Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Мома е :inlove::inlove::inlove:

2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

И јас така мислам хаха здраво живо да е:hug::l:

A.n.g.e.l.a.V likes this.
  3. Ani297

Ani297 Истакнат член

Ќе може ли некој да каже што треба и што смее да се спакува за во болница гледам има посебна група за ова ама не е активна па ако знае некој ве молам да пише

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Немој да се плашиш, примај си ја терапијата што ќе ти ја дадат и ќе биде се во ред. Ти ја разбирам загриженоста. Кај мене сопругот е позитивен, во изолација сме од 1ви Ноември. A и јас сум на почеток, 8ма недела сум. Последен контакт имавме на 28ми кога качи температура, а од следниот ден одма се оддвоивме. На 31ви се тестираше и излезе позитивен.

Јас само бројам денови, денеска е 7ми ден како не сме во контакт, ми кажаа дека ако после 6 дена немам симптоми најверојатно не сум фатила. Еве ти сега викаш после 11ти ден си осетила симптоми и баш ме загрижи. :| Во моментот додека сеуште бевме во контакт најверојатно вирусот бил во инкубација и не бил толку вирулентен, мене така ми објаснија. Се надевам дека се во право, пошто јас сум ептен специфичен случај, имам проблеми со респираторна алергија и не знам како би ја поднела Короната недај Боже. :worried:

Prolett likes this.
  5. KittyCat:)

Девојки како што имам информации што читам и слушам трудниците лесно ја поминувале короната со лесна клиничка слика и без компликации бебето ретко скоро во мн малце случаеви да биде позитивно имам разбрано се на се за 3 и тоа е тоа.... Јадете овошје пијајте течности јавете се кај матичен доктор матичен гинеколог нека дадат терапија лежете дома чај нане лимон исцеден-најдобро помага и во обични настинки а и ментата помага за затнат нос надразнето грло итн.... Господ знае затоа ги штити трудниците заради тоа што носат уште една душа во нив... некогаш колку и да се пазиш ќе се случи и јас се плашам мајка ми татко ми сопругот сите одат на работа ај сопругот на отворено со уште еден работи ама мајка ми и татко ми работат во пекара 60 души се кај нив веќе се појавија позитивни 4ца беа на тестирање фала богу негативни...
    Господ нека ни е напомош да не чува и нас и нашите срценца позитивна мисла само се ќе се среди:l:

natasam, Prolett, Ava.84 and 7 others like this.
  6. mace89

mace89 Популарен член

Мамички дали некоја од вас правела два пати скрининг во трети месец? Матичната ме планира за скриниг ама јас сакам и приватно кај што одам во Ремедика да си направам. Би ми биле на две недели растојание. Што мислите, ок ли е на две места да се прави?

7. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Јас правев 2 пати, во државна и на приватно.

IRBBB and mace89 like this.
  8. KittyCat:)

Нема за што да не е ок ако ти си мислиш дека сакаш така дека би била посигурна тогаш да си појдиш....прочитав тука многу членки што оделе на две или повеќе места

IRBBB and mace89 like this.
  9. naturallmess

naturallmess Популарен член

јас правев на три места , и кај матичната и сиситина и на гак , зашто ме испопаничи матичната со резултатите од приската ми изнакажа глупости , неможев да се совземам и морав да идам на второ мислење .... така да мислам дека е ОК

mace89 likes this.
  10. mace89

mace89 Популарен член

11. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

@mace89 И да си идеш на две мислења!
    И јас бев оти матичната видела нешто постелката не била океј, ај утрогестан па да се пазам да не прокрварам а везе нема, после на приватно бев рекоа прекини не пиј ги џабе се е во најдобар ред.

Еве денес направив крвна слика, ми даде да пијам Сидерал фолик за железо.
    Нит бебе ми измери ни ништо. Пишман што отидов џабе. Барем рече добро е наместено со главчето надоле..
    Да поминат барем 15 дена и идам пак на приватно на уште еден преглед.

Ava.84 and mace89 like this.
  12. mace89

mace89 Популарен член

Фала ти @mssuniquee јас па си викам да не е штетно пречесто идење на ехо :/ али па од друга страна мора. А ти не се секирај што не ти го измерила, она го видела и по тоа проценила а и ако ништо друго и ти си го виде бебче :) за некоја недела ќе си појдеш на приватно и раат ќе си бидеш :*

mssuniquee likes this.
  13. Lazygirl33

Lazygirl33 Истакнат член

Здраво на сите. Вчера имав пишано во (симптоми на бременост) каде што ја објавив мојата бременост.
    Ама денес мислам дека лицетo мн ми е отечено,мислам и другите околу мене забележуваат, и чудно ме гледаат.(но само маж ми знае дека сум бремена) Бидејќи живееме во Германија денес немав можност да одам на гинеколог, дури во понеделник ми дадоа термин
    Дали мислите дека тоа е нормално.?
    Иако е трета бременост по ред, сепак секоја е различна. Можеби тогаш не забележував мн.

KittyCat:) likes this.
  14. KittyCat:)

Нормално е и мене ме сетија така јас не сакав да кажувам до после прв скриниг заради и историјата ама бевме на гости појдени и ми вика ти си бремена во образите си отечена и мораше да кажам ахах со лесно да ти е до крај

mace89 and Lazygirl33 like this.
  15. Lazygirl33

Lazygirl33 Истакнат член

Леле, фала ти. Премногу ми олесна.. Јас одма на глупости помислувам.. ❤️

mace89 and KittyCat:) like this.
  16. no name5

no name5 Популарен член

Знам дека во бременоста расте се но сепак ме загрижи една бемка ми порасна мн за кратко време ... дали и некој друг има забележано нешто вакво...

natasam likes this.
  17. KittyCat:)

Уживај си гали си меше и чекај контрола
    all the best :hug::l:

mace89 and Lazygirl33 like this.
  18. Lazygirl33

Lazygirl33 Истакнат член

Thank you :inlove::inlove:

KittyCat:) likes this.
  19. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Девојки не најдов тема поврзана со активности во бременост па овде да си
    Кај мене не беше бемка него имам како топче полно со крв црвено и има периоди како да се полни со крв и ме чеша,ама не обрнувам мн внимание...:)

no name5 likes this.
  20. Snaata

Snaata Истакнат член

Пред еден месец позитивен беше колега на сопругот и ептен ме фати паника па на наредниот преглед го прашав докторот што ако се заразам со ковид. Неговиот одговор беше дека до сега на светско ниво тие што се заразиле биле со полесна клиничка слика и што е поважно нема поледици на плодот

natasam, IRBBB, Lazygirl33 and 2 others like this.