Preeska sum zaspala i nesvesno sum ja staila rakata na mese taka me imase klocnato sto mislam deka cela raka mi ja krena u vazduh Inc sum 36+3
Zenski ima li nekoja isterano bremenost so kamcinja vo zolcka? Kako ja docuvavte vo bremenost da ne treba da se vadi? Od vcera nekako mnogu me boli i od napred i kaj grbot pozadi osekam, mada se iznajadov se sto ne treba na rucek. Inaku mi kazaa use pred nekolku god deka imam sitni kamcinja-pesok ama ne bese strasno za da ja vadam. Sega me faka strav da ne sepak trebalo pred bremenost da.ja izvadam
Сега биди си дисциплинирана, не движи подолго од 15-20min, уживкај со книги, серии, списанија... вака ќе имаш време психолошки да си се спремиш за она што следи догодина, мајчинството. ✨ Примаш ли утрогестан или прогестерон депо?
Има ли девојка на форумов што за време на пораѓај била позитивна на ковид. Ме интересира какви се процедури има. Ми се ближи термин, јас не сум позитивна ама во ова време невреме ништо не се знае. Сори ако прашањево не е за тука.
Позитивни само на ГАК пораѓаат. Не се замарај со тоа, само чувај се, контакти на минимум сведи и само позитивна мисла. Се ќе биде во ред
Zenski, na pocetok na bremenosta imavte li bolki vo stomakot, polovinata? Kako za pred menstruacija? Fala Vi
Денес 38г.н. Цтг слаби контракции, бебе ок, плодова вода има доволно постелка зрела, ќе чекаме сега деновиве здравје
Јас имам камче едно во жолчката, во последно време осеќам да ме боли чат пат исто како што опишуваш ти, ама јадам и доста глупости па и од тоа е ваљда. Не верувам да оперираат трудници освен ако не е ништо итно. Не мисли на нив, ако мислиш ке те боли повише. Чувај се
Јас само да ве поздравам мешиња Уживајте во секој момент од бременоста, после следуваат слатки маки Мене најубав период ми беше 9ти месец, иако физички најмачен, не можеш да си облечеш кондури, одиш по 200 пати денот во ВЦ, од кревет станувањето е научна фантастика, се осеќаш ко тенк... Ама сепак возбудата дека за брзо ќе следи најубавото нешто надмина се... Пешачењето секој ден по 10км, спремањето алишта, чистењето по дома, секое одење на цтг, со мм си се поврзавме како никогаш досега...се некако ми беше убаво и возбудливо во 9ти Уживајте
Дали за рецепт мора да се оди кај гинекологот или ги пуштаат електронски? На мајка ми матичната и пушта електронски, а до сега сум зимала рецепти на прегледи. Не ми се влечка у пандемијава во гужва
Ке ти пуштат електронски за од било која аптека да земеш така мислам дека е. Мене општата матична така ми пушта
https://linktr.ee/tuliamk ^ преземете си од линков книга/водич за доење од 70+ страни бесплатно, внесувате мејл и ви го испраќаат линкот.
Електронски ќе ти ги пуштат, освен ако не се работи за антибиотик. Тогаш ќе треба и физички рецепт да имаш.
Чај од аронија сте пиеле ли , ми донесоа сега никоаш неам пиено , нз дали смеам и колку Аронија конзумирам во шејкови ама вака чај првпат Препорачајте ми некој добар овошен чај брусница веќе ми се смачи Овие мешаните и слива и цимет ок ли се