Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Ништо напиј се поарно чим доктор вика смееш него да седиш така
    Малку опушти се
    Земи серии некој гледај нешто читај. Не знам зошто ама мислам од паника или стрес ти е ова со притисоков.
    Бар ја така те осеќам може грешам. Ама ако е така ДИШИ и малце ден два паузирај од форуми и интернети не си прај штета.
    Ако грешам тогаш барај чаре и терапии со време со притисокот од утре

На ivance.. и mace89 им се допаѓа ова.
  2. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    јас на два пати пулсот 150 и до 160 , само притисокот низок , дијазепам 2.5 се напив два та пати, а сега и верапамил ми препишаа за по потреба да пијам .... до пораѓај вика да пијам , сакаат докториве под 100 ка да е пулсот

3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Не знам, ете и притисокот ми е 140, и го осеќам пулсот, многу брзо, дома не ни имам дијазепам, не даваат во аптека без рецепт. Не знам што да правам, уште и главата ме боли.

4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Види по некоја дежурна нека кажат твоите за трудница дека е нека ги замолат нека остават лична карта дека утре ќе донесат рецепт
    Вака за сестра ми иам земено лек на рецепт кога беше бремена
    2 аптеки ме одбија третата ми излезе во пресрет

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    матичната ми рече еден Б6 и чаша млако млеко со лажица мед , на рамна површина па ако треба и на под без перница да легнам и најмногу што можам да се опуштам , за 15 мин би требало да се смири .... пробај и ти неможе да ти наштети

6. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мене матичниот електронски ми испрати рецепт за дабростон. Ако е на работа твојот доктор може да ти направи таков рецепт, па само од аптека ќе си земиш со лична карта.

7. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.260
    Допаѓања:
    4.927
    Јас имам пиено еднаш дијазепам од 2 о првата бременост, дозволени се, напи се слободно, ке се смириш

8. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58

Многу си испаничила остани смирена за бебето. И да е корона ке помине. Јас поминав со симптоми а не ме тестираа 1 недела во кревет со малку тем.Ми даде сумамед одма.Еве поминаа 2 недели уште поткашлувам. Дома сите вкус мирис немавме. И поминавме.
    Ама јас сега мн сум уплашена повеке од пред тоа да не се разболам пак..... да не не сум долечена.. Мн е важна психата за тоа мора да сме силни. Гледав тв еден куп трудници породени со ковид децата прави здрави и они. Мораме позитивно што и да е сега е и сезобски грип истите се симптомите и докторите не знаат а и тестовите за ковид не се најточни за жал.

На mace89, Skorpija25 и Maya12 им се допаѓа ова.
  9. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила за колку време ти се врати вкусот и мирисот?

10. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58
    3 до 4 дена

11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Devojki zdravo. Pisav veke vo prvo tromesecie ama sakam da cujam mislenja i od vas. Denes bev na pregled i da se prijavam. 2 bebushi bile ama ednoto umrelo, mu prestanala srcevata akcija minatata nedela. Ova drugoto super si e si raste si se razviva kako sho treba. 9ta nedela od utre veke. Sreka e sho se skroz posebni, razlicna postelka i sakus i tecnost i se. Ova mrtvoto ili samo ke se resorbira ili ke prokrvaram. Mi dade utrogestan da pijam i da stavam vaginalno. Da ne idam na rabota do 12ta nedela da odmaram poise i za 2 nedeli na kontrola pak. Vo meguvreme krvna slika da pravam. Dali ima nekoja so slicno vakvo iskustvo? Izvinete za latinica.

12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Најчесто се ресорбира. Затоа што е во рана бременост.
    Прави како што ти рекол докторот и без грижи.

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Ајде јас пак, вчера прес спиење ми се спушти притисокот 130 со 80, сабајле веќе беше нормален 120 со 80, ама отидов до кај матичната да ме види, и таму ми беше добар притисокот 120 со 80, на ехо ме прегледа беше во ред, ми рече да следам притисок, барем 3 пати дневно, и ако е по висок да земам дијазепам од 2мг. ми препиша, зошто за почеток тоа го давале како терапија, па ако и наредните денови ми е исто висок, или ми варира ептен, може да ми дадат метил допа, ми кажа да избргнувам солено и многу мрсно, и ако има нешто пак да ја барам, вчера ми беше 140 со 80/90 притосокот, до пред да си легнам, сега само што мерев 130 со 80 ми беше, а пулс 75, не знам веќе што да мислам, кажете некоја што имала искуство, до висок притисок, дали се спушта со терапија, многу ми е страв, гледам да не мислам ама џабе, посилно е од мене, плус и сама сум дома по цел ден, и само таму ми одат мислите, катастрофа. Некое искуство, дали е вака во ред со дијазепам да терам деновиве, па после да видиме како ќе биде за метил допа, и како ќе биде до крај? Знам дека не е убаво висок притисок во бременост, и тоа мр плаши, до сега си имав нормален па дури и низок, што ме снајде вака не знам сега.:sweat::sweat::sweat::sweat::|:|

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Тебе изгледа притисок ти се качува на психичка база затоа и ти дала диазепам. Пробај да си смирена поголем дел од денот, пробај со техники на дишење, слушај водени медитации на youtube и ако смееш вежбај јога. Ќе се среди само позитивни мисли! Никако и ништо негативно да не ти иде низ главчето, одма бркај ги тие мисли :*

На Cherry blossom89, kanella, Milkiway и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.615
    Допаѓања:
    21.240
    Девојки, тие што примате или сте примале Утрогестан. Две недели го ставам вагинално и многу е занигде значи, бербат се правам нон стоп. :puke: Можам ли на своја рака да направам комбинација, вечерта да го аплицирам вагинално како до сега, а од сабајле да го пијам? Ако да, кога да го пијам, дали може пример за време на доручек? Пошто после доручек пијам Метформин.

16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Многу полошо се поднесува кога се зема орално.
    Јас имав така јаки вртоглавици и гадења од него, што не можев да го поднесам вооошто и го прекинав.
    Ако го пиеш, барем легнувај одма да одмараш или отспиеш после него.

17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.615
    Допаѓања:
    21.240
    Оф, значи подобро е да издржам и да го аплицирам вагинално. Не можам да се занимавам сега со вртоглавици и гадења, го имав тој проблем на почетокот со Метформинот и не сакам да се враќам таму. Ќе издржам ајде уште три недели. До кога најчесто се прима? Мене ми рече ставај го дур не ти го прекинам, а на следна контрола сум за скрининг во 12+, сега сум полни 9.

18. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    |(
    Јас користам исто сабаеле и вечер и знам како ти е со правењето лом |( малку ме спасуваат секојдневните ама малку :lol: Јас би ти рекла да се советуваш со доктор дали може да го пиеш бидејки на мене ми е потенцинарно исклучиво вагинално да ставам.

19. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    ја сега го ставам така , 200 навечер вагинално , 200 насабајле орално , сабајле го пијам со другиве таблети , не некој одреден саат , некогаш на гладно некогаш после доручек , е сега симптомиве кај мене не се изрзаени воопшто од тоа што ги пијам насабајле , може малку дремка да ме фати , ниту ми се врти ниту ми се лоши, ниту повраќам ....
    баш вчера потпрашав дали ОК го внесувам , рече докторкава супер е чим сме на исто ниво со тековнава состојба како пред 6 недели , значи си има ефект
    кај секој индивидуално со симптомиве

На ivance.. и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.615
    Допаѓања:
    21.240
    Јас не ставам секојдневни пошто имам лошо искуство со нив, не ми одговараат. Гинеколог ми има кажано подобро менувај долен веш 2-3 пати дневно отколку да ставаш секојдневни. Така и практикувам, 20 пара веш трошам неделно :lol:, менувам обавезно 2 а некогаш и 3 пати.
    Може и треба да пробам, да видам како ќе реагирам. Ама многу ми е страв од гадење, од претходното искуство со Метформинот дур да го навикнам. Ти колку време го примаш Утрогестанот и зошто ти беше даден? Мене мислам ми го даде превентивно, пошто имав само еднаш и тоа премалку бледо кафеаво и повеќе не се повтори (се надевам и нема). Ама па шубе ми е да не го ставам, така да ќе се издржи, нема друго..