Јас сум 28+ 4 дена, а дознавме дека е мома пред 2 дена, и сеа не знам кога слушнам некое име што му се допаѓа на мене ми текне некое дете или личност до тоа име што се одвртно .
Леле и ние сме исто.За прво мм одлучи и реков второ јас бирам.Сега ништо не ми прифаќа и вика тој ќе нашол Нема, не давам за второто , кога тој ќе роди нека каже име А мене ништо не ми текнува.Кога не сум трудна 200 имиња имам сега едно не ми текнува
Кај нас мм беше многу сигурен дека е женско и уште одма си кажа име. Имаше среќа и стварно му се исполни желбата па тоа име ќе биде. Мене ни ми текнува некое ни имам желба за конкретно име. Добро е што и мене ми се допаѓа името не се бунам.
Ние стеснивме до 2 за сеа, сепак ништо не е конечно, 27ми јануари ми е термин, а во јануар многу празници има, може и на некој празник ќе се роди, па ќе видиме. Здравје само нека е, нека се роди жива и здрава, и ќе одлучиме.
Исто и кај нас, женско бебе јас сакам едно име он друго и никој не попушта!!! Ај имам време до 9ти месец ке го убедам некако се надевам
Името нам некако најтешко ни иде. И двајцата имаме имиња што ни се свиѓаат, ама никако не можеме да се одлучиме кое да биде. А термин се ближеее...
Јас бев многу болна во втор месец со покаченс температура 5 дена со еден куп испиени парацетамоли и антибиотик 10 дена, па еве има 3недели како сум породена дете ми е здраво и право, не се секирај во второ веќе се развиени органите, кај мене беше во тек на органогенезата и јас умрев од нервирање.
Ние имаме даа,како јас сум сакала така,а јас сакам Марија...името е спремно ,само нека се роди жива и здрава.
Kakvi vitamini piete vo bremenost. Jas imam pokaceni antitela I hashimoto primam terapija za tiroidnata.. Gledam vo vitaminite ima jod, dali voopsto ima vitamini bez jod? Ili mozi slobodno da se pijat I tie vitamini? Utre ke razgovaram I so doktorot.
Јас посебно пијам метилфолат, посебно други витамини, д, ц, магнезиум, омега, на почеток само фолна ти е доволно. Ако ти бил д низок и тоа. Баш поради хипо хашимото.
За првoтo имавме име уште дечкo и девojка бевме и се пoгoди девojчe. Сега акo е мoмче имаме, за девojче имам jас замисленo име нo на мм не му се дoпаѓа. Сакам кратки имиња.
Добро утро мајки, јас од утрово приметувам дека исцедокот кој беше проѕирен и доста воденест (правевме муабет со @mssuniquee по кулку пара гаки на ден се менуваат) од утрово исцедокот е жолтеникаво/зелен. 30+1 сум, утре обавезно одам на контрола. Односи не сме имале од јуни, немам чешање, печење... се надевам не е нешто озбилно. Дали некој има искуство па да каже како е третирано.
Фала ти.. многу ми е страв, бебето е доста активно и имам лажни контракции често. Читав на нет и одма предвремени раѓања, компликации
Не бре не се секирај, на многу трудници им се дешава, само да си ја земаш терапијата препишана и немај гајле и не читај на нет
Здраво,дали знаете дали може во ремедика во лабараторија да однесам примерок за да испитам уринокултура?
Одговор да ти дадам немам на прашањето ама имам прашање,...зошто ремедика зошто не државна микробиологија,еве јас утре таму ке носам