ЛЕ ЛЕ шо убаво двечки, милина Може у право си, сега расте баш, затоа ја нема толку активно, пред пар недели многу повеќе и посилно ја осеќав. @Pacient srna мене само многу вода ме спасуваше за главоболка, често знае да боли од дехидрираност, и кога веќе беше неиздржливо еден парацетамол.
Па уште е бебе 13 месеци, минимум до 3 и пол ќе го носиш Ништо не му е на бебето ама ти можеш да имаш мака со половината Јас на почетокот ја дигав 17кг ама сега и сама ме одбигнува знае дека не смеам, ама мојата е 4год-голема дада
Имаме ли мамичка во групава што имала болки во бубрези за време на бременост,да сподели што чувствувала поточно,јас синоќа имав страшни болки дури и стомакот ми се згрчи па да знам дали е нормално или да си одам деновиве на преглед...тек ју
Smdrkanje ima poradi hormonite,posebno posle poragaj,leleew kako ne tushiran,strasno A mene najmnogu mi pomogna posle prv poragaj soda bikarbona,natopeno so voda i se mackas Ne stetno,ne stavav dosta vreme dezodorans bidejki doev Pa ke vidam dali taka i so vtoroto ke bide
Мојата е три години на почетокот бараше цело време во раце поготово од кога сум дома од март месец ептен е поврзана за мене ама и зборам дека мама ја боли мешето и дека бебето ќе плаче а ние не сакаме да плаче и покажува разбирање и можам да кажам дека повеќе од мене пази инаку несмеев да ја кревам на почетокот воопшто зошто сум патолошка па се пазев доста. Сега со душа ја чека да се роди секое одење на лекар кога ќе се вратам дома ме прашува тажно уште не го извадија бебето
Хаха и буцка моја така правеше до 2-3 после полноќ се журкаше во таа недела што си ти сега. А сега спанка е. Спие скоро цела ноќ. Ама ќе видиме кога ќе се роди дали ќе ја спие ноќта.
Zeni koga vi se pojavi mleko vo gradite? Preeska primetiv pred tusiranje kako suva koza i izrazeni dupcinja na bradavicite, so mala masaza izleze malku ama nekako bledo belo na ednata, maltene prozirno na drugata. Skodo polni 18 nedeli sum nekako rano mi se vide, inaku gradive ogromni mi se ama ne ocekuvav uste sea da pocne da iskaca nesto
Јас така го кревав син ми 16кг ај малце, ај за во седиште, ај да не се инати и го спуштив стомакот уште во 25та недела. Сега не го кревам и ми е мн тешко. Знам дека кога ќе се породам ќе го кренам во раце на прво гледање Чувајте се и глејте да не кревате( иако секој е индивудуална приказна, ова е мој совет)
Во прва бременост ми потече во 7ми месец , со втората во 4 месец ,сега со трета скоро 20 недели сум нема ништо така да нема правило
Мешиња да си се пожалам јас. Имам болки во левиот јајник, таму кај шо ми е сактосалпинксот. Кога и се пожалив на матичната ми рече да пијам утрогестан од 200 навечер. Почнав да ги земам, денес 9ти ден ќе ми биде. Во средата кога бев на скрининг на гак и спомнав на докторката што ми го правеше скринингот, ми рече сѐ додека нема крварење или силни менструални болки (што значело контрахирање на матката) не е ништо страшно и нема простор за паника. Не ми е силна болка, само на едната страна ми е, повремена тапа болка, ама многу ми е во мисла.