Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Ќе биде се дoбрo ќе истуркаш 36 пoд надзoр си. :inlove:

Mom_3 and Moce19 like this.
  2. KuSkVl

KuSkVl Истакнат член

И те како може кај нас. Пред речиси 2 години се породив во Чаир. Речиси сите родилки од ГАК ги праќаа во Чаир, со изговор дека не им работеле некои апарати, за после да се расчуе дека имало некоја бактерија што се шири низ цела ГАК...Едвај слободен кревет се наоѓаше во Чаир, и на патологија и на одделение. Јас се породив на 07.01. нешто после полноќ, на 08.01. на пладне ме пуштиа дома пошто поминале 24 часа и бебе ги прими вакцините. Исто со сите родилки со кои се беше во ред, и со нив и со бебе секако. Така што не ме чуди и сега такво нешто да направат.

3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Vo red e toa ama nekoja drzavna institucija mora da te primi za poragaj. Ako odam drzavno seedno mi e gak ili cair.
    Prijatelki sto ziveat i se poragaat po stranstvo isto se otpustani sleden den koga.ima guzva i gi ubeduvale bez anestezija da odat. Dopolnitelno vo stranstvo poragajot sto e normalen go tera sestrata doktor doaga za komplikacija samo. Nie sme nauceni so sestrite da ne komunicirame za najmalo nesto na doktorot mu dosagame i ne mi e cudno preku glava sto sme im dojdeni ponekogas

4. KuSkVl

KuSkVl Истакнат член

Секако дека мора некоја инстируција да прими родилка. Веројатно нема да не остават дома да се пораѓаме. Само можно е да ја затворат ГАК и да нема втора опција и да настане хаос во Чаир поради недостиг на кревети. И тогаш ќе нема постелнина, ќе нема пижама итн, итн...

Pacient srna and naturallmess like this.
  5. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Ова што го пиша за странство така е моментално сум надвор од Македонија и ќе се пораѓам тука здравје боже крај на април ми е термин.За 3 недели сум на болница-државна да си одберам гинеколог бабица итн... Е сега тука проаѓај по избор имаш само царски ако утврда во породилна дека треба а иначе имаш природно природно стоечки,легнато во базент итн.... На пораѓај бабицата и сестра има доктор не иди ептен нешто ризик ако недај боже има во породилна тогаш да дојди..... Иначе како што имав и напомената испитување немаш никакво освен ако имаш индикации ние многу се притресуваме во македонија и сме научени така овие во странство се башка политика од нас

NewMommy, Ava.84 and Pacient srna like this.
  6. Pacient srna

Jasno de tamu eho 2-3 pati vo cela.bremenost nie na po 3 mislenja odime od sto nemame verba vo sistemot zatoa sto pa i toj ne ostavil prostor za da imas kojznae kakva doverba

7. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Биди позитивна и смирена колку можеш повеќе:hug:
    Верувај дека ве чува Бог тебе и бебето :angel:

Mince1988, mace89 and Prolett like this.
  8. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Одмарај повеќе и не се плаши ќе те надгледуваат на ГАК.Господ да ви помогне на двајцата и среќни о задоволни да си одите од таму:hug:

Mince1988, mace89 and Prolett like this.
  9. Tacka36

Tacka36 Активен член

Zencinja da ve prasam jadete li ljuto i kiselo?dali mu steti na bebus??jas bez ljuto i kiselo nemozev ni pred toa,sega bozem kolku sto mozam odbegnuvam,ama pusto mn mi se jadenemam problem za vo wc ili zapek niti kiselini,7 mi mesec sum.

10. jarec6

jarec6 Популарен член

Јас јадам многу кисело, не знам дали е проблем или не ама само тоа можам.Од се ми се гади и повраќам,киселите салати ми помагаат.А луто не јадам од никогаш,не заради бременоста,иако мислам лутото ги дразни цревата.

thelittle17 and Tacka36 like this.
  11. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Јас јадам кисело, салата со маслиново и оцет, кисели краставички исто мнооогу јадам, и цвекло кисело исто. А незнам дали е штетно :^) можеби за нашиот желудник е поштетно киселото, а не за плодот.

mace89 and Tacka36 like this.
  12. Tacka36

Tacka36 Активен член

Nemam nikakov problem ja so ljutoto,od dete jadam,mislev na bebeto da ne mu steti sto jadam,nemu da ne mu e nesto

jarec6 likes this.
  13. Pacient srna

Jas jadam salata sekoj den najcesto zelka ili marula sto e kiselo. Luto umereno bukovec ili luta piperka vo mandza ama toa deka taka mi e ubavo a za stetno nikoj ne mi rekol deka e

Fatalnata, Tacka36 and jarec6 like this.
  14. sun995

sun995 Популарен член

Јас сум слушнала дека може од луто пред време не дај боже да се породиш мене и малку да е луто осеќам пред некој ден јадев ориз и ми се истури многу бибер и осеќав како лути па го разблажив и исто ми имаа кажано да избегнувам зачинета многу храна а ја тоа обожавам

15. Mantub

Mantub Форумски идол

Тоа верување веќе одамна не е популарно дека ако каснеш луто можеш да се породиш, мит е.

thelittle17, ivance.., Luna91 and 4 others like this.
  16. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Ма јадам и луто и кисело и ајвари и апетитки и феферонки и зачини и све, што да правам све ми се јаде :D:D:D

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Мене 9та недела 14 серумското, хемоглобинот 118, а 13та недела 28 серумското, 122 хемоглобинот.
    Без терапија, без посебни промени во исхрана.

Јас лично не мислам дека треба да земаш препарати за железото, океј ти е, ама слушај си ја матичната.

kostovaivana and mace89 like this.
  18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Да да, да беше така лесно, на крај на термин, стискаш заби јадеш луто, и ајде на пораѓај:rofl::rofl::rofl:, ама тоа потешко некако.
    Јадете жени се што ви се јаде, во умерени количини, додека немате проблем со било што, не дај боже да искочи проблем на се живо ќе треба да се пази.
    Со добра мисла за сите.:hug:

19. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Мајка ми се давела во луто цела бременост и со мене и со брат ми па не сме пред време родени. Тоа дека храна предизвикува пораѓај е само мит, јадете си што ви душа сака.

thelittle17, sun995 and mace89 like this.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Кај си ти мила? Те нема да пишеш во потфорумите за бебе.Како сте? Како се снаоѓаш со бебечето?:)

Snowflake97 likes this.