Бидејки во среда секако одам ремедика за друго испитување а во нашиот град не испитуваат па мора во друг да носам,е само што е за пари ремедика онака бесплатно
Јас имам Хипотиродизам и во бременост пиев Фемибион. Имаат јод во составот. Го прашав ендокринокогот дали смета рече не,мала количина има јод,да си ги пијам.
ммм добро е тогаш мисл дека ќе ги земам денес ил утре , уште пред 4 дена ми завршиа витамините и си дремам ама оваа бременост првпат вака 7м со ред пиам , во првата скокав и преку ден пиев па и подолго се немав напиено Ако не ти е тешко коа ќе можиш сликни ми го можиш и лп да ми пратиш да не замарам тука , детално составот да споредам мг и останато на вит со овие што ги пиев до сеа немож на инт да најдам Сеа гледам па и исто сме и јас сум 28+ крвната слика кај мене е на долна граница и хгб и железо прекинав да ги пиам табл за железо почнаа да ми сметат
Срцки дајте мислење,што да се прави корисно на строго мирување,нешто за пуштање мозок на пасење....збудалев од вести,игрици на тел
Земи плети нешто. Ем ќе те релаксира ем за зимово ќе си сплетеш некоја туника за себе или за бебче. Има туторијали на youtube колку сакаш
Fala. Sega samo so razgovarav so doktorot isto to mi go kaza I mene. Jas zedov pregnazon, dali uste da ja pijam I folnata kiselina ako ima vo pregnazonot?
Ако имаат прегназон фолна не мораш да пиеш посебно. Јас одма од старт почнав фемибион 1 ,не пиев посебно фолна
Најди си серија и почни си маратон. Снабди се со здрави грицки и терај. Кога ке се роди бебуш ке ти фали време да седнеш, а не да легаш по цел ден.
Девојки, Како се справувате со недостаток на апетит? Се' што јадам е на сила и немам желба за ниту еден вид на храна. Бебушот си е океј, но јас сум со слабо железо и пијам терапија за тоа. Искуства?
Пробај со б комплекс или некој мултивитамин за апетит. Немаш апетит заради ниското железо. Ако доиш мора, мора да ја поправиш крвната слика.
tie sto ste na pocetok, kako ste so energija? vo eden moment mi snemuva sila, ama bukvalno mislam ke padnam, kako da nemam sila rakata da ja krenam. legnuvam, ke dremnam i posle sum ok. normalno li e?
Сигурно е нормално, имам денови по цел ден да лежам, онака мрзоволно.. А денови ми доаѓа да работам, да чистам итн ама не смеам многу да се оптеретувам.. Така да нормално е... Уживај се е ок
Нормално е првиот триместар да се чуствуваш без енергија.... јас спијав скоро цел ден ахахха без никаков проблем Сега 15+4 енергија фул .... станувам во 10часот што ми се нема случено ни пред бременост а си легнувам кај 2 некаде Во второ како нова ќе бидиш спијај одмарај сега