Zdravo pred edna nedela udariv inekcija 27 nedela bidejku sum nulta negativ krvna grupa inekcijata kostase 3300 den mi dadoa dokumenti da gi nosam vo zdravstvo bidejki vrakale pari dali e toa tocno i za kolku vreme vrakat dali se ima nekoja sooceno so toa prva bremenost mi e i sto mi recat pravam. Fala odnapred Imajte ubava nokj
Da ti e zivo i zdravo, golemo da raste!!! Ne se sekiraj se ke bide vo red, sestra mi pred edna godina se porodi so bliznaci vo 8mi mesec ednoto 800gr, drugoto 1200gr, eve gi sega posle edna godinka zivi, zdravi, energicni. Ke frkne za brzo
Да, точно е дека се рефундираат средствата, јас имам примено во двете бремености. Сите документи ги поднесуваш во социјално, за кратко ми исплатија мене, 2900 ја платив, 2100ден ми вратија.
газлето мое, почина Изи. Брзо по пораѓајот, иако не очекувавме да се случи. Затоа и не ми се пишуваше и не ми се пишува за тоа.
Јас сум 21+1 и јас исто не го осеќам многу, на последното ехо др ми кажа дека е на заден ѕид, вчера го осетив со рака на стомак и мнг се израдував ќе си почекаме, само сакав да ти кажам дека не си единствена и да не се секираш, инаку јас не смеам да јадам благо пошто сум со гестациски дијабет
Нека ти е живо и здраво јако е оно а и ти мора да бидеш јака ќе си качи на килажа само со господ напред и со позитивна мисла те гушкам
Многу тешко ми падна кога прочитав, не дај боже вакво нешто на ниедна жена да не се случи!!! Биди силна и не се предавај, Господ е голем
Го барав во зегин во населба, аптекаркава се зачуди и кажа дека немаат вакво нешто, а тука прочитав дека од зегин го купувале... дали можеби знаете каде можам да го најдам овој гел за лице?
многу ми е жал за тоа што го читам Господ на никого да не му даде таква мака те молам биди силна и немој да изгубиш верба во Бога и знај дека секогаш после доаѓа кое тогаш уште посилно грее.. те гушкам силно силно
Девојки, утрово ме разбуди чудно чувство во стомакот кое уште го имам. Полна 10та недела сум до денес инаку, а вака не ми било до сега. Не знам дури ни како да ви го опишам. Не знам дали се грчеви или како скокоткање или болка што ја имаш пред одење во големо вц, ме пецка, боцка нешто во стомакот не знам... Не е доле ниско туку низ цел стомак. Вчера вечерта заборавив да се напијам магнезиум, а и малце си имав плачки пошто после 23 дена изолација конечно пак се споивме со маж ми. Можно ли е нешто од ова да има влијание и дали да се загрижувам и да одам на болница?
Мене така ми се случува кога ми се полни цревата а неможам да одам во веце и цел стомак ми се превртува и ме стега. Земи напи се едно црно кафе појако и оди пропешачи и мислам дека ќе биде се ок, барем мене тоа ми помага
Фала ти мила, ќе пробам. Малку како да почна да се смирува од кога се напив магнезиум. Инаку да, во последно време имам тврда столица и тешко одам во вц, што никогаш не било случај. Едвај 1-2 пати на ден одам со судни маки, а порано си одев без проблем.
Женски, да ве прашам како сте со спиењето и со положба на спиење? Генерално нема проблем со спиење на страна или на грб, ама сега влегувам во второ тромесечие и некој ми кажа дека спиењето на грб не се препорачува и дека треба да спијам претежно на лева страна. За некој ко мене што се претвртува по десет пати во ноќта, малце тешко само на лева страна да издржам....
Нормално е во спиење да се свртиш на друга страна или на грб,ама кога ке приметиш сврти се на левата,штознам јас од почеток преферирам на лева страна,малку е мачно ама подобро било за бебето...