Зошто мислиш дека од тоа што ти јадеш зависи колкаво е бебето? Колку влече бебето зависи најмногу од постелката и во каква состојба е. Моето во 36 недела беше 2600, се роди 3040 во 40+5. Ми рекоа постелката многу била оштетена. А и не може сите бебиња исти да се раѓаат, ако го износиш до термин можеби 3 кила ќе биде, еве моето така беше, што не е така малку..
Ne se voznemiruvaj, normalno e da otecat, a posebno ako noses kerka... Poznavam blisku sto beamnogu oteceni i nosea obuvki za 1 br pogolem od tie to nosat...
Најрано што можат да ти кажат претпоставка е околу 12-13 недела, обично на прв скрининг, ама сепак е претпоставка само
Почна нешто кичма цела да ме боли и десна страна кај што и се ноџињата се надевам дека се ќе биде добро
Кај мене не беше претпоставка. На прв скрининг бев најдоцна што може, 13+3 4, така нешто и се виде куре 100 % беше сигурна докторката. Недела пред тоа не се гледаше сеуште.
Зависи од како е поставено бебчето и докторот што го гледа. Ова за на ехо зборам. Најчесто велат дека ако е машко може да се види уште од 12-13 недела, ради курето (али може и папочната врвца да излаже некој доктор). Затоа обично докторите чекаат барем 16та недела за да кажат со сигурност пол. Едит: мене за синко ми кажа докторот уште во 12та недела, покасно само потврди. А момата си се криеше со ноџињата дури до 23та недела кога се покажа
Чуствувате ли пмс во бременост. Јас овој месец ги осекам истите пмс лошење главоболка нервоза осетливи гради мислам имам добиено како пред бременост. Дали дека последен месец па си се приготвува се.
Јас да, баш сакав да пишам. Нервоза некоја осеќам, ми се плаче, осетлива сум. Не знам дали на сите им се случува.
Zdravo devojki Se izmoriv veke od guglanje, pa resiv i ovde da pisam.... Bremena sum 5 ipol nedeli, na prviot pregled doktorkata mi kaza deka e mnogu pomalecko od sto treba,kako linija se gledase na ultrazvukot... i bas me zagrizi....
Леле дај нека не ве паничат 5та недела мало било,не си зимај при срце те молам.Прво и основно неколку дена може си плус минус не знае она точно ден,а во тие недели секој ден се гледа разлика во развивање. Никако не се замарај! Ќе си одиш на следен преглед и ќе си слушнеш срценце па после тоа нека коментира. Тоа само што се фатило ниту срцева акција има,она форми гледа и знае дали е мало или големо.
Хаха леле извини што се смеам, ама да си ја смениш докторката. На 5 недели било мало?? На 5 недели уште не е ништо, можда нема ни срцева акција, една точка е само. Бог да чува, кај идеш кажи никој да не иде таму. Не се замарај и не гуглај, опушти се и уживај. Тек треба во ембрион да се претвара, па во бебче. Свашта се докториве жими се.