Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Imam i vo kicmata ama slabi i ne se na intervali bas pratev ama ne se....me cudi toa sto stomakot mi kako stegnat dosega ne mi bil takov i so slabi bolki niz celiot stomak... sabale ke odam kaj maticniot pa ke vidime...

naturallmess likes this.
  2. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Па болката може од нешто друго да е, породилните болки се како јаки менструални болки во долниот дел на стомакот и кичмата.

Juni1985 and Fatalnata like this.
  3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

E kosa mi se kreva od vakvi odgovori znaci! A razmislile li za tebe sto znaci toa? Ili nie da rodime pa posle moze da umreme.
    Jas slicen dobiv za pokaceniot holesterol posledniot pat veze nemalo toa nisto strasno. Vikam ama nikogas ne sum imala vnimavam ne butam meso sekoj den za posle 100 prasanja zosto kako da mi kazat se delel na dobar i los da sum videla da ne e samo dobriot pokacen (facepalm)

4. ivance..

ivance.. Популарен член

Крвта ти е океј а во мокрачата имаш бактерии нека ти земе брисеви матичната да видиш што бактерија е

5. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Од како влеговте во 9ти месец, на колку време идевте на цтг? Јас правев во 33та, а следно ми е бо среда кога ке бидам 38ма, матичниот нешто да не се збунил... незнам што да правам да не треба да идам у болница да ми направат? Матичниот ми кажа кога ке ме фатат болки тогаш во болница, а ова 5недели без цтг да не е многу :/

sun995 likes this.
  6. Evy81

Evy81 Истакнат член

Па ако нема потреба не се прави толку рано, јас во 36та прво ќе правам. И после мислам на една недела па при крај почесто.

Molly.dolly likes this.
  7. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

33та е рано за цтг, освен ако не си се пожалила на некој болки или докторот приметил нешто. Обично повеќето сите почнуваат од 38ма со цтг па се следи после неделно или на 2 дена, зависи тоа самиот доктор ти закажува.

Molly.dolly likes this.
  8. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Овој мојов денес ми се развика, 2 пати неделно се правело, а ми нема спомнато до сега такво нешто, беше мн дрзок ми вика за 250 ден ли сте .. ксј мене у град се малкуда незнаеш кај да идеш, а кога бев за брисеви минатата недела ништо не ми спомна за цтг а 36та бев нејкеше ни на ехо да ме види, демек на 2 3 ти Декември ке дојдеш.. баш се изнервирав , немав проблеми ништо освен многу отоци и ниски протеини

9. sun995

sun995 Популарен член

Еве јас бев исто во 33 недела на цтг од денес сум во 36 недела па следен пат кога ќе идам на цгт ќе бидам 36+6 таман пред 37ма недела вајда се надевам дека ќе биде се добро до тогаш

dromka and Molly.dolly like this.
  10. Luna91

Luna91 Популарен член

Јас во 36та недела бев на прво и последно цтг. После неколку дена се породив.
    Матичната ми рече дека Ако е се во ред, на цтг се оди штом влезеш во 9ти.

azelea likes this.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Труднички, јас си чекам за серклаж... :|
    фанелинг и цервикс 2.5, 27 недела.
    Ако некој има искуство нека ми пише, ќе ми значи.
    Ваљда ќе издржиме... :sweat:

12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Мора ли серклаж?

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Мора... :(
    Наеднаш, голем фанелинг. На претходниот преглед беше супер... синоќа го виде, за утрово ме закажа.
    Еве ги... држете ни среќа ве молам.

Ognena*, Mom_3, Pacient srna and 8 others like this.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Со лесно, штом мора-ок тогаш(fingers) :hug:

LivingGlam likes this.
  15. naturallmess

naturallmess Популарен член

еве да те утешам грло на матка 22мм и 2 см отворена од 26 та недела , трето бебче без серклаж само утрогестан за арно за убаво од утре влагам во девети :l:
    без паника се ќе биде ОК

Ognena*, Mom_3, CareTee and 2 others like this.
  16. Prolett

Prolett Популарен член

Мила било какви овошје, што е со мов треба да има ефект, јади секакви, сливи, киви, јаболки, јапонски јаболки, круши, компот пиј, брескви, кајсии... Јогурт, кисело млеко, обично млеко, сето тоа помага.. Ајде ќе биде, само не напнува многу;)

KittyCat:) likes this.
  17. Prolett

Prolett Популарен член

Мила во сара фешен има гсѓи памучни со ликра малку 215 ден се.. Провери таму. :l:

18. azelea

azelea Популарен член

Здраво мешиња.
    Ич не ве дружам со пишување ама ве читам редовно:).
    Ве гледам некои паничите,ама потполно ве разбирама,ама не треба да се претерува.Јас во првата бременост бев многу поисплашена исто ради претходен спонтан,ама оваа бременост немам време да се оптеретувам толку,со еден куп обврски,на работа одам секој ден ,не сум седнала еден ден дома,цело време под притисок работам турбо,дома со другово дете да се видам ,да и посветам внимание и за мене останува многу малку време.Дури имам грижа на совест со ова бебе по еднаш месечно на прегледи,ама фала богу добро е до сега,се надевам ќе издржиме така до крај.

Пред некој ден бев за доплер и протоци др рече во ред се,нема промени во постелка ни лакуни,калцификати,само малку поголемко во димензиите на главата го дава,ама кажа дека не е нешто страшно:^),ми мереше вагинално грлото 28 мм е,кажа да не падне под 25 и ми зголеми магнезиум.
    Срам ми е да кажам дека за бебево немам едно парталче купено,стварно немам време да излезам да прошетам,изгледа ќе биде кога ќе влезам во 9 -ти да докупам некои работи,бидејќи извадив и алиштенца од поголемава ќерка ,тама ист период на раѓање ми се погоди и за двете па тие убавите и здрави работи ќе ги искористиме,и секако нешто ќе докупиме,важно транспортер,количка,креветче,подлога коритце такви ствари.

Туку бебево ми е многу размрдано морам да кажам,револуција ми прави ,по цел ден и ноќе маршира,првото не беше до толку,па му викам на мм ова или душата ќе ни ја вади:D.
    И толку посао ме зове инаку уште имав да пишувам.
    Бидете ми добри и чувајте се.

19. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Не такви,мене ми требаат со мрежичка што се,т.е за родилка.,ама најдов. зедов.

dromka and Prolett like this.
  20. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Дебелки убави, се тркалкате? ^_^:bug:
    И јас ништо не сум купила, а колку имам мерак само.
    Нека биде се океј, од болница ќе праам нарачки и нека подигаат од дома :tmi:
    Само живи и здрави да сме .
    Имам многу ствари од ќерка ми,здрави прави, е сеа она летно бебе,ова зимско,па сепал фалат најмали ствари.
    Уствари следна недела сум на контрола, па иако ми е страв низ Скопје да шетам, морам да влезам до Зара и Вајкики да ѕирнам нешто, барем едно нешто да купам!(lalala)
    Таман плата и к15 ќе легнат дотогаш:cash::D

Момава активна премногу,првото ќерче мрткаше секогаш срамежливо, кога ќе си легнев и галев меше ќе се испрчеше, а ова.. леле мајче!
    Тоа не се знае дали е ден или ноќ,дали седам или лежам или движам или стојам, се врти и трти 24/7 ме шутира во мочен меур па купатилото ми е ко канцеларија станато ]:)
    Болкиве не прекинуваат,ама и големко бебе е, па пијам магнезиум и се молам да потпрестанат колку да можам да сработам нешто дома, инаку ќе фати некоја шкљ позиција и боли без престан:whew:
    Верувам ќе биде бесно и надвор од меше!
    Се силев ќе земам боледување за да поседам дома.. па си викам,не бе,не можам да лажам јас така, и еве си продолжив на работа како и досега.
    Нека се дочувам само уште еден месец,после и онака ќе сме дома по цел ден. На здраво,болна не би да се правам.

И така.
    На работа сум,па да одам кафе да си ставам и да издржам уште 3часа.
    Како би спиела само.

mal.ecka, mace89, IRBBB and 9 others like this.