Јас сум 21недела и од 19 мрда ептен...накркајте се чоколадопа тогаш пишете дали мрда или не хахаха нема да застане
И јас седам дома но маж ми иде на работа. Искрено и јас сум многу осетлива али ми е страв да не има некоја нус појава за бебето
Нема, безбедна е вакцината за трудници. Плус и бебето ќе ти биде заштитено од грип во првите месеци. Сегде ја препорачуваат, многу трудници ја примаат. Најдобро ќе ти објасни доктор.
Јас сум 21+4 и скоро ич не го осеќам,некогаш на грб кога лежам така благо како пливкање една секунда и толку...А не јадам чоколадо ич може повеќе ќе го осеќав,ама повраќам инаку ќе јадев намерно да видам баш
Фала мила ќе ја прашам матичната но сепак сакав да видам мислење и на членките, дали некоја примила таква вакцина
Jas primiv,poise me boli od fraxiparin sto bockam nego od vakcinata. Se e ok nisto ne se smenilo otkako ja primiv
Devojki samo da vi kazam dekase porodiv necela 32 ned morase 1500 e sinceto moe i sega mn mi e strav rekoja deka e vitalen amase plasam.za.ponatamu vi posakauvam.na site do kraaj da si gi.iznosite srcencata
Да тие живо и здраво синчето, не се секирај ке биде добро, моја другарка 700 г е родена па сега има 2 деца. Ке порасне дечко голем и здрав
Нека е здраво и живо синчето и да ве направи најгорди родители. Не се секирај се ќе биде во ред, за некое време ќе си идете заедно дома
И кај мене е на преден ѕид и очекував покасно да почнам да го чуствувам. 17та недела сум и од пред некој ден го чуствувам како многу нежни пеперутки. далеку е од удар туку како скокоткање. Претежно навечер кога ќе си легнам и кога ќе се смирам. Инаку секоја бременост е различна и немаш место за паника и подоцна да се случи тоа. И првото мн рано почнав да го чуствувам.
Нека е здраво и живо, ќе порасне.. Ќе го дооиш.. Ќе биде во ред, само здравје.. Сигурно сте под контрола.. Кој др те породи?
Да, јас одев од 36-та недела натаму. Матичниот ќе ти даде упат и одиш таму каде што ќе се пораѓаш и таму ќе ти закажуваат прегледи.