Поинаков е мирисот стварно. Само не знам дали кога доиш мирисаш или општо. Искачам од туширање за 5м пак мирисот назад ММ ми вика не сум смрдела дали ме лажеше или не осеќал не знам ја се осеќав ептен Сега веќе не дојам и го нема тој мирис, дали се губи после 1месец или со прекин на доење ќе кажат поискусните мајки
Ке си смрдкаш. Ама тоа е некој нов мирис, непријатен и чуден. Излегувам од туш и смрдам. Јас па и дезадоранс без алуминиум ставав, страшно. Ама ке помине кога ке се средат хормоните.
Јас сум 28ма недела и уште не знам какво е бебчето, денес сум на контрола и сеа ако се крие не знам, здравје ќе чекам да се породам за да видиме какво е.
Аиии леле сонце хахах ќе се покажи ќе се покажи ... моево не се криеше ама неможеше да кажи со сигурност какво е и затоа не зборува докторот.... јас мислам дека ако е машко и по форумов што читам побрзо се гледа а ако е девојче покасно па ќе видиме какви сака нека бидат само здрави прави да се
Аа е тоа е веќе антибиотик мислам. Во тој случај мислам не е паметно да го оставиш,туку штом е препишан лек да го земеш, сигурно целта му е да ја “убие”бактеријата
So pomin ja imav proteus mirabilis bakterija pa piev zinat i sea naredna nedela sum na kontrola a vekje od denes sum 33ta nedela
Ќе го земам бев и до аптека да се консултирам и ми рекоја дека подобро било да го земам заради тоа што некогаш морало да се даде некоја терапија ако има ептен потреба само најслабата од сите можни па затоа докторот ја препишал било подобро и за мене и бебето ако ја земам така да вечер ќе го испијам ти благодарам девојко за советот
Се да биди како што треба само нормално е и во бременост и да не си бремена тело е трпи промени и со хранава што ја јадиме...
Девојки јас да споделам и тука,бремена 8+5 на толку пазење,чување,оддома немам излезено имам ковид.Пред 11 дена контакт со позитивен и тоа ептен краток бидејќи живееме вo иста куќа ама различен влез и спрат,направен ковид тест негативен и вчера ми се затна носот и изгубив вкус и мирис.Нека ми е господ на помош,многу се плашам за бебето,има ли некој трудница да сподели искуство со прележан ковид
Лично искуство немам, ама спомнав и претходно, маж ми работи во цјз, ги контактира позитивните и тој вели дека сите трудници досега биле со лесна клиничка слика (лесно покачена температура, губење на осет за мирис и вкус, главоболка, малаксаност). Ќе си се консултираш со матичниот, ќе ти каже да пиеш витаминска терапија, течности, по потреба парацетамол. Верувам дека тоа ќе е доволно и дека ќе поминеш со лесно.
Не се плаши. Имаше на Тулиа профилот на Инстаграм сториња пред некој ден, една-две трудници што споделија напишаа дека поминале со лесни симптоми. https://www.instagram.com/tulia.mk/ Види во сторињата Ковид, после тие за деца има неколку од трудници. Со лесно, ќе помине.
Фала ти мила,ги прочитав малку се смирив.Јас се плашам многу оти сум рана бременост ама се надевам се добро ќе помине
Ќе биде се во ред, само пиј течности и витамини. Не дозволувај само психата да те 'убие' пошо мислам дека кај многу и тоа влијае, а стресот и нервозите го паѓаат имунитетот. Со лесно бременоста и со помин да ти е.