Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    10.725
    Јас без луто не седнувам да јадам,значи со се'јадам луто,освен со благо.А блага пиперка немам изедедено цела.Луто јадам од мала ,па до сегашни мои 39лета,проблеми немам никакви,така и нека остане :D:D:D

На Mom_3, Ava.84, mace89 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.323
    Допаѓања:
    9.372
    Тука сум, поретко отворам читам само и учам сега, веќе 20 дена направивме и затоа овој период го оставив така да се адаптирам на бебе, скроз му се посветив него. Од толку што се плашев како ќе се снајдам и каква мајка ќе бидам, дали ќе знам што и како треба одлично се снајдов и сама уште од првиот ден, проработе тој мајчински инстикт што го немав во текот на бременоста. :l: :hug:

На IRBBB, Mom_3, mamaJana и 9 други им се допаѓа ова.
  3. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Од утре 17н вчера и денес го почуствував убо бебушко лево малце под папукот како бран се надевам не си правам филмови хаха

На BabyD0ll, Ava.84, ivance.. и 4 други им се допаѓа ова.
  4. macufkam

macufkam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2014
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    221
    здраво девојки да ве прашам во авицена треба да проверувам скриен шеќер па кажете ми ако знаете имаат ли одредено денови кога проверуваат бидејки така ми кажаа имале одредени денови

5. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Наjчестo се oсеќа какo риба да мрда :inlove:

На jarec6, KittyCat:) и mace89 им се допаѓа ова.
  6. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.873
    Допаѓања:
    34.023
    Нормално ќе се снајдеш:hug:Зарем на животните им треба интернет:shake:Па се прават во ред и со инстинкти, па и ние имаме инстинкт, треба само да го слушаме:) Уживајте мајка :inlove:

На PurpleMind, IRBBB, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Идни мамички дали сте се вакцинирале од сезонски грип и кој е вашиот став за таа вакцина? Во мислење сум дали е добро да се прими :?:

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Ако одиш на работа или се мешаш со луѓе на било кој начин, добро е да се прими.
    Секаде ја препорачуваат, веднаш штом ќе дознаеш дека си трудна да се вакцинираш.
    Имунитетот на трудниците е природоно опаднат. Обичен грип веднаш се спушта на бели дробови.
    Прашај го и гинекологот и матичниот лекар, ќе ти дадат најдобар совет.

Лично, седам дома и немам контакт со никого, партнерот исто нема воопшто контакти. Затоа сметав дека не ми е потребна.

На mace89 и Freyja им се допаѓа ова.
  9. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Најверојатно хемоглобинот ти е проблем како кај мене и јас пијам сидерал

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Поминаа 7 дена од први симптоми на корона, се опоравив малку конечно. Утре ќе одам на контрола, се надевам се ќе биде во ред.
    Одвај чекам да одам кај матичниот да си го видам бебе, ама за тоа ќе почекам, изолацијата ми е до 27ми..
    Конечно почнав да го чуствувам бебуш, многу бев загрижена деновиве беше ептен пасивен.
    Уште некоја недела па скрининг, планирам да одам кај Димчев, па ќе видиме..

На mila89, CareTee и LivingGlam им се допаѓа ова.
  11. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Така нешто беше најбрзо мми дојде да споредам со бран ама ептен кратко 1-2 секунди и некни и вчера ама па нема што друго така да направи хаха

12. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.591
    Ги одложував со гаргари и слично ама сепак ме фатија крајнициве,денес гледам гној....
    Стандард ми се мене хронични,ама да прашам кај матичната општа да одам или матичен гинеколог за да прашам дали да пијам нешто?

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Прашање до сите кои имале 2 бремености, кога ги почувствувавте првите удари во стомак од бебето? Нормално ли е да се појават покасно, јас еве веќе 19 недели полни, уште ништо не осеќам. Инаку спијам на грб или на страна, не знам дали и тоа има врска и правам некои полесни вежби наутро.

14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.675
    Иста и јас хаос со крајници сум а настинам одма на нив , ми дозволи мене матичната (гинекологот) цефалексин да пиам послаб е 2×2 може или 2×1 , она и рецепт ми даде , ама ја уште неам почнато :x со прегорен шеќер и лимони се лечам :x ден ме болат ден не (facepalm) и сабајле и јас мисл дека гној видов , ќе мора да почнам да пиам од нив и обавезно и пробиотик земи . Ја имам во витамините ( Провен ) ги земав сеа пред недела дена коа зимав антб баш и не земав дополнителен пробиотик ..

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Мене ми кажаа бидејќи јас секој месец бев болна пред бременост цефалексин само за грлото на 12 часа по 2 парацетамол за температура и што е можно повеќе на домашен лек чај со лимон топол млеко со препечен шеќер сок од лимон цеден јогурд овошје ...Со лесно брзо да помини :l:

16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Оди си кај општ на преглед и за терапијата консултирај се со гинеколог. Вака ми викаше мојата да праам ако имам некој проблем

17. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Јас сум втора бременост 20та недела.Од пред ден два почнав да осеќам удари кои се од бебе.Синоќа бев кај Димчев на втор скрининг ми кажа постелка на преден ѕид и затоа се ублажени ударите

На CareTee и Малечка Маша им се допаѓа ова.
  18. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    И јас сум со втора бременост, денес влегувам во 19 недела, удари благи осетив пред недела, недела ипол, ама може еднаш само. Сега може на 2/3 дена ќе го осетам по еднаш на ден. Како што читав, очекував порано и почесто да го осеќам, ама изгледа ништо. Си чекам...:inlove:

На Малечка Маша му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Да, и кај мене е на преден ѕид. Се надевам се е во ред, ќе одам за секој случај деновиве пак на ехо :)

20. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.331
    Допаѓања:
    3.545
    Дечки на цтг идам таму кај што ќе се пораѓам така? од кога се почнува да се иде на цтг?