Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. x-tina64

x-tina64 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Fala na odgovorot KITTEN se zagrisiv malku inaku celosno mu veruvam na doktorot znam deka e golem provesionalec ama citajki tuka ocekuvav bas kako Kety sto kaza deka se slusa srcevata reakcija....
    N Kety veruvam deka ti bilo preubavo custvoto :))

2. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас во Систина во 8ма недела го слушнав срцето. Кога бев во 6та само точка се гледаше, а во 8ма веќе и звук ми пушти :)

3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мене срцева реакција не ми пустија ниту во 6та, ниту во 9та, ниту во 12та недела и јас самата побарав да слуснам веќе еднас во 12та и докторот ми рече дека он гледа оти има срцева реакција ама не ми пуста оти не било бас најдобро и најздраво за бебето, таа фреквенција се пренесува на плодот а тоа не е најдобро! е сега они знаат подобро, така да веќе кога идам на ни барам да ми пуста!

4. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Јас прв пат ја имав во 7 недела, и ми ја пуштија со звук исто во Систина...и скоро на секој преглед до сега докторката ја пушта и она да ја чуе и си ја мери дали е ок.

5. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Ех, мамички, колкав реферат ви напишав и кога одам испрати ми покажува дека интернетот ми паднал. :rofl: Е сега ќе ви напишам во кратки црти. Значи немојте да се секирате за слушањето на срценцето, штом докторот ви кажал дека тој гледа срцева реакција, верувајте му. И јас не слушнав во првите недели, дури во 17-18 недела кога почнаа да ме ставаат на ЦТГ. Одтогаш си го слушам на секој преглед (на ЦТГ). ;)

6. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Може не е иста работа ама мене на десната рака показалецот и средниот прст ми беа скоро укочени, се додека не се породив. Наводно бебето притискало на некој нерв. Тогаш ме видоа неколку доктори и сите ми го кажаа истото- ќе се породиш, ќе помине.

На First.Impression му/ѝ се допаѓа ова.
  7. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Ночас киселина :puke:

8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    148.729
    јас не слушнав срце до 22-23 недела ама кога втор пат отидов на контрола -некаде 8-9та недела докторката ми покажа мала точка што пулсира-срцето на бебушот и тоа ми беше доволно.

9. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    И јас цел ден :@

10. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882

За киселина семка од маслинка голтни си, мене само тоа ми помага ;)

11. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165

Ili semka od kajsija...mene toa mnoogu mi pomaga

12. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    јас во чаша вода ставав неколку капки јаболков оцет,ми помогна премногу за киселината и за подуеност на стомакот,10 дена така и повеке немав киселини.читај и на нет,пишува за јаболковиот оцет.

На bebeto93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И јас исто, сега на секој преглед ми пуштаат да го слушнам срценцето :inlove:

14. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Мене срцето ми го пушти еднаш во 7ма недела и толку, повеќе не ми го пушти да го слушнам... :)
    да се пожалам сега, по незнам кој пат... Денеска испитував крв мокрача...
    Шеќерот 6ка (нормално е од 3,8-6)
    Холестерол 8,7 (нормално до 5,20)
    Седиментација 50 (нормално 10/20)
    Железо 9 (за жени од 9 до 11,6 е нормално)
    Триглицериди 4 (нормално до 1,7)
    Хемоглобинот 107
    WBC 15,0 - е ова незнам што е...
    За се ми рече дека ми е покачено над нормалата освен за крвта, за што и појдов мислејќи дека ми е слаба и дека од тоа имам вртоглавици....
    Ми рече да намалам леб, мрсно, благо, месо, шеќер, сол.. Абе се..
    РезУлтаттиве ми ги кажа општата матична, таму и испитував, ама само за маснотиите ми рече ќе си појдиш за ова кај матичниот гинеколог таа да ти кажи што мисли за да пијам нешто..

15. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Da si otishla kaj matichen ginekolog ke ti rekol nishto od toa da ne ispituvash... osven hemoglobin, serumsko zelezo, sheker i mokracha, trudnica od krvna slika ne treba nishto dr da ispituva, poshto e NAJNORMALNO se da bide nakacheno osobeno sedimentacija, leukociti, trigliceridi, trombociti... pojdi kaj ginekolognt i toj istovo ke ti go kaze. Uzivaj, ne se plashi normalno e toa

На only44you и bebeto93 им се допаѓа ова.
  16. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Таа тоа ми го имаше заокружено да испитам.. на упутот имаше заокружено што се да се испита...
    Сеа ме мачат светците, што можам а што неможам да јадам, за да не си искомплицирам повеќе од ова... трееба да пазам и масти да не внесувам и шеќер и млечни производи и леб и сеееее аааах збудалив.. :worried: :worried: :worried:

17. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Shto ti se jade da si jadesh, osven da pazish da ne vvnesuvash mnogu soleno i mnogu blago. Mojata bremenost mi ja vodat 2 doktorki i dvete toa mi go kazuvaat, plus doktorite na klinika... poshto sum golema panicharka a ne mi e za potcenuvanje kilazata i mn se trudam da vnimavam i za se neshto prashuvam. Taka da, ne se tolku zamaraj, ako ti e uteha, mene trigliceridite mi se 10,3

18. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764

како бе е најнормално се да е покачено????? не е нормално..како и пред бременост така и во брменост си треба внимание на јадењето... убаво ти рече феминката,јади се што ти се јаде ама не претерувај..јади повеке зеленчук и овошје ..не јади многу пржени работи оти се мрсни и внесувај многу течности.. прашај го гинекологот што можеш а што неможеш да јадеш ако сакаш да си помирна... јас никого не прашував прелистував форуми и форуми по интернет според неделата во која сум бремена што да јадам.. не дека мн се придржувам ама имам општа слика на јадењата што треба да ги внесувам повеке и они помалку

19. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    како бе е најнормално се да е покачено????? не е нормално..како и пред бременост така и во брменост си треба внимание на јадењето... убаво ти рече феминката,јади се што ти се јаде ама не претерувај..јади повеке зеленчук и овошје ..не јади многу пржени работи оти се мрсни и внесувај многу течности.. прашај го гинекологот што можеш а што неможеш да јадеш ако сакаш да си помирна... јас никого не прашував прелистував форуми и форуми по интернет според неделата во која сум бремена што да јадам.. не дека мн се придржувам ама имам општа слика на јадењата што треба да ги внесувам повеке и они помалку[/quote][/quote]

Toa da, da se vnimava se znae deka mora, ama tie referentni vrednosti se normalno nakacheni. Ne go zboram ova od svoja glava, tuku site doktori toa mi go kazaa. ;)

20. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    [/quote]

Toa da, da se vnimava se znae deka mora, ama tie referentni vrednosti se normalno nakacheni. Ne go zboram ova od svoja glava, tuku site doktori toa mi go kazaa. ;)[/quote]
    бев кај една моја пријателка пред малку, докторка е. и ми рече дека е во ред да внимавам, ама и дека не треба да паничам, ама и дека се покачени заради бременоста, не внимавав што јадам, од се пробував, уживав додека јадев и не се замарав..
    само ми рече за леукоситите дека ми се 15 а нормално е до 10, да зборувам со гинекологот заради при порајѓај да не е некоја инфекција бактерија, да не се пренеси на бебето..