Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    и јас имам мног грчеви, пиев мг+б6 од др витон,па го сменив за Солгар, па сега магнезиум директ прашоци, демек појаки, ама мн имам не се трпат, вцера се масирав со маст алга сан за спазми од зор.
    и првата бременост имав така и сега, чаре незнам.

2. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Јас прво пиев прашок на Natural Wealth ама не ми многу помагаше сега земав апчиња мг+б6 некако се подносливи ама си ги имам скоро секоја вечер кога легнам...не знам и јас чаре :|

3. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    4.486
    Ti blagodaram. So lesno I tebe

На Saraaa9 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Девојки, дали сте размислувале за пренатални тестови? Јас искрено сакам да го направам NIFTY тестот, сакам да знам, да сум на чисто. Вистина се многу пари ама шо знам. Во понеделник сум на контрола, па ќе се консултирам и со докторката да видам што ќе ми каже ама ме интересира и ваше мислење, да се прави пренатален тест или не? :?::?::?:

На Маја Т, AnonimnaDevojka, Mom_3 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Мешиња салеп со цимет смее ли да се пие?
    @kostovaivana јас кога ја прашав мојата матична рече ако можам да си дозволаж да направам зошто е многу поверодостојно од приската а јас се одлучив ЗА бидејки сум паничар па приската може без врска да ме исплаши ради годините (35)
    Направив верифи и чекам резултати. А иначе сум под преголем стрес во исчекување што ќе покаже :/

На @sonce@ и kostovaivana им се допаѓа ова.
  6. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Јас требаше да правам или амниоцинтеза или пренатален тест, поради претходната бременост што ми заврши со индуциран абортус, поради синдром на тарнер. И јас одбив да ги правам и двата. Да бидам под стрес за резултати, и недај боже ако нешто не е во ред, што тогаш? Му препуштив се на господ само нека е со нас. И нека ми го чува бебчето, зошто како што ми рече еден отец никогаш не се знае што ќе се случи после месец, година, две и со мене и со бебето, никој тест не може да ти е гаранција. Ама ти доколку мислиш дека ќе бидеш помирна и опуштена, направи си.

На kostovaivana, Mom_3, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Oва е многу, многу индивидуална одлука и мислам дека ничие мислење нема да те убеди или разубеди.
    Размисли си, истражи си, и одлучете со сопругот. Докторката исто, може само совет да даде а одлуката е пак лично ваша. Ако си над 34, веројатно ќе ти рече да го направиш.

На kostovaivana, Mom_3, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас мила сум со инвитро и уште од самиот старт бев сигурна дека ќе правам тест,јас се одлучив за нифти и здравје планирам за две недели да го направам.Имам 30 години сма не сакам да ми биде мисла.
    Инаку другарки вчера бев на контрола и бебчето си е супер,срценце се супер си расте,јас сум со инвитро на 20 ден од циклус трансфер само др малку ме замисли јас според циклус сум 8+3 а по мерки бебето е 7+3, знам дека се можни отстапки ама некако многу ми е мисла дс не не се развивуа како што треба...уф само нешто си барам зс размислување

На Cherry blossom89, kostovaivana и IRBBB им се допаѓа ова.
  9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Ич да не ти е во мисла. Ако според последна менструација си 8+3, тоа е сметано како на 14ти ден да си имала овулација/трансфер, а ти си имала една недела покасно, значи таман си 7+3.
    Гали ја беба, нека си расте ❤️

На Cherry blossom89, Bella_Stella, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    I jas radi ova pravev verifi, sube mi bese zamrznato odmrznato. Resena bev deka ako ima anomalii nema da ragam.
    A za merkite docna ti e transferot zatoa e taka ne se sekiraj.

11. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Јас сум 35 и 20 недела,матичната ми објасни и ми предложи за амниоцентеза ама пошо приската ми беше ок не се нафатив да ја правам,сега на 24.11 имам scrining во државна ...се надевам дека се е ок со бебуш

На kostovaivana и A.n.g.e.l.a.V им се допаѓа ова.
  12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    8.843
    И јас го правев нифти иако ехото беше супер и немаше никаква потреба, поради претходна историја решив да го направам.

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.862
    Допаѓања:
    11.396
    Јас правев ,највеќе поради годините(39) ми го препорачуваа,Хармони го правев јас и фала му на Бога во ред беше се.и мислам дека не се фрлени пари.

На Ava.84, kostovaivana и Prolett им се допаѓа ова.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    Идни мамички имам топло да ви препорачам две видеа кои се многу интересни од една страна, а од друга страна мислам дека ќе ви се најдат во периодот со доењето, што и како да очекувате . Одговорени се најчесто поставуваните прашања.Еве иако јас имам искуство од една година со доење научив нешто ново:inlove:

https://www.instagram.com/tv/CHJImfhILYV/?igshid=881rh4o3dae8

https://www.instagram.com/tv/CHJC7FXIxGd/?igshid=4d1uyypwpqtz

Инста doenje_so_ljubov

Па кажете како ќе ви се допадне.Јас денес ги гледав не можев лајф да ги следам, ама и двете жени се препозитивни и интересни.Се смеев ептен и ми беше криво што морав да чекам 6 часа-на работа бев,за да го гледам и другото видео.

На Lady_Bug, Kitten, LivingGlam и 11 други им се допаѓа ова.
  15. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    На AnaMarijaAa, Peperutka-bt, Cherry blossom89 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    правев за првото дете дека се снимав ренген у многу рана бременост, а за второ ке правам ради годините. Според мене треба да имаш причина за да го правиш, зашто реално имаш приска 1, 2 и скрининг пред тоа...

17. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.862
    Допаѓања:
    11.396
    Сакам да ги прашам @Milkiway и @Alishan30 дали смрдкате по дома,:lol::lol::lol: ако се сеќавате неколку страни наназад имавме муабет околу тоа пред да се породите?
    Па да. видиме што не чека :bug::bug::bug:

На Lovebug01, Ava.84, Milkiway и 2 други им се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    @Milkiway да си жива и здрава, ме спаси со гелот од алое вера. Два дена мачкам, одма ми се смири лицето. :f:

На MorskaSirena, ivance.., Cherry blossom89 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Девојки имам едно прашање ми најдоја некоја инфекција во урината докторот ми препиша прашак само еднаш да го земам и тоа е тоа е сега на упатството пишува дека за бремени жени не е за користење вртам кај докторот ама не ми крева па во дилема сум дали да го земам или не .... некоја да има искуство вакво?
    Бидејќи многу повраќав пред некој ден и ми рече сигурно е некоја инфекција и стварно така излезе...
    Иначе бебушко е супер расти сонцето мое со мерки до ден точно само по една мерка излезе за два дена поголемо.... не се гледаше какво е ова инает на мајка му ќе биди иначе денес 15+1 хепи ептен сега мама можи рајат да спија и да си гали меше стравот помина заврши ризикот ќе чекаме скрининг на 14 а знам дека ќе помини како што треба немам сомнеж повеќе. КОНЕЧНО ДА УЖИВАМ МАЛЦЕ ХАХАХ

На mace89, ivance.., Cherry blossom89 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Не сум дозволила да смрдкам:Dи во бременоста користев нивеа дезодоранс, од пораѓај рол он нивеа користам.
    Туширање еднаш дневно и тоа е.
    :*

На CareTee, ivance.., Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.