Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    И јас чувствував болки во јајниците на почетокот. Мене гинекологот ми кажа (бидејќи се ми е во ред со јајниците) дека тоа е еден од можните симптоми на бременост. Штом си 11 недела би требало за едно 2 недели и тие болки да исчезнат.
    Штом ти се чисти јајниците воопшто да не се секираш. Мене премногу ме заболуваа при кивање, дури неподнослива болка се осеќа 2-3 секунди. Но околу 13-14 недела веќе болката се намали,па исчезна скроз.

2. First.Impression

First.Impression Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    24
    Здраво мешиња,

Ми треба помош од вас, ако некој имал слично искуство на моево.
    Моментално сум 27ма недела во бременоста, а веќе 5ти ден, имам трпнење, боцкање во десната дланка.
    Најмногу во два прста, ама се продолжува во целата рака, цело време како милион ситни игли да те боцкаат и струја да минува низ прстите.
    Болка никаква немам, само што е непријатно чувство и нормално раката не реагира исто на допир на нештата, како да губам осет од таа дланка, немам доволен стисок со неа и нон стоп боцкаа!! :@

Се консултирав со гинекологот и ми појача магнезиум, наместо едно сега пијам 2 или 3 дневно, и плус шумачи таблети Калциум + Вит. Ц. Неговиот коментар беше дека е нормално, ама дека не треба да трае долго, повеќе од неколку дена. Ми рече ако за 3-4 дена не ми помине, ќе бараме друго чаре ;(

Ве молам доколку има некоја од вас слично искуствпо, нека сподели со мене.

Ве поздравувам :hai:

3. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    јас денеска појдов на преглед за водата, ама не успеавме да дознаеме, на цтг кога бев ми се слоши премногу потоа кога легнав за на ехо почнав пак да се препотувам и ми рече докторката ајде станувај оди проверувај крв, изглеа крвта ти е слаба.. и еве дома се ладам некако се напив апче и утре ќе проверувам крв... страшни работи, дури помисливам да закажам царски штом влезам во 9ти, ова несвестициве не одбираат ни место ни време, ми се случуваат само кога сум излезена, сама :doh: ;(

4. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.929
    девојки каков магнезиум пиете? Оној магнезиум директ во кесички многу го поскапеле а има само за 20 дена воопшто не се исплати :|

5. SnowWhite91

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Јас пијам шумечи таблети. Некако најевтина варијанта се. Земам од тие на Кругер со вкус на цитрус што се. Чинат околу 65 ден. за 20 таблети.

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. First.Impression

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    24

Јас го пијам тој, Магнезиум 300 Директ на Фарманова, 174 денари, мислам дека од ЕуроФарм. и мислам дека отсекогаш беа толку.

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.929
    ех толку беа јас 170 го зимав, сега одам да земам 210 денари :devil:

8. First.Impression

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    24
    Јас го земав во средата, таа цена беше. Ако го поскапеле во меѓувреме :(

9. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165

Jas go pijam na Natural wealth, 250mg magnezium mnogu sum zadovolna od niv, od start.niv gi koristam. Gi ima 100 vo kutivche okolu 600 denari se

10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    И јас денес бев на доктор инаку сум 6 та недела. Неговото ехо е старо од пред2о год. Не е вагинално туку надворесно па вода пиес за да те види. Денес бев за срцева реакција а тој немозесе да види инаку вака друго е добро. Ми заказа за цаир за во цетврток за вагинално ехо. Е сега јас незнам сто да правам дали мозам да цекам до цетврток или да одам на приватно да ме видат иако цитам дека до 9та недела треба да се види срцева реакција. Ве молам за совет.

11. SnowWhite91

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    А зошто не си го смениш матичниот гинеколог? Мене ми проверува срцева реакција на секоја контрола, да види дали се развива нормално, а вагинално зависи од тоа како е свртено бебето, ако не може убаво да му ја измери главата тогаш ме гледа и вагинално. Тебе вака дупло малтретирање ќе ти се фати ако постојано те препраќа во Чаир.

12. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    snow има право,оти не си го смениш,мене ако не ми провери срцева реакција,нема ич да сум смирена иако знам дека е се во ред.. и мене на секој преглед ми кажува.

13. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    snow има право,оти не си го смениш,мене ако не ми провери срцева реакција,нема ич да сум смирена иако знам дека е се во ред.. и мене на секој преглед ми кажува.

14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Знам морам да го сменам,

што да ви кажам има ехо од пред 20 години. Е сега незнам дали и мене уште ми е рано дека утре влегувам во 6та недела па неможе да види незнам.

А како што немам апетит ама воопшто уште ова ми требаше. Ама па ако ми е нешто ваљда ке ме боли стомак или ќе имам крварење нешто незнамммм.

15. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Одма смени го, не му ја мисли. Али немаш потреба за секирација, со обично ехо на неполни 6 недели нема шанси да види срцева акција. Башка толку рано и со вагинално може денес да нема утре да има. Денови се разлика кога е толку рано. Не му се секирај и одма мењај, барем во денешно време имљ избор :)

16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    148.728

не се грижи рано е за да се види срцева акција .на наредна контрола ке ја има ;)

17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Леле фала ти и јас мислам така дека се ке биде добро. Фала ти :$

18. x-tina64

x-tina64 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Xm me zamislivte so temava za srceva reakcija jas sum veke 18 nedela a srceva reakcija seuste neam slusnato mu rekov na doktorot koga srceva reakcija e ja vidam jas mi vika ne se sekiraj jas gledam deka ima reakcija pa nekako mu veruvav deka ajde po preporaka otidov kaj STAMBOLIEV pa ostavam na nego se demek bil predobar doktor ama me zamislivte so temava najseriozno jas seuste go nemam custvoto oseteno kako vie koga mu go slusate crcenceto .......

19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Важно е докторот да гледа на ехото дека има срцева реакција, всушност тоа можеш да го видиш и ти ако ти покаже. А со звук да чуеш....тоа не сум сигурна дали може преку некој од апаративе да се слушне, нека каже некоја што знае, јас лично немав слушнато цела бременост. Инаку не е можно ти самата да осетиш.
    Патем, и мене бременоста ми ја водеше Стамболиев ;)

20. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    јас секогаш со звук ја слушам срцевата реакција ама можеби оти не живеам во мк,па тука така е. чуството е преубаво,прв пат кога ми пушти солзи ми потекоа од среќа хаха :inlove: