Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056

Како бре се губиме, се тука сме , само малку пауза од куцање, па се префрламе на гледање филм :lol:
    Мојот си дојде, не избакна, не изгушка, се најаде и отиде на фудбал :x Па така весело си седам пак сама |( веќе ќе се мрднам од досада, немораше баш денес да биде ваков денот :emo:

2. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    меу и јас се мрднав цела ден сум сама, изгледав 8 епизоди од очајни домаќинки, и 5 мин се смеам, 15мин плачам, многу депресивна ден имам.

3. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    откачена си :rofl: :rofl: јас да ти кажам си барав друштво за да излезам да прошетам, ама нема , сите ми се некаде отидени, оние кои не се кои си имаат обврски, на кој не се јавив од причина што мислам дека ќе бидам досадна... па се откажав , сега се мислам дали да гледам пак некој филм или да пратам фудбал на тв ]:)

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Во Матица книжарницата видов две книги за идни мамички, ги имаше и на македонски и на српски. `Што да очекувате додека го очекувате вашето бебе` и `Што да очекувате во првата година по породувањето`. Вака на прв поглед ми изгледаа полни со корисни совети. :)

На Unique.chick и meU им се допаѓа ова.
  5. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    еј баш сакав да прашам за некои книги за бебенца и мамички , сакам да си купам за сега а и за во болница да не ми биде досадно иако мислам дека нема во болница да ми биде досадно бебушко ке си биде со мене :)

tnx. waka-waka

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    јас освен списанија и низ нет ништо не сум читала, сеуште. А овие книги ги имам видено и се замислив дали да ги купам. Здравје кога ќе одам накај центар ќе влезам да ги разгледам.
    Сакам и од тие што се како споменари каде се запишуваат податоци за бебето, но има време уште за тоа :)

7. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Завршив јас со чистење ,дури и купатилото го светнав ама сега сум гроги ако легнам сигурно ке хрчам како да сум трчала километри.
    Меу и јас сакам да си купам таква книга за податоци на бебето ,само незнам каде ги има во книжарници или и по маркетиве ги има ,ако не успеам деновиве да земам да нарачам на некоја другарка да ми земе.

8. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Имам видено во веро ценар, во маркетот на местото каде што стои полицата со книги.

9. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    тие книги ги има во секоја книжара, јас битола прашав и се 400 денари и ке си купам овие денови, се викаат радосница, и не е рано како рано ;)

10. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Сонце незнам дали е рано ова со чистењево или не е ама мене уште сега ме фаќа за чистење лудило, пред некој ден правев генералка а вечерва размислувам утре да го фатам купатилото да го светнувам. може сега е период па ќе се стиша па пак после од осми и деветти ...што го знам :rofl: :rofl:

11. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Ајде добра ноќ на сите мешковци убаво да спиете се читаме утре :) ее така помина уште еден ден :)

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Ајде бре станувајте, што е ова од вас , ама сте се разгалиле, само да се спиело :lol:
    Еве сум јас, со праските во рака, го започнувам денот. Среќа што помина вчерашниот :^) а денешниот се надевам ќе биде далеку поубав :P
    Убав ден мешенцаааа :*

13. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Добро утрооо, кој спие бреее, јас станата уште во 8часот оти телефонот на мм е како звучник цела зграда знае кога му звоне. И јас како тебе денот го почнав со праски, да се освежиме од спиењето... Имајте убав ден и од мене, и растете само во мешињата :lol: :*

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Е така, ајде размрдајте се малку .
    Ахх тие нивни телефони :devil: Еј жими се некој ден ќе го треснам од зид. Овој мојот го исклучува преку ноќ, но затоа алармот му вреди за се, а што е најинтересно, тој никако не го слуша , може до крај да си звони алармот и сам да се исклучи, а ако не го викнам да стане по него, не го ни примеќа :@ Па така и јас сум будна уште во 6:40, а потоа жива среќа е ако успеам пак да заспијам.

Инаку да се пофалам, денес сме точно 27недела(тикерот ми е малку заостанат, па затоа не го бива), така да полека полека ,ситно броиме :wasntme:
    Е сега мислам дека од 28недела е 7месец??? Таман сум или??? Кој месец сум сега(ова ми е најделикатна тема во цела бременост ) :lol: )?

15. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    28недела ти е последна недела од 7ми месец, а на 29та ти почнува 8ми месец :) .
    Значи тоа им је фабричка маана на мажите кога спијат не ги слушаат телефоните :D сите се такви :D

16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
  17. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    па таман ееее од 29 до 32 е 8ми месец, од 32 до 36 е 9ти и после до 40та е 10ти, јас ти зборам за гестациски недели според лекарите така ги рачунаат, оти први месец се рачуна од датата на последната менс. :!: :D

18. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    е неможам да сфатам да ти кажам најискрено :x но еве по оваа сликата ќе се водам :lol:

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.803
    Допаѓања:
    105.286
    Леле ја почнав секој ден да ве читам.... :lol: ....Леонтинка ме интересира шо напраи, ќе ме биде ли во претскажувањава или не, чистењево и омилената активност на мажите помогнаа или не.... :lol: Убав ден идни мамички, уживкајте си со бебушките и ич да не му ја мислите, ех колку сакам и јас да ве дружам, што е ова бре ми се разбудил мајчински инстинкт до максимум, дали дека синоќа ја чував внука ми или па едноставно мене тој инстинкт од дете уште не ми е заспан, не знам ама деца обожавам и они ме обожаваат морам да признаам :rofl:

20. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Сењорита, од 27 недела до средина на 31 е 7ми месец, од крај на 31 до 36 е 8, и од 36 до 40 е 9ти месец.
    Ако си на пр 27ма гестациска недела, тогаш бебето е 25 недела. Дека гинеколог те прашуваат првиот ден од последниот циклус и од тогаш започнува броењето и одредување на термин за породување, а ти всушност си останала бремена 2 недели после тој датум, или недела и некој ден после циклусот(ова ако имаш нормална овулација. Кај некои е рана или пак задоцнета)
    Се надевам разјаснив некои дилеми. Инаку добро утро и од мене