Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Дали некоја примала lactogun и на кој начин мене ми кажаа како ама заборавив

2. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Девојки, кога го осетивте бебуш да клоца со рака на стомак? Јас сум 20+2 и си го осеќам некогаш почесто некогаш поретко, ама мм едвај чека да осети и ми љубомори :D и уште едно прашање, дали се депилирате со восок на интима и дали има некои негативни страни? Не можам веќе со бикче, сакам да си се вратам на восокот ;(

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    @Iva Mitrevski можам само за депилацијата да ти одговорам. И мене прво ми беше во мисла, ама откако се издепилирав, сфатив дека нема ништо негативно, позитивните страни веќе ги знаеш. Сметај дека сама се депилирам, така што ако планираш да одиш на козметичар, веројатно уште подобро ќе поминеш. ^_^

На AnaMarijaAa и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.
  4. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Даа планирам на козметичар да си одам кај што си одев и претходно, веќе и стомакот ми смета не можам да се средам ко што треба :?:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.615
    Допаѓања:
    21.240
    Да и другарка ми го имаше истиот случај. Матичен и даде Утрогестан, а кога беше на скрининг на ГАК докторот ја искарал и и кажал одма да престане да го става. Викал претеруваат матичните по автоматизам се дава ли на секој Утрогестан. Јас ќе одам сега за три недели на скрининг на приватно, па ќе видам каков став ќе има тој доктор. Немам храброст сама да го прекинам, сепак прва бременост ми е и едвај забременив. Недај Боже ако биде нешто ќе се окривувам зошто не сум го ставала. Нека не чува Господ само и сами да се чуваме, ќе биде се во ред.

На Cherry blossom89, A.n.g.e.l.a.V, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  6. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.474
    Ама навистина што им е на матичниве со Утрогестанот? Исто и мене ми даде, среќа ни пола кутија не испив, друг доктор рече немало баш никаква потреба од нив постелката била супер.
    Дури ме преплаши да не сум крварела не знам што. Секоја трудница што ја знам користи Утрогестан. Веќе како витамини да се ги делат од старт :^)

На Cherry blossom89, macka91, MilaSs12 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    И мене матичната ми даде да пијам утрогестан од 200 навечер во полна 12та недела, бидејќи имав болка во лев јајник/јајцевод. Ми рече можно било да е од контракции на матката и затоа да го земам.
    По нецела недела бев на скрининг на гак и кога ја прашав специјалистот таму, ми рече утрогестан се зема ако имаш крварење или контракции на матка, (тие биле како силна менструална болка), а не како мене што ме боли.
    Ама немам срце да ги прекинам, многу се плашам. И јас сум како Бела, едвај забременив, ми е страв да не направам штета ако не ги земам и ќе си ги земам до наредна контрола за 2 недели, а за потоа ќе видиме. :|

На Cherry blossom89, Ava.84, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.879
    Допаѓања:
    142.157
    Да ви се вмешам во муабетот за Утрогестан. Јас и во првата го користев скоро цело време, бидејќи имав кафеав исцедок и болки. Сега во втората бременост, од почеток до крај. Имав исцедок, имав болки, контракции на матка и матичната дури во 35та недела ми го прекина. Јас на почетокот, на сабајле ги пиев дека во движење бев цело време , а навечер ги ставав вагинално. И кај кој доктор и да идев сите ми викаа да ги ставам, дека немало штета од нив.
    @SophiaBella а да го прашаш гинекологот и магнезиум да пиеш за болките? Би требало и од тоа да ти се смират болките. И ти посакувам побрзо да оздравиш

@thelittle17 јас во 9ти качував притисок од страв. Дома се ок, ќе отидев на цтг таму 150/90. И дека одев на 2-3 дена и на докторките им кажував дека ми е од страв. Ама едната докторка ме прати да провериме крв и мокрача. Ми даде тогаш Метилдопа ако пак почне да се качува. Резултатите беа во ред. Дијазепам сум пиела неколку пати, препишано од доктор, само ми имаа кажано да не се пие многу често, дека така го смирувало многу бебето, движењата. Провери си ако можеш крвна слика и урина и прашај дали можеш наместо Дијазепам да се напиеш 2 Бедоксина. И пиј течности и одмарај кога ти е така

На Bella_Stella, Alishan30, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    За утрогестанот, и јас го примав вагинално негде од 7ма до 12та недела затоа што ми се јави кафеав исцедок и имав менструални грчеви. Уште со првата вагиналета ми поминаа симптомите што ги имав ама матичната ми ги продолжи до 12та недела превентивно, после прекинот немав никаков проблем. Кога ми ги препиша матичната и јас читав како и зошто се користат, и памтам прочитав дека во западните земји се даваат на секоја трудница со 30 год и повеќе, затоа што после 30 телото не создавало доволно прогестерон и задолжително препишуваат терапија превентивно. Јас мислам да си ги користите посебно во прво тромесечје, ако ви се препишани од гинеколог.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Да и магнезиум земам.
    Фала ти :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Јас сум тек 23 недела, тоа ме плаши до некои компликации да не дојде. Ама од сабајле ми е 120 со 80, после 15ч ми е 135-140 со 80, и вечерта пак ми се симнува, маѕичната ми рече по потреба дијазепам само, а можам и 2 бедоксина наеднаш, пробав и така, гледам да не јадам солено и мрсно, па ќе видиме за некој ден, ако варира ептен со холтер ќе пробам, па после ќе препишат терапија, иначе крвна слика и мокрача правев на 5ти овој месец, беше добра, освен железото, па пијам сега железо. Аман веќе, сакам да ми помине, да не земам терапија, ама тоа е што е.:sweat::sweat::|:|

12. KayaLena

KayaLena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    739
    Јас пијам капсули Лактогин, едно на ден 15 дена, па пауза 20тина дена, па повторувам. Заради превенција.

13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.854
    Допаѓања:
    18.709
    Лактогин има и вагиналети и апчиња. Твој избор.

На sun995 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Мене ова ме збуни од првин ама сватив после дека се вагиналети

Прикачени фајлови:

15. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Од денот кога добив позитивен тест за бременост (тоа беше некаде четврта - петта недела), гинекологот превентивно ми даде утрогестан да земам еднаш дневно. Почеток на деветта недела имав обилно крварење и ми го заменија утрогестанот со добростон по 3 пати на ден.

16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.854
    Допаѓања:
    18.709
    Вагиналните се големи, како оспен, а оние за пиење се мали.

17. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.591
    Мое мислење дека ти е на психичка база, јас така со анксиозноста го дигнав 170 а имам низок.И сега пак нешто ме прифаќаат, глеј потсмири се, не седи сама движи се,најди занимација.
    Јас и до еха на срце и свашта стигнав, а се ми било у тиквата.
    Не мора да значи, може и да имаш проблем, ама по претходните муабети што се жалевме од мисли и неспиења мислам се ни е у главите.
    Дијазепами и хелекси колку се може да се избегнува,зошто јас се навлеков,ништо не ми помагаа, а не можев без нив. :*

На mace89, thelittle17 и Milkiway им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.879
    Допаѓања:
    142.157
    И времево е многу променливо, нервози, стрес и се собира и тоа плус. Не се нервирај, ако ептен треба терапија подобро пиј отколку проблеми. Многу трудници биле со таа терапија. Јас пред да останам трудна пиев Верапамил за тахикардија и цела бременост си ги пиев, после па и Тсх ми се покачи, па ми дадоа и Еутирокс, па си користев и Дабростон, Утрогестан и плус витамините.
    Одмарај колку што можеш повеќе и повеќе течности пиј.

На thelittle17 и jarec6 им се допаѓа ова.
  19. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.260
    Допаѓања:
    4.926
    И јас примам утрогестан од 200 вагинално навечер и пак крварам, 9 недела сум, цело време сум со крвав исцедок, а не се замарам со ништо посебно и мн ме нервира.,3 пати бев на дежурен, и велке не одам до 12 недела кога сум на скрининг.

20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Прочитај ги уназад постовите на @Tsukinory она имаше проблем со ниска постелка и знам крварења имаше и едвај и најдоа од што е крварењето. Може ти е некој сличен проблем.
    Каде одиш на лекар?