Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.634
    Допаѓања:
    21.264
    Јас гледав и едно друго од Алверде, тука на форумот баш прочитав дека било доста ефикасно. Ќе видам ќе го земам или него или некое друго. По природа не сум склона на стрии, сум варирала во килажа, ама немам стрии нигде, освен на градите ептен малку, пошто нагло ми пораснаа кога ме фати пубертет. :lol:

За главата ако е издржливо не пиј одма Парацетамол, напиј се лимон, какао, многу вода, легни во темна просторија и ќе ти помине. (fingers)

Прикачени фајлови:

На Cherry blossom89, Fatalnata, naturallmess и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    123
    Женски јас сум 33та недела, во петокот бев на преглед, прво цтг и докторот као ооо многу немирно бебе , ко за беља еве два дена по 2 3 пати ке го осетам само, на станување , на легнување и ептен малку у тек на ден, дали да се јавам да закажам или нормално е да не се активни толку веќе ? Што убаво ме риткаше по цел ден :/

3. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    10.799
    Јас ги имам сите овие три,ги користам...немам стрии,никогаш и сум немала,ама превентивно се мачкам пак...

На Cherry blossom89, Bella_Stella и Prolett им се допаѓа ова.
  4. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Фала мила, и јас не сакам да пијам право парацетамол.. Дај боже се да си е добро.
    Ќе видам што ќе земам, нешто мора:inlove::hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Фала мила, ќе видам што ќе земам. Се надевам ги има низ аптеките секако. За еурецинот маслото било 800 ден во Зегин, а една друга крема, 400 ден. Му кажале на мм. Дали се користат заедно не знам. А тие три ги има како комплет ли? Фала мила.

6. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    10.799
    Може и посебно ги има во ДМ...

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Иста сум и јас денес станав со главоболки, си сварив кафе ми се згади не го испив, каснав овошје и толку одма повратив |-) Времево е капак на се :?:

На macalavica и Prolett им се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    @Tsukinory ме изнасмеа со маж ти исто ко мојот. Секој ден кога ќе му се јават и ќе го прашаат до кај сум била, им вика рано е уште 2 недели :D тој терминот си го има зацртано и не е свесен дека во секој момент може да биде. Ако нешто офнам ми се врти и вели леле аман немој сега не сум спремен. Мажи :rofl:
    Јас утре сум на преглед, веројатно ќе имам и со рака... Се препешачив денес може 10км изодав, нозеве тапани ми се.. Бебе само нозе оптегнува деновиве којзнае колку и е тесно. А стомаков дуплиран ми е за разлика од пред 1 недела мислам. И киселини почнаа нон стоп, пијам гастрогард ќе помине и после некое време пак. Ај ќе се издржи уште малце :P

На Cherry blossom89, thelittle17, Nefertiti. и 10 други им се допаѓа ова.
  9. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Мене така 3 дена ми беше малце помирно, плачев, црни мисли ова она, ама денес е доста активно.
    33 недела сум утре. Сигурно е нормално, ама и еднаш да го осетиш е доста.

На Molly.dolly му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Девојки денес испитував скриен шекер... еве го резултатот:
    1мин: 5.2 / нормално: <5.8
    60мин: 7.6 / нормално <8.8
    120мин: 7.1 / нормално <6.6

матичната ми е на боледување, дијабет ли имам ке умрам уште ова ми фалеше... цел ден си плачам сирото мое бебе како да го заштитам

11. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Да ги споиме и двајцата да си се тешат дека рано им било хахаха. Викам отворено е тргнало. Како бе ?! Ме прашува. И ајде му објаснувам велам може да биде за брзо може за две недели зависи. Се издиша му олесни. После се загледа во мртва точка го гледам процесира хахаха абе мажи не да им фуфка во теорија се кажа дека ќе прави и помага ама во пракса ќе видиме :P

На Cherry blossom89, flower30, ivance.. и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Само мм значи секој пат кога ќе ме фатеа болките одма солзи во очи ме испраќаше на ЦТГ жив среќен, пун себи поспремен него мене. Дури така разочаран што биле лажни болки (facepalm)

На flower30, Fatalnata, BabyD0ll и 3 други им се допаѓа ова.
  13. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Девојки ве молам совет помош.... немав мачнини од кај 11 недела некаде така некој ден да ми се слоши и то е то сега 3 дена сум пак со мачнини првите два по еднаш ќе повратев и тоа е тоа ама денеска е претерано 5 пати од 12 часот до сега касни поврати сок цеден поврати овошје поврати неможам ништо да јадам се вратив на почеток .... тука е топло можи и затоа 25 степени беше во жешкото.... кажете совет што да направам оти немам сила

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elena.93

elena.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    142
    Јас уште повраќам еве веќе 30 недела сум,секој ден мин по 3 4 пати. Земи крекери или бадеми малку нешто по суво и посети лекар нека ти препише апчиња иако не секогаш помагаат.И обавезно вода за да не дехидрираш

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Ќе пробам од се ми се повраќа денес ептен ми е тешко утре сум на доктор ќе му кажам 14+5 денес ако до крај вака продолжам ох леле....фала ти девојко

16. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    И мене ми се случува да повраќам токму од овошје и цеден сок од сабајле. Најдобро би било овошјето и соковите да си ги оставиш за покасно а сабајле да си каснеш лебче што со сигурност нема да ти предизвика повраќање :*

На KittyCat:) и CareTee им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Си згрешила и бетер си напрајла со цеден сок и овошје. Уште толку желудникот се нагризува.
    Земи прати некој по спрајт напиј се една две чаши ќе те врати при себе содржи електролити и многу ми помогна со мачнини.
    Со спрајтот бејк ролс или двопек нешто такво вечерва па ќе видиш од утре дали ќе ти олесни.

На KittyCat:), mace89 и jarec6 им се допаѓа ова.
  18. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58
    31 неддла и 3 до 4 дена кашлица и тем 37.7 од време на време. Тарапија ми дадоа парацетамол само и сируп на природна база.
    Имал ли некој искуство докорот вика ништо не му е на бебето не се грижи.
    Сиротко си мрда цело време сигорно му смета

19. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.593
    Јас сум 19та недела, не престанав да повраќам.Ништо освен пржени компири и кисела салата не јадам.Ниту леб,ниту вода пијам,само кока кола,мандарини сега јадам,претходно не можев.
    Тоа е се надевав ќе престане,ама тешко,ќе си трпиме.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    123
    Цел ден сум на благо само да мрда :/ Ни по доктори не се иде у ова време аман :/