Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Prolett

Prolett Популарен член

Пиј многу вода, ако ништо друго црно чоколадо јади,и како што ти кажаа следи го притисокот. Јас не сум по многу благо ама секој ден јдам по 40 грама црно чок. Рошен,.. Кафе пиев кога на 2 пати имав главоболка и ми помина, а инаку не му бара организмот. Ако можеш пиј кафе. И најважно чувај се многу. Јас се удрив од ивицата на прозорецот.. Среќа на десната половина, ми стана црвено, па модро сино.. Ме болеше, ама среќа ми поминува.. (си молчам дома, а кажав на др и ми рече ништо страшно) Господ нека не чува. Јас и ти сме блиску, разлика неколку дена.. Ајде се да биде добро. Поздравче мила и чувај се. :hug::hug::hug:

mace89 and Bella_Stella like this.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Ау денов ми е убиствен. Притисокот низок. Не стигнав ништо да завршам од што не можам да стојам. А што е најлошо не можам ни да заспијам.
    Не очекував дека вака тешко ќе ми поминува

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

@mace89 можно е да има улога и метформинот секако, ама јас и општо сум си ептен љубител на благичко. :lol:
    @Prolett Фала за советите мила, да се чуваме сите и да не чува Бог. :l:

mace89 and Prolett like this.
  4. ivance..

ivance.. Популарен член

Позитивен е бремена си честитки со лесно :party:

BelaAmor likes this.
  5. TinaI

TinaI Истакнат член

Бев пред три дена на ехо супер беше, тогаш и немав толку стегања и само така и спомнав на докторката, ми рече магнезиум 3х250, ама вчера и денес ми се зголемуваат тие стегања. Некогаш се на 30 мин, некогаш на саат, па на 10 мин. Од пусти страв паметот на лошо ми иде само,после два спонтани

6. Saba08

Saba08 Популарен член

Можно е, мојата прва ќерка мрдаше така. На сабајле, дури и стомакот ми го деформираше, поручек нигде ја немаше, изгледа си спиеше и вечерта пак почнуваше:dance:.
    Од кога почнав да ја осеќам додека не се роди, тој и беше редот :)

Mom_3, azelea and thelittle17 like this.
  7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Абе ова од вчера вечерта како си легнав, до сега, се преврте, буквално се на различна страна мрда, те доле, те горе кај папокот, па лево, па десно, се изврте, се преврте, не застана денес, саат време се на се во 24 часа е неалтивно, не знам дали е нормално ова, зарем не спие цел ден?|-)

BabyD0ll and Mom_3 like this.
  8. ivance..

ivance.. Популарен член

Има денови кога се многу активни преку цел ден а има и денови кога поголемиот ден од денот спијат

naturallmess and thelittle17 like this.
  9. naturallmess

naturallmess Популарен член

спијат ама спијат кратко , некогаш 15 мин , некогаш половина час .... ја сум 35 та и вчера беше премногу активна цел ден , со паузи од 10 до 15 мин , кога ќе се смири скроз некој период и знам дека спие , а денес од сабајле е мрзливо скоро 3 пати да мрдна, ама како доаѓа поладне пак живнува .... различни денови различно се движат

ivance.., BabyD0ll, Fatalnata and 2 others like this.
  10. thelittle17

Веќе почна страв да ми биде, викам што е ова сега, дали е нормално во 24 недела вака да мрда, да вибрира, да пулсира, не знам што праи, не можам да проценам што праи, дали тоа мрда, дали се грчеви, појма немам веќе, ништо не ми е јасно, побудлев, хаха.

ivance.., mace89 and naturallmess like this.
  11. thelittle17

Јас сум 24 и некој ден, ти си ептен понапред од мене, тие недели како ти беше?

naturallmess likes this.
  12. naturallmess

јас ова трето бебче и рано почнав да ја осеќам како мрда и оваа бременост најсвесна сум што прави како прави , веќе се учиш .... за вибрирањето искрено поназад во темава и јас прашував , мене почна да ми вибрира уште 15 та недела и додека беше мало не му обрнував внимание , веќе после 20 и некоја недела и тука потпрашував и по интернет читав , тоа било или кога ќе ја поткачело бебето папочната врвца со рачето или ноџе , или се правеле вибрации од самите движења и водата во матката , било многу честа појава и ја до пред некое време осеќав на два три дена по еднаш два пати ама во претходна бременост не се сеќавам за вакво нешто ..... битно не било страшно

thelittle17 likes this.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

На преден или на заден ѕид ти е постелата?

14. naturallmess

заден ѕид десно, ама до 22ра беше доле на цервикс и напред , како порасна матката ротираше и се повлече позади

Luna91 likes this.
  15. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Мамички како го откривте полот на бебето на најблиските,направивте некое интересно изненадување или не се замаравте многу...јас сум со двајца батковци поголеми и се надевам дека третово девојче дека ќе е...:D:D:D,ама немам идеја како да им соопштам кога ке дознаам пол...инаку сум 21+3 и сега за сега со несигурност на матичната девојче...на втор скриниг ваљда ке ми кажат какво е :inlove::inlove::inlove:

16. naturallmess

нас ни е трето , ние на двете поголеми дечиња им нарачавме маички , зашто двајцата сакаа помала сестричка и беше стварно слатко радување ...

17. Ani297

Ani297 Истакнат член

Јас би ти препорачала да идеш зашто ми личи на контракции барем мене така ми беа оди да те видат за да си бидеш помирна

TinaI likes this.
  18. Evy81

Evy81 Истакнат член

Јас во истата недела имав грчеви на неколку минути, стегање неколку секунди па опуштање. Бев на дежурен во Ремедика и ми дадоа НоСпа три дена да пијам. На ехо се си беше ок. Секако нека те видат наскоро.

TinaI likes this.
  19. TinaI

TinaI Истакнат член

И јас во ремедика си одам цело време, баш пред три дена бев за болки, немав толку стегања, исто но спа ми даде ама ништо не помагаат. А те ставаа на тоа емг што било за контракции или не

20. TinaI

TinaI Истакнат член

Сега се мислам дали да одам или сабајле да додржам, пред три дена цервиксот ми беше скоро 5, ич неможам веќе вагинални прегледи