Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Пиј многу вода, ако ништо друго црно чоколадо јади,и како што ти кажаа следи го притисокот. Јас не сум по многу благо ама секој ден јдам по 40 грама црно чок. Рошен,.. Кафе пиев кога на 2 пати имав главоболка и ми помина, а инаку не му бара организмот. Ако можеш пиј кафе. И најважно чувај се многу. Јас се удрив од ивицата на прозорецот.. Среќа на десната половина, ми стана црвено, па модро сино.. Ме болеше, ама среќа ми поминува.. (си молчам дома, а кажав на др и ми рече ништо страшно) Господ нека не чува. Јас и ти сме блиску, разлика неколку дена.. Ајде се да биде добро. Поздравче мила и чувај се. :hug::hug::hug:

На mace89 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Ау денов ми е убиствен. Притисокот низок. Не стигнав ништо да завршам од што не можам да стојам. А што е најлошо не можам ни да заспијам.
    Не очекував дека вака тешко ќе ми поминува

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.611
    Допаѓања:
    21.237
    @mace89 можно е да има улога и метформинот секако, ама јас и општо сум си ептен љубител на благичко. :lol:
    @Prolett Фала за советите мила, да се чуваме сите и да не чува Бог. :l:

На mace89 и Prolett им се допаѓа ова.
  4. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Позитивен е бремена си честитки со лесно :party:

На BelaAmor му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Бев пред три дена на ехо супер беше, тогаш и немав толку стегања и само така и спомнав на докторката, ми рече магнезиум 3х250, ама вчера и денес ми се зголемуваат тие стегања. Некогаш се на 30 мин, некогаш на саат, па на 10 мин. Од пусти страв паметот на лошо ми иде само,после два спонтани

6. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Можно е, мојата прва ќерка мрдаше така. На сабајле, дури и стомакот ми го деформираше, поручек нигде ја немаше, изгледа си спиеше и вечерта пак почнуваше:dance:.
    Од кога почнав да ја осеќам додека не се роди, тој и беше редот :)

На Mom_3, azelea и thelittle17 им се допаѓа ова.
  7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Абе ова од вчера вечерта како си легнав, до сега, се преврте, буквално се на различна страна мрда, те доле, те горе кај папокот, па лево, па десно, се изврте, се преврте, не застана денес, саат време се на се во 24 часа е неалтивно, не знам дали е нормално ова, зарем не спие цел ден?|-)

На BabyD0ll и Mom_3 им се допаѓа ова.
  8. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Има денови кога се многу активни преку цел ден а има и денови кога поголемиот ден од денот спијат

На naturallmess и thelittle17 им се допаѓа ова.
  9. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    спијат ама спијат кратко , некогаш 15 мин , некогаш половина час .... ја сум 35 та и вчера беше премногу активна цел ден , со паузи од 10 до 15 мин , кога ќе се смири скроз некој период и знам дека спие , а денес од сабајле е мрзливо скоро 3 пати да мрдна, ама како доаѓа поладне пак живнува .... различни денови различно се движат

На ivance.., BabyD0ll, Fatalnata и 2 други им се допаѓа ова.
  10. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Веќе почна страв да ми биде, викам што е ова сега, дали е нормално во 24 недела вака да мрда, да вибрира, да пулсира, не знам што праи, не можам да проценам што праи, дали тоа мрда, дали се грчеви, појма немам веќе, ништо не ми е јасно, побудлев, хаха.

На ivance.., mace89 и naturallmess им се допаѓа ова.
  11. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Јас сум 24 и некој ден, ти си ептен понапред од мене, тие недели како ти беше?

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  12. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    јас ова трето бебче и рано почнав да ја осеќам како мрда и оваа бременост најсвесна сум што прави како прави , веќе се учиш .... за вибрирањето искрено поназад во темава и јас прашував , мене почна да ми вибрира уште 15 та недела и додека беше мало не му обрнував внимание , веќе после 20 и некоја недела и тука потпрашував и по интернет читав , тоа било или кога ќе ја поткачело бебето папочната врвца со рачето или ноџе , или се правеле вибрации од самите движења и водата во матката , било многу честа појава и ја до пред некое време осеќав на два три дена по еднаш два пати ама во претходна бременост не се сеќавам за вакво нешто ..... битно не било страшно

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    17.881
    На преден или на заден ѕид ти е постелата?

14. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    заден ѕид десно, ама до 22ра беше доле на цервикс и напред , како порасна матката ротираше и се повлече позади

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Мамички како го откривте полот на бебето на најблиските,направивте некое интересно изненадување или не се замаравте многу...јас сум со двајца батковци поголеми и се надевам дека третово девојче дека ќе е...:D:D:D,ама немам идеја како да им соопштам кога ке дознаам пол...инаку сум 21+3 и сега за сега со несигурност на матичната девојче...на втор скриниг ваљда ке ми кажат какво е :inlove::inlove::inlove:

На Cherry blossom89, ivance.., jarec6 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    нас ни е трето , ние на двете поголеми дечиња им нарачавме маички , зашто двајцата сакаа помала сестричка и беше стварно слатко радување ...

На Cherry blossom89, thelittle17, ivance.. и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Ani297

Ani297 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    255
    Јас би ти препорачала да идеш зашто ми личи на контракции барем мене така ми беа оди да те видат за да си бидеш помирна

На TinaI му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Јас во истата недела имав грчеви на неколку минути, стегање неколку секунди па опуштање. Бев на дежурен во Ремедика и ми дадоа НоСпа три дена да пијам. На ехо се си беше ок. Секако нека те видат наскоро.

На TinaI му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    И јас во ремедика си одам цело време, баш пред три дена бев за болки, немав толку стегања, исто но спа ми даде ама ништо не помагаат. А те ставаа на тоа емг што било за контракции или не

20. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Сега се мислам дали да одам или сабајле да додржам, пред три дена цервиксот ми беше скоро 5, ич неможам веќе вагинални прегледи