат. И ако можеш чаша вода со лажичка сол во неа размешана и да го пиеш, гадно е ама многу помага. Сирење исто ми помага мене, или нешто многу солено, пример маслинки.
eve i jas da se priklucam na temata, na pocetok na bremenost sum, beta hcg denes napraviv 1500 e vrednosta. sakam da prasam, denes imav 2 kapki kafeava krv na gakjite samo, na brisenje nema nisto. dali moze da e nesto za panika ili normalno e?
Со среќа мила, со лесно до крај... Не е страшно, мирува, одмарај и консултирај се со др, сигурно ќе ти даде терапија Утрогестан вагиналетите, не е страшно... Само чувај се и одмарај... Поздрав и се најдобро мила
Уреаплазма излечена, но сега па кандида е присутна ... искуство со кандидава? Без симптоми сум инаку 18+5
Знам како ти е и јас сум стално со низок притисок, на почеток ми сметаше, ама со тек на време почнав да си го носам и да ми е нормално. Некни на прв преглед ми беше 95 со 60 а јас се осеќав баш свежо. Пиј повеќе вода, јади посолена храна и ќе се освежуваш.
Добредојде! Не се секирај за кафеавото, скоро секоја втора го има. И мене ми се појави некни, ми дадоа Утрогестан денес. Појди си на преглед сигурно ќе ти даде нешто докторот за поддршка.
abe rano e uste za na eho da se vidi. jas piev utrogestan po edno navecer, ama sega mi kazaa da pijam i nasabajle. stvarno se nadevam deka se ke bide ok, nekako me strese ova
Кога е бета 1200 може да се види на ехо можеш да си закажеш до крајов на неделава да си отидеш иначе не се плаши за кафеното сите скоро го имаат на почеток со утрогестанот ќе ти помине. Со лесно нека ти е бременоста и добре дојде во клубот на мешињата
Кој ти кажал дека е рано? Со 1500 бета ќе се види барем сакус ако не друго. Апчињата не ги пиј, ставај ги вагинално, поефикасно е.
Јас сум со кандида цела бременост, покажува многу ниска вредност, немам симптоми и не примам терапија Ако имаш симптоми ќе ти дадат терапија ништо страшно
Само јас ли неможам да ги читам распалените во темата абортус. А ми смета што завзема место над останатите теми. Тука која од која потрудна со хормони врие. И ми боди очи целата дискусија абортус та абортус. Подобро ова да се префрли во некоја друга дискусија/форумска подтема. А тука да остане отворена една тема овде само за совет и помош околу информации пред и после зафатот за тие што решиле или морале да направат. Стварно е неблагодарно да се коментира опширно а малоумно во тема со трудници.
А зошто воопшто влегуваш во таа тема? Јас никогаш до сега немам влезено во тема од која можам да очекувам дека ќе ме растревожи. Прескокни ја, исто како да не постои и готово.
Од истата причина што има членки кои прашуваат за зафат после миссед и се исплашени и бараат совет. За нив би се нашла во секое време. Не сите во тие моменти бараат кај е темата спонтан абортус туку пишуваат на првата страна. А кога ќе влезат и видат со што си имаат работа верувам дека и они избегнуваат од страв да прашаат.
Не читам ништо што може да ме потресе.Одма си влегувам овде ,во се породив ,тромесечјата и одам кај бебе и дете. Туку како сте вие со дишењето? Се мислам дека немам воздух како да дишам со пола гради .Навечер носот кога легнувам ми се затнува и не можам да дишам и се будам Кога се движам како желка сум.Одма се заморувам и стомакот ми се стврднува и ме боли.Ова нормална ли бременост е? На контрола сум во среда ама што ако ,што и да кажам се им е нормално