Мене до сега сите прегледи ми биле абдоменално,сеуште не сум имала вагинално преглед а еве во петок ја почнувам 27ма недела и до сега само крвна слика ми рече да напраам никави други иситувања
И мене од сам почеток абдоминално. Првиот преглед не можеа ништо да видат, бидејќи мочниот меур ми беше празен и заради тоа ме виде вагинално, одтогаш само абдоминално.
Дали абдоменално или вагинално небитно,битно бебушките да ни се живи здрави и се да помине најдобро. Божем у времето коа сме се раѓале ние имало ехо,со инка слушале дале има срцева акција дали бебе е живо или не
Tака е, нема да дозволам да примам негативна енергија, сакам бременоста да ја доживеам како убаво искуство, а не да се стресирам на секој преглед. Фала ти.
Мислев дека си од скопје затоа Епа ок тогаш секако терај така. Штом можеш да одиш и таму по некој преглед бар да си ти мирна
Женски кажувајте како да спречам киселини од 5 месец ги имам до сега 9ти ништо не ми помага од гастрогард кисела вода сода маслинки што уште не цело време ги имам мислам дека се 24/7 неможам ни да спијам ни да јадам ми се плаче веќе
Цела бременост кај матичен одам само за упати, а во Ремедика одам на прегледи еднаш во месецот. Ако имаш нормална бременост доволно е да одиш еднаш на 4-5 недели, немаш потреба почесто. Ова сосе скрининзи заедно
Секој доктор различно си практикува како и да е битно бебуште да се добро и да си растат галете мешиња и уживајте
Промени ја исхраната, избегавај домати, портокали, газирано, лута храна, чоколадо, кафе. Пиј повеќе вода, јади јаболки, банана, јогурт, бадеми.
Пред една вечер се жалев дека бебе не ми мрда, вечерва ме растури значи сакам да спијам а не можам само мрда не знам како може да е до оволку активно цело време, не ми дава да спијам...
Дали знаете некоја трудница да е била заразена од корона вирус , како е поминала .. што суплемети е внесувала ...
Zdravo, jas sum 6+4 I imam problem navecer imam mnogu grcevi vo nozete tolku se silni so na Momenti mi se placi. Pijam. Magnesium. Neznam dali e normalno vo tolku rana bremenost tolku silni grcevi vo noze. Ve molam za iskustvo
o Иста сум и јас мила, од почеток и сеуште ги имам сега сум 31+ недела. Јас го сменив магнезиумот од овој сега сум позадоволна, пробај со некој друг може пплесно ќе поминуваш. Со лесно
Девојки здраво сакам да ве прашам Сабајле ич не се сеќавам дали се напијав фолна или не.Сега кога станав бев малце збунета дали зедов дали не зедов само ако имам земено го имам земено заедно со аспирин кој ми е препишан да го пијам на вечер-75мг..... се напијав сега за секој случај фолна вечер нема да пијам аспирин се надевам дека нема проблем?
прво теомесечие пиев парацетамол до 1000 мг максимум на ден , веќе во второ ми дозволија рапидол од 200 ..... мигрени имам страшни неможев без таблети