Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mace89

mace89 Популарен член

Девојки дали смее да се употребува спирулина пацифика во бременост? Читав на интернет дека била добра за железото. Јас сум со мутации и пред бременост ја употребував но некако ми го кратеше крварењето и ја баталив, но сега се размислувам за во бременост дали можам да ја користам. Ако некоја од вас ја користи би сакала да ми каже дали има некои подобрувања во крвната слика и по колку апчиња се конзумира?

Last edited: Nov 25, 2020
  2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Мене за Бета глукан ме занима дали смее.
    Има едни на Healthaid баш ги читав, комбинација на Бета глукан,фолна,вит б6,д3,селен,цинк,бакар и вит.Ц.
    Добри ми стојат, ама во нив пишува консултација со лекар...
    Мојава матична е некако против бета глукани, ама јас пиев сируп со сличен состав во почетокот од бременоста ради имунитет..

Некоја да користела нешто слично?

3. hammer

hammer Истакнат член

Здраво, дали има некој видено кај нас да се продаваат пелени-гаќи за после породување? Вака изгледаат
    Screenshot 2020-11-25 at 10.05.22.png Screenshot 2020-11-25 at 10.05.59.png

4. IJAE

IJAE Истакнат член

Нека паѓа чеп или што и да е, не функционирам вака ептен тешко е и плус потечени нозе и раце. А тебе ти се гади ли уште? Последниов месец крш сум, дури не се препознавам ;(

5. naturallmess

naturallmess Популарен член

јас во ниедна бременост не сум повраќала или гадење сум немала , само киселини ... не отекувам , само првата бременост отекував малку , е сега јас претпоставувам дека не е чепот ама неделава имам како конци без розево само исцедок како овулација ама по густ и заборавив да прашам дали чепот почнал да паѓа ....

6. BelaAmor

BelaAmor Активен член

Super pominav, si ja vidov taa mala tocka

7. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Девојки дали можи заради тоа што не одам во вц да имам притисок при седнување превртување во кревет како болка ми се јавува ... ?

8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Мене ми се стегаше еден ден цел стомак, како нешто да ме гребе, пецка, не знам како да го објаснам чувството. Се испостави дека е од што имам тврда столица. Свекрва ми ми кажа да пијам сок од праска, помагал. Не сум љубител на такви сокови ама сега пијам секој ден по една чаша и без проблем одам во вц. Чувството во стомакот не ми се повтори, пробај може и тебе ќе ти помогне.

dromka, mace89 and KittyCat:) like this.
  9. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Фала ти миличка ќе пробам веќе се испробав ...... ајде и тоа хахахах :l:

Bella_Stella likes this.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Во првата бременост ниту еднаш не отидов на цтг. Ако има потреба ќе ти каже докторот

no name5 likes this.
  11. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Здраво мајки,
    Јас деновиве некако немам време за ништо. Многу се осекам уморна со обрските низ дома и со работата,малку време имам да си играм со керкичката, некогаш сум и нервозна, подзаборавам и дека сум бремена :(
    Се осекам како немајка
    Бев на преглед, се е во ред со бебчето, денес 16+1 и никако да дознаеме што чекаме.
    Се надевам ке биде подобро со се.

mace89 likes this.
  12. IJAE

IJAE Истакнат член

Јас не ни знам што е тоа чеп, сукрвица само се молам да падне од вас на форумов сум поупатена и само гледам на гаќиве

BabyD0ll, naturallmess and Nefertiti. like this.
  13. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Девојки да ве прашам нешто, цела бременост пијам магнезиум 2х250мг од Џејмисон, е сега добив на подарок големо пакетче кесички магнезиум од Др. Витон со вит ц од кои една кесичка е 815мг магнезиум.. да не е многу дневно да се внесува оваа количина мг? И плус од фемибионот, не знам дали да ги пијам :|

14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Оваа бременост емотивно ме исцрпи. Толку сум исплашена, одвај чекам да дојде Март и да се породам. Да даде Господ златен да издржиме до Март! Сончка мајкина, колку е само убава на ехото. :l: Висок притисок, покачен шеќер, отоци, модрици од клексани, пандемии, беспарица... Од друга страна, Бог не' дарувал со деца, богатство! :l:
    Морам вака да се истресам од време на време кај некој што ќе ме разбере, што значи страв. Седи си во меше мајкина, трај си тука до крај!

15. Tacka36

Tacka36 Активен член

Pritisokot od sekogas ti e,ili sega ti se pojvi?jas imam od prvata bremenost mi ostana,sum pod terapija metildola pocnav so 4 apcinja na den,do pred dve nedeli dali od vremevo pocna da mi se pokacuva pa so 5 na den sega sum so 6 na den,7 mi mesec sum,kaj tebe kako e sega pritisokot i kako go reguliras??

16. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Која недела си?
    И колку мг магнезиум има во Фемибионот?
    Јас знам дека до 900мг се дава најмногу во бременост, ама некогаш нема потреба од толку многу.
    Најдобро да си го прашаш матичниот за тоа, тој знае најдобро за тебе колку ти е потребно.

thelittle17 likes this.
  17. macalavica

macalavica Популарен член

Дали смее жалфија и куркума во бременост? Несто ме фаќа грло како настинка, порано обично пиев млеко зовриено со 1лажичка жалфија, потоа се става 1 лажиче путер и 1 л. Куркума, стои 10 мин, се процедува и се додава мед. Мн е вкусно и одма спречува настинка и чисти секрет, ама незнам дали сега смеам да си направам? 10+ сум

18. *katja*

*katja* Истакнат член

И двете не смеат. Куркумата може да предизвика грчеви и крварење во матката а жалфијата контракции. Вторава се препорачува дури на крај на бременост да предизвика контракции. Зошто не пробаш гаргара со вода и морска сол во сооднос 2:1. Помага проверено а и потполно е безбедно за трудници.

macalavica likes this.
  19. mace89

mace89 Популарен член

Колку што знам не се препорачливи во бременост. Пробај прегорен шеќер, путер и млеко и секој ден најмалку два пати прави испирање на устата со листерин. Мене тоа ми помага

macalavica likes this.
  20. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

32 недела сум и особено навечер во спиење чуствувам огромна болка во кичмата, не можам да спијам по цел ноќ ако заспијам 1час ме буди болка и морам да станам да прошетам низ соба со што и движењето многу ми е отежнато, после се јавува и некоја болка во препони во долниот дел. Преку ден ова не е изразено може да се јави само тапа болка.
    Ве молам за совет

azelea and mssuniquee like this.