Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    За дишењето исто сме. Ако имаш навлажнувач на воздух до тебе нека стои саат два пред да заспиеш. Само со ладна пареа и дестилирана вода да не внесеш бактерии. За дијафрагмата спиење на повисоко на лева страна со отворен граден кош јас обично гушкам перница за да ми е повисоко раката да не ми одмара на страна и да ме стега. Или сум полупотпрена како на фотеља да седам како нарко бос. 8)

На Nefertiti., ivance.., Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.880
    Допаѓања:
    34.045
    Јас сум како кучето со ќебенцето како ли се викаше:?:Само си гушкам едно летно ќебенце .На лева не можам да спијам многу ме боли стомак ако легнам .Само на грб или десно:sweat:
    Ама како што растам изгледа и јас ќе бидам нарко бос:rofl:
    Тебе па треба да ти се спушта бебето веќе и да почнеш да дишиш.За мене е уште рано, догодина здравје ќе почнам да дишам:sweat:

На Tsukinory и Alishan30 им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.153
    нормално е. Како одминува бременоста, зависи и до положбата на бебче, се намалува простор, се притискаат граден кош и бели дробови па и дишењето е променето, издржете уште малку, потоа ќе биде во ред.:hug: :*

На ivance.., Ava.84 и azelea им се допаѓа ова.
  4. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Исто и јас, најдена е и на вагинален и на цервикален брис, симптоми немам, ми препиша вагиналети канестен три дена, па пауза од 10 дена па уште три дена канестен...

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Знам како ви е, не можев да функционирам од што не можев да дишам, посебно на крај и многу нервозна бев од тоа. После породување ќе се препородите од тој аспект. Уште се фаќам како уживам во тоа што дишам слободно, какво олеснување :dance:

На Nefertiti., ivance.., Tsukinory и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Tina-fina

Tina-fina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    105

Јас само отварам прозорци по дома, ми фали воздух особено навечер кога ќе легнам да спијам. Почнав да спијам на две перници ако сум на една мислам ќе се угушам првите 5 минути. :bug: вака се осеќам ... сега, а кај е февруари :whew:

На AnaMarijaAa, Bravenewmama, ivance.. и 3 други им се допаѓа ова.
  7. caka93

caka93 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Ја знае ли некој Јана Белевска од ремедика и какво искуство има со неа

8. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Пробај со една чаша јогурт и лажичка сол (или ајран)
    Знам како ти е, мене нормален ми беше 90/60, сега ми паѓа и до 80/50. Катастрофа

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.880
    Допаѓања:
    34.045
    Леле исто дури и паники ме фаќаат дека ќе се загушам(facepalm) На 13 степени ни е отворен прозорот од дневната цела вечер.Станувам и отварам врата од тараса, како некој крадец сум по дома:bandit: А кај е фебруари?:?:

Женски знам дека е нормално ама пак како подршка барам дека не сум сама.Фала ви за подршката:hug::hug:

На mace89, Tina-fina и Tsukinory им се допаѓа ова.
  10. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Здраво мајки,
    Кај мене има ново што почнав со работа, онлине од дома. Ми фалеше работа искрено, се чуствувам покорисно некако. Малата (3год),со баба по 3 саати, останато со мене и мм.
    Денес12+6 па влегувам во 2 тромесечие. Малку подзаборавам дека сум трудна, со работата седната и навечер ми е мачно, како стомак да ме заболува.
    Многу ми се јаде леб или месено, секој ден тоа би јадела :) само од тоа немам мачнини после јадење.

На thelittle17, mace89, Cherry blossom89 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Истиот проблем го имам и јас и исто спијам како @Tsukinory like a boss :D плус и јас сум со хроничен синусит и тој ми прави проблем

На Cherry blossom89, Ava.84 и Tsukinory им се допаѓа ова.
  12. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328

:inlove::inlove::inlove:

На thelittle17, DELFINA81, Alishan30 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    девојки јас денес 32+ 2 и болкиве во карлица сабајле беа неиздржливи , се испојавив кај докторкиве и ме растераа на ургентно , на ЦТГ слаби болки , отворена 3 см и 22 мм цервикс , ама бебче нели заостануваше со нецела недела , овој пат го измерија како за 34 + , со две недели понапредно , се мислат за инекции за зреење ама не ме боцнаа , незнам дали да барам јас коа ќе идам на контрола?
    најискрено од болкиве во карлица и срамна коска друга нелагодност не осеќам ,од искуство немам индикации некои дека ќе се пораѓам , не се чуствувам така, единствено што неможам да одам откако ќе полежам малку подолго ... незнам што да праам

14. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Да ве прашам во врска со притисокот јас имам и онака низок то е се во ред е сега откуцаите дали лежам дали одам па да измерам се повисоки најниско што имам измерено од ко сум останата бремена е 80и нешто а највисоко над 110 дали е нормално ова или не е ?

15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.880
    Допаѓања:
    34.045
    Нели ти рекоа да одмараш-да лежиш бар уште некоја недела да истераш?

@KittyCat:) на мене ми се околу 90 цело време.Нормално е срцето побрзу да работи, пумпа повеќе крв.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  16. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    да ми рекоа , ама после болкиве денес , сум се доотворила за оваа една недела и матичната ми е паничарка голема па ми вика зашто не бараш да те боцнат, демек ќе се породиш порано , ја божем смирена ,одмарам лежам викам ај ОК е се и ќе зборнам со неа и почнува да ме фаќа паника , да се умислувам , да се нервирам ....

17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.880
    Допаѓања:
    34.045
    Па можат да те боцнат, ама ти мораш да одмараш, само до веце да стануваш и ќе истераш сигурно до 36(fingers)Нема потреба од паники, многу жени истераа со лежење до крај:hug:

На naturallmess, BabyD0ll и Fatalnata им се допаѓа ова.
  18. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    фала срцка

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. irenculce

irenculce Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    96
    Само лежи до вц назад ништо друго ама ништо друго буквално јадење во кревет утрогестан два по едно на ден инекција за белите дробови јас така истерав до 38 недела со првата ќерка и успешно а бев отворена уште 31 недела 2 цм не се секирај само одмарај

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  20. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    не влегувам во поттеми што не ме засегаат, ама ѕирнав сега и муабетов е за скроз да се префрли во тема општи дискусии (или политика и настани) затоа што се разглабаат причини зошто некој е за или против и актуелната ситуација во полска. се согласувам дека во категорија бременост ваквата тема на дискусија треба да има сосема друга намена.

На thelittle17, SophiaBella, K7M10J и 4 други им се допаѓа ова.