Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Evy81

Evy81 Истакнат член

Јас наместо сабајле и навечер двете вагиналети ги ставам навечер и така малку е полесно. Ова е секако предлог од доктор, цела бременост ставам и доста ми олесна што не ставам 2 пати.

Moce19 and Bella_Stella like this.
  2. Prolett

Prolett Популарен член

Подобро да издржиш.. И јас до 12 ќе ги користам и се навикнав веќе.. Ставам секој влошки и ги менам често.. Евридеј со камилица... И подобро е вагинално, барем јас така мислам... Ако ги пиеш треба секогаш во исто време.2 насабајле, 2 навечер

Bella_Stella likes this.
  3. naturallmess

naturallmess Популарен член

два месеци го примам , ми го дадоа за скратено грло на матка , контракции , отворена сум и ризик од предвремен пораѓај , сега сум 33+5 требе уште една недела да го примам , е сега логична работа што ми ја кажа гинекологот , вика навечер ја ставаш пред спиење легнуваш не истекува таблетата и добиваме ефект од 8 саати , а ако сабајле ја ставаш вагинално после неколку часа ке истече , а кога ја зимаш орално осигурани сме дека ефектот на таблетата има покриеност во следните 12 часа додека да ја земеш следната затоа што ја внесуваш и задржува организмот цела доза ,а вагинално кога би истекла половината ако не целата имаш време да апсорбираш половина или четвртина од тие 200 мг зависно кога ќе ја исфрлиш .... баш логично

mace89 and Bella_Stella like this.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Ептен е логичен муабетот да, затоа и јас таква комбинација смислив во глава пошто сабајле имам неспоредливо помалце остатоци од вагиналетата што ја ставам вечерта, отколку од таа што ја ставам од сабајле. Плус сега сум дома овие две недели па некако се трпи, ама ќе тргнам пак на работа од понеделник и плус и за тоа ми е. Ај ќе видам ќе размислам како да правам.

naturallmess likes this.
  5. mace89

mace89 Популарен член

Прашај ја матичната да ги замени со дабростон. Јас ги пијам 3х1 и немам никакви нус појави

Ognena* and Bella_Stella like this.
  6. Cholipam

Cholipam Истакнат член

@Bella_Stella и јас сум од 5та недела со утрогестан од 200. Бидејки одев на работа на почетокот одлучивме орално да ги земам, еве сега сум 31 недела и уште орално ги земам. Тешки се за привикнување мене и ден денес ми се спие после апчето, ама во однос на функцијата е иста дали орално или вагинално.
    Ако си дома пробај едно утро после појадок напиј се ке видиш реакција.

mace89 and naturallmess like this.
  7. Bella_Stella

На контрола ќе одам дури за три недели, а немам комуникација по телефон. Ќе издржам уште три недели, како и да е.
    Да, добра е идејата. Ќе пробам викендов да се напивам наутро, па ќе видам како ќе реагирам овие два дена. Ако оди супер, ако не пак по старо од понеделник. Фала ви на сите. :l:

naturallmess and mace89 like this.
  8. merina.93

merina.93 Истакнат член

Кај мене едниот плод беше екстраутерин и во 8ма недела прсна, имав нагла силна болка која ме превитка. На ехо се виде, ама се ресорбираше само.

kostovaivana likes this.
  9. ivance..

ivance.. Популарен член

Кај сите различно некој го тераат до 30 недела некој до 34ќе ти каже самата доктора до кога да го ставаш и да подобро е вагинално да го ставаш него ли оранлно бидејќи поубаво го апсорбира

irenculce likes this.
  10. Bella_Stella

Аууу значи цела бременост ќе си го ставам? Јас па мислев дека ќе ми го прекине сега на 12+.

11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Не се идпаничив толку за короната, колку за болките шо беа буквално како породилни, а ми кажа матичниот гинеколог дњка ако треба да одам на болница во нашиот град нема да ме примат, ќе треба да одам скопје. И подобро да не се тестирав и јас. Барем немаше да се плашам дека како куче ќе третираат бремена жена и ќе ја остават на улица со болки.
    Кога нема обзир спрема никој и ништо, тогаш зошто јас би се грижела дали ќе ги заразам оние што ме бркаат како куче? Револтирана сум до небо и назад.

12. Anushce

Anushce Истакнат член

Zdravo dali sekoja trudnica treba da ja prima inekcijata zaso sega prv pat doznavam za toa ja pred nekoj den ja primav taa za nulta negativ.

Fala odnapred

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ако ти е во ред цервиксот и се' друго, најверојатно ќе ти го прекинат. Околу 8-12 недела самата плацента почнува да произведува прогестерон. Ако нема потреба од дополнителна поддршка (пример крварење, скратен цервикс), најчесто го прекинуваат. Е сега, секој доктор си има свои практики, некои знаат и да продолжат чисто превентивно барем од тоа што читам по форумов.

mace89 and Bella_Stella like this.
  14. mila89

mila89 Истакнат член

Се вознемирив за тебе. Како си сега, уште ли си со болки?

15. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Ako imas indikacii za predvremeno poroduvanje togas se primat jas sum bremena so bliznaci pa zato gi primiv ama eve teram 36 nedela...

16. Bella_Stella

Фала ти на појаснувањето. Ќе видам како ќе биде кај мене, ќе одам на прв скрининг и кај матичен, а после тоа и на приватно и ќе добијам две мислења. Матичниот мислам дека ми ги даде како што кажав превентивно, чисто да се осеќа побезбедно он, али ајде. Ќе издржам уште три недели па ќе видам што понатаму.

LivingGlam likes this.
  17. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Фала му на бог немам такви болки. Имам тапи болки слаби ама не се како тие вчера. Како напнат да ми е стомакот дури и на допир како да ме боли. Пијам дабростон засега е ок. Не знам на што да ги припишам ваквите болки дали на температурата шо ме убива четврт ден, секое ковче и мускулче на телото ме боли, на кашлицата, на гасови што ми се срвараат во цревата или е нешто друго.
    Ќе видиме како ќе биди. Ме смирува што почнав да го осеќам почесто и посилно бебето и само се молам се да биди во ред.

mila89 likes this.
  18. ivance..

ivance.. Популарен член

Ќе те следи матичната и ќе ти каже обично го даваат за зацврстување на грлото на матката некој цела бременост некој го прекинуваат порано тоа е прогестеронска терапија и нема лошо и да го ставаш до крај на бременост.

19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

мој совет уште утре да изпиташ протеини во мочка

thelittle17 likes this.
  20. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

И мене ми го препиша како за превенција на почетокот на бременоста, и сеа во 29та недела пак. Ама јас ни на почетокот ни сега не го користам, зошто идам и на приватно и немам потреба. Она за превенција и метилдопа ми даде на притисок 130/80 и нив ги пијам само ако ми се покачи над 140/90. Иди си и на второ мислење.

Bella_Stella likes this.