Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.474
    Скроз исто сме, исто 32 недела болките веќе не се подносливи. Се мачкам со еден гел и ми ги смирува.. На моменти не можам ниту сама да станам, изразено ме боли на левата страна..

На thelittle17 и Sinolicka. им се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Пиши mucus plug на гугл и отвори слики гадно може да е ама види 1 2 и ќе ти се разјасни. Чепот нема шанси да го утнеш.
    Ама и може да не то падне
    Сукрвица како за време добивање она последно како конци крв така му доаѓа и тоа нема шанси да го утнеш. Најчесто е после вагинален преглед откако ќе те подотвори докторката доколку не си отворена

На IJAE му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    123
    Женски незнам дали е чепот, малку слузаво измешано со црвенко на гаќите ... да спремам торбата за болница и да идам , или не е за дигање паника ? Утре сум кај матичен

4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Може да е чепот, која недела си? Ако немаш никакви болки не оди на болница, чепот може да падне а да се породиш после неколку дена па и недели.

5. Molly.dolly

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    123
    37 од денес ... немам болки бебето баш е активно ...

6. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    Каков е тој гел ?
    Кај мене особено во спиење е изразена болката и ми влијае на движењето..

7. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    139
    дали некоја мамичка може да ми помогне ?
    Јас сум 37 според мерките од бебушко , понекогаш имам болки во кичма ама не константни , имам дијареа исто веќе недела , и ми е премногу активно бебето мислам ке излезе прекустомакк

На Molly.dolly му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Од првата бременост ми остана, пијам метилдопа 3х2 на ден.

9. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    823
    Фала Milkiway, сега јасно ми е.. се надевам ќе се олеснам за брзо и ќе си го запознаам моето синче што уште не ми се верува дека мајка ќе бидам :l:

На Fatalnata, Sinolicka. и Milkiway им се допаѓа ова.
  10. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58
    Нема правило дека прво чепот ке падене па ке чекаш неколку дена за болки или дека мора да падне.
    Со двата пораѓаи отидов со минимални болки ко менструални а бев отворена по 7 прсти. Додека не ме проверија со прсти чепот стоеше како кафено мене ми беше пред и за саат време се породив.
    Нема шанси да не сум го приметила пред тоа зошто опседната бев од кога останав бремена секое бришење на толетот и гаки го зумирав.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    I sega kako ti se dvizi protisokot??osekas nekogas promeni pokacen??i koj mesec si???

12. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.260
    Допаѓања:
    4.926
    Така си направив,благодарм.

Јас вакви болки имав во првата бременост, уште од 30 недела некаде, докторот ми објасни дека карлицата се шири и срамната коска се растегнува и дека од тоа боли така, јас имав многу болка ако седам неможев да станам, ако лежев бетер, ама поминува кога ке се породиш.Сега знамшто ме чека.
    Провери притисок како ти е, јас 2 дена пред да се породам качив висок притисок,немав никаква главоболка за да приметам само бебето мислам дека ке излезеше од стомак, цело време мрдаше, буквално ми шеташе стомакот, станав вода да се напијам и го видов апаратот за притисок, си викам чекај да измерам зошто неможев да спијам, измерив 180 со110, веднаш се јавив а лекар ми рее дијазепам од 2 мг да се напијам и сабајле да одам одма на лекар, потоа ми дадоа метил допа ама се породив и немав потреба да ги пијам.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Знае да се покачи некогаш, ама за среќа не над 140/80. Многу ретко. Терам 25-та недела, океј е освен што се плашам од прееклампсија. За среќа, немам протеини во урината, проверувам секој месец.

На Tacka36 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Зошто не смее куркума? Јас како зачин си ја ставам на компири пример, и сега ме замисливте.:whew:
    Туку, вчера носев холтер дури, за тоа притисокот, после 24 часа, пукнав со тоа на рака, нит се спие, нит ништо, цело време вибрира, свири и што ти знам, едвај чекав да го извадам, се воспостави дека притисокот ми е 110-120 со 65-70, само кога сум била на лекар кај нив, ми се качува до 140 со 70(facepalm) ме гледаа на ехо, срце, бубрези, жолчка, тироидна, црн дроб, ништо ама баш ништо немам, се чисто си беше, ама јас додека не проверам немам мира. Сега уште тоа за скриениот шеќер да помине добро, да не го мислам.:whew:
    После ме заболе јајник нешто, на дежурен отидов на ГАК, да ме видат дали е се добро, и така ме прегледаа се беше добро, и грло на матка, цервикс, вагинално ме гледаше, на ехо ме гледаше, гледаше дали сум отворена, и ми вика др. Жено се е во ред, не се потресувај веднаш за се и сфашта, оди дома сега и одмарај, се си е во ред.:^) Голем паничар сум, страшна работа, секој месец одам на дежурен, нема промашај, само се да биде како што треба до крај.:D

Последна измена: 26 ноември 2020
    На Prolett, Ava.84, jarec6 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Е Литл многу голем паничар си
    Сега да земеш до крај на бременост да си одмараш и да не се притресуваш повеќе (fingers)
    Уживај ќе ти фалат овие денови
    Земи книга или серија некоја остај форумов

На Prolett, jarec6, dromka и 7 други им се допаѓа ова.
  16. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Знам Милки, се живо на приватно испитував, зошто не им верувам на докториве, стварно сум бог да чува, ММ само вика по мене, нема спас, дури и ја се нервирам што сум ваква. А тек кога ќе се роди бебето, па за него кога ќе почнам да се потресувам, лелелее... Читам книги, гледам филмови, веќе што се не изгледав, ама тоа само 2 саати, додека трае, после пак истото, страшна работа.:x:x|-)

На jarec6, Milkiway и LivingGlam им се допаѓа ова.
  17. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    види јас ако по искусна претходно сум била супер , ни сум отварала по нет ниту сум се потресувала, како ќе кажеле на гинеколог така и бременостите одлично поминувале ..... оваа е чудо бременост и додека да останам ме напнаа многу година ипол ајде ајде да биде , мора да биде што побрзо , и како останав мислам цела душа ми се тресе , сеуште така се осеќам и на почеток дури си мислев некоја стручна помош да барам од што бев преплашена испаничена (facepalm)
    еве вчера мирно бебе , мрзливо и ја од сабајле работи работи само да не мислам на тоа , после па ме фатија будалите готово на ургентно ќе идам ќе се јавувам по докторки , кога избројав до 10 , мавнав две чаши кока кола после 15 мин жабата почна да се врти да се превртува цела ноќ ..... комплетно те разбирам , иста сум и јас , најди си занимација ( Ја за месец дена нетфликс го превртев наопаку :rofl::rofl:) и ќе биде се ОК

На Ava.84, jarec6, Fatalnata и 5 други им се допаѓа ова.
  18. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.760
    Допаѓања:
    10.731
    Другарки,дали некоја знае од каде може да се најдат вакви или слични гаќички?
    Имаше така во поодминати страници знам некоја членка пишувано за нив,ама не можам да ја најдам страната.
    Фала ви мајки идни и сегашни
    :l:

Прикачени фајлови:

На Prolett, Naatashka123 и Moce19 им се допаѓа ова.
  19. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.816
    Има некои вакви во Енци Менци, незнам дали се исти или не.. Screenshot_20201126_115552_com.android.chrome.jpg

На Prolett и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  20. Molly.dolly

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    123
    Во бебехоме ги имаш истите

На LivingGlam и DELFINA81 им се допаѓа ова.