Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Исто и јас од почеток до крај боцкав клексан и цело време ми беа воспалени и ми крвареа непцата, а користев сенсодине мека четка и сенсодине, лакалут, парадонтакс паста за заби, ама од ниедна немав ефект. После породувањето веднаш ми се смирија непцата и престана крварењето, иако клексанот продолжив да го примам уште една недела.

На natasam и mace89 им се допаѓа ова.
  2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Мене забарот ми кажа дека крварат непцата во бременост од хормоните односо ти фаќаат гинковитис и ми рече со мека четка и почесто миење и плакнење друг лек нема кога ќе се породиш ќе ти престане

На natasam, mace89 и jarec6 им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    За гингивитис да ви препорачам четкање со Парадонтакс паста (цела бременост) и има една многу ефикасна течност за плакнење Перио плус.
    Нормално е да крварат непцата во бременост но со соодветна нега ќе се намали воспалувањето.

На thelittle17, natasam, sunmoonstars и 4 други им се допаѓа ова.
  4. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Јас користам лакалут сензитив паста, и гингевал гел за непцата, одма ги смирува.

На mace89 и jarec6 им се допаѓа ова.
  5. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Женски како го решавате проблемот со бели влакна? Не сум се фарбала од пред да останам бремена, имам долга коса и белите влакна многу се познаваат баш од напред само ми искачаат. :(

6. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.591
    А зошто не се офарбаш?

На Mi LeNa ^^^ и IRBBB им се допаѓа ова.
  7. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Епа затоа што фарбата има некоја состојка што е штетна за бебето и ако имам некој раничка или дупка во главата ( а сигурно имам бидејќи имам многу првут) може да навлезе во крвта и да влијае негативно на бебето .

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Фарба без амонијак смееш или земи си во голден роуз имаш карминчиња да ги покриваш влакната ако ти е страв од фарбање:)

На IRBBB и Li-Li им се допаѓа ова.
  9. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.591
    Прв пат слушам, а за од глава да дојде до бебе малку потешко.
    Земи си фарба без амонијак ако ти е страв,или некој колор шампон ма да не знам колку ќе ти врши раб.
    Јас и се бланширам и се фарбам,проблем немам.

На Fatalnata, Ava.84, natasam и 3 други им се допаѓа ова.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    @Li-Li мене и матичниот и гинекологот во плодност ми рекоа дека слободно можам да се фарбам и да правам нокти со гел, дека тоа не штети никако на плодот.
    14+ сум, досега два пати сум фарбана. Фала му на Бога засега сѐ е во ред со бебе.

На Li-Li и jarec6 им се допаѓа ова.
  11. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Не знам веќе кого да слушам. Некој вика штетно, некој вика не е штетно. Мајка ми урла никако да не сум се фарбала, баба ми исто. Сестра ми додека беше трудна не се фарбаше. На почетокот на бременоста имав компликации, фала му на бога сега за сега се е во ред и малку сум исплашена и затоа не би се фарбала од пусти страв да не се случи нешто што не треба. Би пробала со некој препарат (ако постои таков) што е привремен и со миење на косата што се вади.

12. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.758
    Допаѓања:
    10.725
    Можеш слободно.И јас имам бели влакна,дека имам скроз црна коса мн се познават и се фарбам од почеток.Проблеми со бебче нема.Има фарби и без амонијак,така да улепшај се без грижи....:emo:
    А има и спрејчиња од лореал јас имам а сигурно има и од др фирми.Можеш и со тоа да прикриеш белите влакна,доколку ти е страв со фарба за коса.

На Ava.84, jarec6, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. irenculce

irenculce Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    96
    Во првата бременост се фарбав и сега се фарбам на два месеца и се е ок. Можеш да користиш фарба без амонијак. Тоа каква одлука ти ќе донесеш си зависи од тебе лично, но не штети...

На natasam, jarec6, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Ако имаш потемна боја на коса, фарба без амонијак ќе ти заврши работа, а можеш да пробаш да ги замаскираш со колор шампон или евентуално прамени да ти извадат на фризер со фарба и послаб хидроген на местата каде што најмногу ти се познаваат белите влакна. Инаку јас после 12 недела се шатирав со бланш на фризер.

На natasam и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Пробај со кма, колор шампон, консултирај се со биодевојка за природно боење на косата... Друго не ми текнува.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Да ве прашам тие што користите витамини Фемибион, веќе 2 месеци сум на Фемибион 2, денес купив пак Фемибион 2 но пакувањето е скроз различно, а исто така имаше голема разлика во цената, доста поефтино ги земав.Аптекарката ми вели имат ново пакување, но дома кога ги отворив и таблетите се различни, првите имаа плус ампула со течност Омега 3 мислам беше, сега овие се со сосема друг изглед и боја. Го читам составот ама не гледам разлика, па дали знае некој што ги користи во што е разликата? 1605465412598-414881871.jpg

17. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Новиве освен шо е ново пакувањето, имаат и подобрена и појачана формула.

На KonstantinaM, ivance.. и sunmoonstars им се допаѓа ова.
  18. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Јас пред некој ден земав фемибион 2, второ паковање. Поевтини беа дека на попуст им биле во Зегин. А внатре има една таблета и една капсула што се пијат по една од двете на ден, и кајтебе ли е така?

19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.615
    Допаѓања:
    21.240
    Девојки имам две прашања.
    1. Што пиете кога ве боли глава, мислам на алтернативно, не апчиња?
    2. Каков антиперспирант користите? Пробав еден на Алверде без амонијак и прв пат во животот се замирисав, воопшто не ми е ок. :envy: Инаку по природа никогаш не се потам, то ест многу малце, а уште помалку да замирисам. :?: Препораки?

На Маја Т и mace89 им се допаѓа ова.
  20. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Најобичен антипреспирант како што си користев и претходно, па што има врска ако има амонијак тоа е многу мала доза барем според мене

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.