Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. x-tina64

x-tina64 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Fala na odgovorot KITTEN se zagrisiv malku inaku celosno mu veruvam na doktorot znam deka e golem provesionalec ama citajki tuka ocekuvav bas kako Kety sto kaza deka se slusa srcevata reakcija....
    N Kety veruvam deka ti bilo preubavo custvoto :))

2. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Јас во Систина во 8ма недела го слушнав срцето. Кога бев во 6та само точка се гледаше, а во 8ма веќе и звук ми пушти :)

3. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мене срцева реакција не ми пустија ниту во 6та, ниту во 9та, ниту во 12та недела и јас самата побарав да слуснам веќе еднас во 12та и докторот ми рече дека он гледа оти има срцева реакција ама не ми пуста оти не било бас најдобро и најздраво за бебето, таа фреквенција се пренесува на плодот а тоа не е најдобро! е сега они знаат подобро, така да веќе кога идам на ни барам да ми пуста!

4. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Јас прв пат ја имав во 7 недела, и ми ја пуштија со звук исто во Систина...и скоро на секој преглед до сега докторката ја пушта и она да ја чуе и си ја мери дали е ок.

5. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Ех, мамички, колкав реферат ви напишав и кога одам испрати ми покажува дека интернетот ми паднал. :rofl: Е сега ќе ви напишам во кратки црти. Значи немојте да се секирате за слушањето на срценцето, штом докторот ви кажал дека тој гледа срцева реакција, верувајте му. И јас не слушнав во првите недели, дури во 17-18 недела кога почнаа да ме ставаат на ЦТГ. Одтогаш си го слушам на секој преглед (на ЦТГ). ;)

6. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Може не е иста работа ама мене на десната рака показалецот и средниот прст ми беа скоро укочени, се додека не се породив. Наводно бебето притискало на некој нерв. Тогаш ме видоа неколку доктори и сите ми го кажаа истото- ќе се породиш, ќе помине.

На First.Impression му/ѝ се допаѓа ова.
  7. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Ночас киселина :puke:

8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.631
    Допаѓања:
    152.665
    јас не слушнав срце до 22-23 недела ама кога втор пат отидов на контрола -некаде 8-9та недела докторката ми покажа мала точка што пулсира-срцето на бебушот и тоа ми беше доволно.

9. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    И јас цел ден :@

10. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882

За киселина семка од маслинка голтни си, мене само тоа ми помага ;)

11. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165

Ili semka od kajsija...mene toa mnoogu mi pomaga

12. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    јас во чаша вода ставав неколку капки јаболков оцет,ми помогна премногу за киселината и за подуеност на стомакот,10 дена така и повеке немав киселини.читај и на нет,пишува за јаболковиот оцет.

На bebeto93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И јас исто, сега на секој преглед ми пуштаат да го слушнам срценцето :inlove:

14. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    166
    Мене срцето ми го пушти еднаш во 7ма недела и толку, повеќе не ми го пушти да го слушнам... :)
    да се пожалам сега, по незнам кој пат... Денеска испитував крв мокрача...
    Шеќерот 6ка (нормално е од 3,8-6)
    Холестерол 8,7 (нормално до 5,20)
    Седиментација 50 (нормално 10/20)
    Железо 9 (за жени од 9 до 11,6 е нормално)
    Триглицериди 4 (нормално до 1,7)
    Хемоглобинот 107
    WBC 15,0 - е ова незнам што е...
    За се ми рече дека ми е покачено над нормалата освен за крвта, за што и појдов мислејќи дека ми е слаба и дека од тоа имам вртоглавици....
    Ми рече да намалам леб, мрсно, благо, месо, шеќер, сол.. Абе се..
    РезУлтаттиве ми ги кажа општата матична, таму и испитував, ама само за маснотиите ми рече ќе си појдиш за ова кај матичниот гинеколог таа да ти кажи што мисли за да пијам нешто..

15. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Da si otishla kaj matichen ginekolog ke ti rekol nishto od toa da ne ispituvash... osven hemoglobin, serumsko zelezo, sheker i mokracha, trudnica od krvna slika ne treba nishto dr da ispituva, poshto e NAJNORMALNO se da bide nakacheno osobeno sedimentacija, leukociti, trigliceridi, trombociti... pojdi kaj ginekolognt i toj istovo ke ti go kaze. Uzivaj, ne se plashi normalno e toa

На only44you и bebeto93 им се допаѓа ова.
  16. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    166
    Таа тоа ми го имаше заокружено да испитам.. на упутот имаше заокружено што се да се испита...
    Сеа ме мачат светците, што можам а што неможам да јадам, за да не си искомплицирам повеќе од ова... трееба да пазам и масти да не внесувам и шеќер и млечни производи и леб и сеееее аааах збудалив.. :worried: :worried: :worried:

17. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Shto ti se jade da si jadesh, osven da pazish da ne vvnesuvash mnogu soleno i mnogu blago. Mojata bremenost mi ja vodat 2 doktorki i dvete toa mi go kazuvaat, plus doktorite na klinika... poshto sum golema panicharka a ne mi e za potcenuvanje kilazata i mn se trudam da vnimavam i za se neshto prashuvam. Taka da, ne se tolku zamaraj, ako ti e uteha, mene trigliceridite mi se 10,3

18. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764

како бе е најнормално се да е покачено????? не е нормално..како и пред бременост така и во брменост си треба внимание на јадењето... убаво ти рече феминката,јади се што ти се јаде ама не претерувај..јади повеке зеленчук и овошје ..не јади многу пржени работи оти се мрсни и внесувај многу течности.. прашај го гинекологот што можеш а што неможеш да јадеш ако сакаш да си помирна... јас никого не прашував прелистував форуми и форуми по интернет според неделата во која сум бремена што да јадам.. не дека мн се придржувам ама имам општа слика на јадењата што треба да ги внесувам повеке и они помалку

19. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    како бе е најнормално се да е покачено????? не е нормално..како и пред бременост така и во брменост си треба внимание на јадењето... убаво ти рече феминката,јади се што ти се јаде ама не претерувај..јади повеке зеленчук и овошје ..не јади многу пржени работи оти се мрсни и внесувај многу течности.. прашај го гинекологот што можеш а што неможеш да јадеш ако сакаш да си помирна... јас никого не прашував прелистував форуми и форуми по интернет според неделата во која сум бремена што да јадам.. не дека мн се придржувам ама имам општа слика на јадењата што треба да ги внесувам повеке и они помалку[/quote][/quote]

Toa da, da se vnimava se znae deka mora, ama tie referentni vrednosti se normalno nakacheni. Ne go zboram ova od svoja glava, tuku site doktori toa mi go kazaa. ;)

20. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    166
    [/quote]

Toa da, da se vnimava se znae deka mora, ama tie referentni vrednosti se normalno nakacheni. Ne go zboram ova od svoja glava, tuku site doktori toa mi go kazaa. ;)[/quote]
    бев кај една моја пријателка пред малку, докторка е. и ми рече дека е во ред да внимавам, ама и дека не треба да паничам, ама и дека се покачени заради бременоста, не внимавав што јадам, од се пробував, уживав додека јадев и не се замарав..
    само ми рече за леукоситите дека ми се 15 а нормално е до 10, да зборувам со гинекологот заради при порајѓај да не е некоја инфекција бактерија, да не се пренеси на бебето..