Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Девојки дали смее да се употребува спирулина пацифика во бременост? Читав на интернет дека била добра за железото. Јас сум со мутации и пред бременост ја употребував но некако ми го кратеше крварењето и ја баталив, но сега се размислувам за во бременост дали можам да ја користам. Ако некоја од вас ја користи би сакала да ми каже дали има некои подобрувања во крвната слика и по колку апчиња се конзумира?

Последна измена: 25 ноември 2020
  2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Мене за Бета глукан ме занима дали смее.
    Има едни на Healthaid баш ги читав, комбинација на Бета глукан,фолна,вит б6,д3,селен,цинк,бакар и вит.Ц.
    Добри ми стојат, ама во нив пишува консултација со лекар...
    Мојава матична е некако против бета глукани, ама јас пиев сируп со сличен состав во почетокот од бременоста ради имунитет..

Некоја да користела нешто слично?

3. hammer

hammer Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    14
    Здраво, дали има некој видено кај нас да се продаваат пелени-гаќи за после породување? Вака изгледаат
    Screenshot 2020-11-25 at 10.05.22.png Screenshot 2020-11-25 at 10.05.59.png

4. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    823
    Нека паѓа чеп или што и да е, не функционирам вака ептен тешко е и плус потечени нозе и раце. А тебе ти се гади ли уште? Последниов месец крш сум, дури не се препознавам ;(

5. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    јас во ниедна бременост не сум повраќала или гадење сум немала , само киселини ... не отекувам , само првата бременост отекував малку , е сега јас претпоставувам дека не е чепот ама неделава имам како конци без розево само исцедок како овулација ама по густ и заборавив да прашам дали чепот почнал да паѓа ....

6. BelaAmor

BelaAmor Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    24
    Super pominav, si ja vidov taa mala tocka

На Cherry blossom89, Dee*Tee, elena.mak и 6 други им се допаѓа ова.
  7. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Девојки дали можи заради тоа што не одам во вц да имам притисок при седнување превртување во кревет како болка ми се јавува ... ?

8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.615
    Допаѓања:
    21.240
    Мене ми се стегаше еден ден цел стомак, како нешто да ме гребе, пецка, не знам како да го објаснам чувството. Се испостави дека е од што имам тврда столица. Свекрва ми ми кажа да пијам сок од праска, помагал. Не сум љубител на такви сокови ама сега пијам секој ден по една чаша и без проблем одам во вц. Чувството во стомакот не ми се повтори, пробај може и тебе ќе ти помогне.

На dromka, mace89 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  9. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Фала ти миличка ќе пробам веќе се испробав ...... ајде и тоа хахахах :l:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.037
    Во првата бременост ниту еднаш не отидов на цтг. Ако има потреба ќе ти каже докторот

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Здраво мајки,
    Јас деновиве некако немам време за ништо. Многу се осекам уморна со обрските низ дома и со работата,малку време имам да си играм со керкичката, некогаш сум и нервозна, подзаборавам и дека сум бремена :(
    Се осекам како немајка
    Бев на преглед, се е во ред со бебчето, денес 16+1 и никако да дознаеме што чекаме.
    Се надевам ке биде подобро со се.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    823
    Јас не ни знам што е тоа чеп, сукрвица само се молам да падне од вас на форумов сум поупатена и само гледам на гаќиве

На BabyD0ll, naturallmess и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  13. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Девојки да ве прашам нешто, цела бременост пијам магнезиум 2х250мг од Џејмисон, е сега добив на подарок големо пакетче кесички магнезиум од Др. Витон со вит ц од кои една кесичка е 815мг магнезиум.. да не е многу дневно да се внесува оваа количина мг? И плус од фемибионот, не знам дали да ги пијам :|

14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Оваа бременост емотивно ме исцрпи. Толку сум исплашена, одвај чекам да дојде Март и да се породам. Да даде Господ златен да издржиме до Март! Сончка мајкина, колку е само убава на ехото. :l: Висок притисок, покачен шеќер, отоци, модрици од клексани, пандемии, беспарица... Од друга страна, Бог не' дарувал со деца, богатство! :l:
    Морам вака да се истресам од време на време кај некој што ќе ме разбере, што значи страв. Седи си во меше мајкина, трај си тука до крај!

На Cherry blossom89, dromka, flower30 и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Pritisokot od sekogas ti e,ili sega ti se pojvi?jas imam od prvata bremenost mi ostana,sum pod terapija metildola pocnav so 4 apcinja na den,do pred dve nedeli dali od vremevo pocna da mi se pokacuva pa so 5 na den sega sum so 6 na den,7 mi mesec sum,kaj tebe kako e sega pritisokot i kako go reguliras??

16. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Која недела си?
    И колку мг магнезиум има во Фемибионот?
    Јас знам дека до 900мг се дава најмногу во бременост, ама некогаш нема потреба од толку многу.
    Најдобро да си го прашаш матичниот за тоа, тој знае најдобро за тебе колку ти е потребно.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.260
    Допаѓања:
    4.926
    Дали смее жалфија и куркума во бременост? Несто ме фаќа грло како настинка, порано обично пиев млеко зовриено со 1лажичка жалфија, потоа се става 1 лажиче путер и 1 л. Куркума, стои 10 мин, се процедува и се додава мед. Мн е вкусно и одма спречува настинка и чисти секрет, ама незнам дали сега смеам да си направам? 10+ сум

18. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    969
    И двете не смеат. Куркумата може да предизвика грчеви и крварење во матката а жалфијата контракции. Вторава се препорачува дури на крај на бременост да предизвика контракции. Зошто не пробаш гаргара со вода и морска сол во сооднос 2:1. Помага проверено а и потполно е безбедно за трудници.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Колку што знам не се препорачливи во бременост. Пробај прегорен шеќер, путер и млеко и секој ден најмалку два пати прави испирање на устата со листерин. Мене тоа ми помага

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    32 недела сум и особено навечер во спиење чуствувам огромна болка во кичмата, не можам да спијам по цел ноќ ако заспијам 1час ме буди болка и морам да станам да прошетам низ соба со што и движењето многу ми е отежнато, после се јавува и некоја болка во препони во долниот дел. Преку ден ова не е изразено може да се јави само тапа болка.
    Ве молам за совет

На azelea и mssuniquee им се допаѓа ова.