Мене во првата бременост од седми месец до крај цело време ме болеше срамната коска и најизразено беше наутро додека да се раздвижам. И кога кревав нозе да се облечам. Многу килажа качив и стомакот ми беше голем и нормално притисокот си го прави своето. Состојбата се вика Symphysis Pubis Dysfunction. Ништо страшно не е. Не е поврзано со бебињата, немај гајле. После пород ќе ја снема болката. Уште малку имаш ти, со лесно.
1000-2000 мг калциум смееш е сега зависи колку внесуваш преку исхрана магнезиум во бременост знаат да препорачаат до 1 гр така да ако пиеш 400 мг таблетки и гастро 3х80 мг вкупно 640 мг плус преку исхрана. Јас земам 2-4 на ден ако ептен не можам да издржам макс се 4, пред три недели примав флостерон е тие ми направија премногу киселини и морав да употребам сода.... за да не претерам со гастро....
Nikoj nema da ponudi sam ako ne si pobaras. Znam deka dosta rabotodavaci go ignoriraat ova i bas mi e zal sto e taka ama sepak pisav da ne slucajno nekoja ne znae. Inaku uredbata si e na sila i bi trebalo da se pocituva ako bara trudnicata da i se organizira rabota od doma ili da si bide na plateno otsustvo.
И јас ја примав флостерон минатата недела ама секако си имав и имам киселини...преку ден некако ги издржувам, пијам млеко ладно, а навечер пред спиење морам да земам гастро бидејки не можам да спијам од киселини. Така да пијам по една на 24 часа Магнезиум пијам по 270мг таблетка а гастро гледам има 80мг.
Како што знам се работи за препорака, а не за законска уредба. Доколку некој има поинаква информација или линк од законот ( ако постои како таков ) нека го сподели, ќе им биде од корист на многу
Пишувавме на истава тема неколку страни поназад, една членка стави и слики од официјален мејл од Влада и од Министерство за труд и социјала, дека сите трудници, без разлика на работно место се ОСЛОБОДЕНИ од работа. Имаше и бројчиња каде може да пријавите доколку ви прават проблем. И мене газдата ми правеше проблем, никако не сакаше да прифати, ме манипулираше со грешни информации, ама ме фати инает, знаев дека сум во право и истерав до крај и сега сум дома до 31ви декември, а потоа ќе видиме.
Одма јавете се на гинекологија во градската болница Охрид. тел. (046) 267 267 лок. 400 Ако сте во Струга, ова е бројот од општата болница, оттука ќе ве поврзат 046 786015 Имаат соба за изолација. Меѓутоа не знам дали би ја примиле за обичен преглед ако нема компликации, најдобро да се јавите да прашате.
Fala, zakazav na pregled utre sum a sto znacat tie referetni vrednosti,? Me bunat ili samo se gleda toa kaj rezultat?
Не е препорака, законска уредба е. Баш минатата недела бев на работа да потпишам изјава дека нема да одам веќе и правникот ми го покажа законот во службен весник и ми рече дека против тоа никој не може. Ова важи до 31.12, ама според него ќе биде продолжено.
Резултатот во твојот случај е висока бета и сто посто си бремена. Ќе си го видиш утре сигурно, супер што си закажала. Не можам да ја најдам сликата, референтните вредности покажуваат над/под колку треба да е твојата вредност како знак дека има/нема бременост.
Zdravo devojki, dali znaete kakov e testot za korona koj go pravat vo drzavna za priem pri poragaj, dali se tie brzi testovi sto se pravat za 15 min rezultati sto davaat, nekako mi nema logika zena so bolki porodilni da ja ostavat cel den da ceka rezultati za korona?? Sto mislite?,
Бев во вц и на бришење имав густ белузлав исцедок во поголема количина (таков проѕирен обично имав после овулација). На долен веш немам ништо. Преплашена сум, ве молам кажете ми дали имате вакво искуство? Земам утрогестан навечер, ама орално, не вагинално. Преглед кај матична имам закажано за во петок.
Правев брисеви пред 2 и пол недели, и вагинален и цервикален и за хламидија и за микоплазма/уреоплазма, сите беа негативни.
Немаш потреба од паника чим се е негативно во ред си е ... исцедок таков е нормален во бременост и јас имам некогаш густ некогаш не .... уживај си гали мешко
И јас примам прогестерон орално(дабростон) и цело време имам таков исцедок, секаде пишува дека е нормален и го штити бебето од инфекции