Zdravo devojki veke nekolku pati mi se ima sluceno kako so cukce da me udira od vnatee maloto.. povremeno e, 20 tina pati pa prestanuva vo tekot na denot ednas ili dva pati.. ne boli voosto ama sto bi mozelo da bide, go osekam koga se vrti koga mrda udira i posilno ponekogas, ama ova e cudno custvo, dali ika?? Nz.. cudno custvo sega sum 35 ta nedela, dali se ima sluceno na nekoja od vas? Fala vi
I jas sum na metilirana, osven nea pijam magnezium, i omega od femibionot samo kapsulite, b6, vitamin c i aspirin 100. Za vitamin d i e, prasaj go maticniot ginikolog, mene mi rece deka nemalo potreba oddelno da se pijat
Мене последнава недела, мислам ќе ми испадне од гради, знае повеќе пати на ден да ми е вака и планирам да одам кај матичниот едно ехо да ми направе, дури и како воздух да снемувам, а само 18+4 сум. Синоќа за малце дијазепам не се напив ама осеќам кај и да е ќе почнам да пијам ако продолжи вака да ми чука и да се вознемирувам.
Здраво мешковци како сте ми? Имам едно прашање доколку има некоја членка од Охрид или Струга и доколку е запознаена ако може да ми одговори, братучетка ми е во изолација поради контакт со позитивна личност на Корона вирусот но има ризична бременост и докторот не сака да ја прими на преглед, дали знаете дали може да иде на болница за да и го направат потребниот преглед дали имаат посебна изолирана соба каде прегледуваат?
Мешиња по колку таблети Гастрогард во денот зимате за киселини, јас по цел ден и цела вечер имам киселини не можам веќе иначе сум 33+5 г.н
Мериш притисок и пулс? Пулсот може да се забрза и од ниско железо, мене матичната ми вика и кај бремените треба да е пулсот до 80-85 најмногу, нема врска што си бремена, па сега гледам да мерам откако ќе седнам и ќе се одморам од физичка активност, така најточно мери. Менр притидокот ми беше 140 со 70 неколку дена, од вознемиреност, само мерев како будала, пулс, па притисок, па не знам што, па читав на нет глупости, и уште поише се качува притисокот и се забрзува пулсот, од вознемиреност, напнатост, нервоза... еве сега ми е нормален 120 со 70, 130 со 70. Јас и на кардиолог бев, закажав на нефролог, купив нов апарат за притисок, саат за пулс, како будала некоја, се опседнав, а сите околу мене ми викаа да се опуштам, ама јас и мојата психа сме чудна работа, кога се работи за опуштање особено.
Од кога пиете гастрогард, за киселини? Немам секој ден.. Најчесто од лимон, понекогаш од некое јадење..
Нека појди во ургентното и нека им кажи, би требало да ја препратат на гинекологија. Секако со претходна најава на мвр, ако е во изолација.
Здраво девојки, како сте? Имам едно прашање, повремено кога одам или ако сум седела и кога ќе станам осеќам болка во срамната коска, не е нешто страшна и јака ама постои. 34+3 сум, со близнаци, нормална е таа болка или нешто загрижувачки? Ви благодарам однапред на сите
Мене во аптека ми рекоа за трудници максимум 2 таблети дневно може да се земат. Пробај и со ладно млеко, мене и тоа ми помага.
Здраво Дали некоја се има соочено со често мокрење во седми месец од бременоста, неверојатно е на пола сааат одење во тоалет Имајте убав неделен ден.