Девојки дали смее да се употребува спирулина пацифика во бременост? Читав на интернет дека била добра за железото. Јас сум со мутации и пред бременост ја употребував но некако ми го кратеше крварењето и ја баталив, но сега се размислувам за во бременост дали можам да ја користам. Ако некоја од вас ја користи би сакала да ми каже дали има некои подобрувања во крвната слика и по колку апчиња се конзумира?
Мене за Бета глукан ме занима дали смее. Има едни на Healthaid баш ги читав, комбинација на Бета глукан,фолна,вит б6,д3,селен,цинк,бакар и вит.Ц. Добри ми стојат, ама во нив пишува консултација со лекар... Мојава матична е некако против бета глукани, ама јас пиев сируп со сличен состав во почетокот од бременоста ради имунитет.. Некоја да користела нешто слично?
Здраво, дали има некој видено кај нас да се продаваат пелени-гаќи за после породување? Вака изгледаат
Нека паѓа чеп или што и да е, не функционирам вака ептен тешко е и плус потечени нозе и раце. А тебе ти се гади ли уште? Последниов месец крш сум, дури не се препознавам
јас во ниедна бременост не сум повраќала или гадење сум немала , само киселини ... не отекувам , само првата бременост отекував малку , е сега јас претпоставувам дека не е чепот ама неделава имам како конци без розево само исцедок како овулација ама по густ и заборавив да прашам дали чепот почнал да паѓа ....
Девојки дали можи заради тоа што не одам во вц да имам притисок при седнување превртување во кревет како болка ми се јавува ... ?
Мене ми се стегаше еден ден цел стомак, како нешто да ме гребе, пецка, не знам како да го објаснам чувството. Се испостави дека е од што имам тврда столица. Свекрва ми ми кажа да пијам сок од праска, помагал. Не сум љубител на такви сокови ама сега пијам секој ден по една чаша и без проблем одам во вц. Чувството во стомакот не ми се повтори, пробај може и тебе ќе ти помогне.
Здраво мајки, Јас деновиве некако немам време за ништо. Многу се осекам уморна со обрските низ дома и со работата,малку време имам да си играм со керкичката, некогаш сум и нервозна, подзаборавам и дека сум бремена Се осекам како немајка Бев на преглед, се е во ред со бебчето, денес 16+1 и никако да дознаеме што чекаме. Се надевам ке биде подобро со се.
Јас не ни знам што е тоа чеп, сукрвица само се молам да падне од вас на форумов сум поупатена и само гледам на гаќиве
Девојки да ве прашам нешто, цела бременост пијам магнезиум 2х250мг од Џејмисон, е сега добив на подарок големо пакетче кесички магнезиум од Др. Витон со вит ц од кои една кесичка е 815мг магнезиум.. да не е многу дневно да се внесува оваа количина мг? И плус од фемибионот, не знам дали да ги пијам
Оваа бременост емотивно ме исцрпи. Толку сум исплашена, одвај чекам да дојде Март и да се породам. Да даде Господ златен да издржиме до Март! Сончка мајкина, колку е само убава на ехото. Висок притисок, покачен шеќер, отоци, модрици од клексани, пандемии, беспарица... Од друга страна, Бог не' дарувал со деца, богатство! Морам вака да се истресам од време на време кај некој што ќе ме разбере, што значи страв. Седи си во меше мајкина, трај си тука до крај!
Pritisokot od sekogas ti e,ili sega ti se pojvi?jas imam od prvata bremenost mi ostana,sum pod terapija metildola pocnav so 4 apcinja na den,do pred dve nedeli dali od vremevo pocna da mi se pokacuva pa so 5 na den sega sum so 6 na den,7 mi mesec sum,kaj tebe kako e sega pritisokot i kako go reguliras??
Која недела си? И колку мг магнезиум има во Фемибионот? Јас знам дека до 900мг се дава најмногу во бременост, ама некогаш нема потреба од толку многу. Најдобро да си го прашаш матичниот за тоа, тој знае најдобро за тебе колку ти е потребно.
Дали смее жалфија и куркума во бременост? Несто ме фаќа грло како настинка, порано обично пиев млеко зовриено со 1лажичка жалфија, потоа се става 1 лажиче путер и 1 л. Куркума, стои 10 мин, се процедува и се додава мед. Мн е вкусно и одма спречува настинка и чисти секрет, ама незнам дали сега смеам да си направам? 10+ сум
И двете не смеат. Куркумата може да предизвика грчеви и крварење во матката а жалфијата контракции. Вторава се препорачува дури на крај на бременост да предизвика контракции. Зошто не пробаш гаргара со вода и морска сол во сооднос 2:1. Помага проверено а и потполно е безбедно за трудници.
Колку што знам не се препорачливи во бременост. Пробај прегорен шеќер, путер и млеко и секој ден најмалку два пати прави испирање на устата со листерин. Мене тоа ми помага
32 недела сум и особено навечер во спиење чуствувам огромна болка во кичмата, не можам да спијам по цел ноќ ако заспијам 1час ме буди болка и морам да станам да прошетам низ соба со што и движењето многу ми е отежнато, после се јавува и некоја болка во препони во долниот дел. Преку ден ова не е изразено може да се јави само тапа болка. Ве молам за совет