Еве и ја да се пријавам во прележаните. И мене ме убедуваа дека бремените полесно го поминувале, ама моето искуство не е ни приближно лесно. 7 дена со тт 39 како во бесознание, и болка во гради, останував без воздух дури и само положба кога ќе сменец. Не кашлав многу, но искашлував и крв. После 10 дена панцеф и две инфузии линдацин, морав да земам и амоксиклав заради што ми се воспали средното уво. Оволку антибиотици малку ме паничат, но тоа е што е. Сега веќе поминаа 20 дена од симптоми, бев и на преглед и фала богу сѐ изгледа во ред. Се надевам кај ниедна од нас што го поминавме, нема да има последици по бебенцата.
Исто, болки и на лежење, а на седење веќе ич да не зборувам. Ми се смирува само ако стојам исправена или ако лежам на грб истегната, никако поинаку. Морам нешто да преземам, не знам што ќе правам вака, тек понапредни месеци со поголемо бебче.
Женски, мене вака ме болеше на почеток грбот и нервот, јас се мачкав со гел магнезан, и ме масираше мм, а некогаш и сама станував во сред ноќ и се мачкав. Второ тромесечие па ништо не ми е, кај сите различно. Плус вежбав јога за трудници, има вежби за секој дел посебно, сега не знам на кого како би помогнале, ама мене овие работи ми помогнаа ептен.
Многу ви благодарам на сите што споделивте искуство, многу ми значи, тежок период ми е. Се надевам само дека малата (1 ипол година) и сопругот нема да ги заразам, не сме изолирани заедно спиеме на спална не знам дали е во ред тоа ама немаме некој друг избор. Избегнувам гушкање, бакнување денес. До сега се без симптоми. Маж ми ми цеди сокови цело време и ме масира не знам што би правела без него. Како ви беше текот на симптомите, отпосле ли се влошува состојбата со дишењето, до сега немам проблеми со дишење, еве ни мајка ми нема, пред малку на телефон ми рече дека не е ни малаксана повеќе наеднаш како да и прекинале симптомите? до сите и посакувам ниедна трудница повеќе да не се разболи.
Кај мене постепено се развиваа симптомите, почна со сува кашлица, вториот ден температура, некаде после 6-7 дена почна да ми се влошува дишењето. Не се паничи, не значи дека кај сите исто е.
И кај мене многу слично. Кај мене после 3 дена почнаа сериозните температури, па дишењето околу 4-5 ден се влоши. Не мора да значи дека исто ќе се развиваат исто кај сите. Најважно е да сте смирени, да не се плашите (знам дека не е едноставно ова, но морате да се трудите, бидете храбри). И обавезно покрај со интернист/епидемиолог постојана комуникација и консултација со гинеколог.
I jas se nakanuvam da pocnam so joga online ama neam disciplina za vezbanje od doma, a da odam negde strav mi e so koronava
И јас пијам 2500 единици витамин Д и стварно прв пат слушам вакви работи. Многу врвни генеколози, професори од приватните клиники го препорачуваат. Не би требало да има штета од него
И јас пијам Д3, ама капсули меки, на Синерџи, доторката сама ми кажа кои витамини да ги земам, сигурно нема да ми даде да пијам нешто недозволено, не знам сега се замислив, искрено на психа ако ме удри вака касно, тешко мене.
Верица Коцева, пиши и на инстаграм, ќе те упати. Таа држи часови онлајн. Kocevav е пишана, јас на zoom ja следев.
Дали некоја се има скоро породено во Кавадарци. И дали навистина има и приватна болница таму. Ми се ближи термин и мора да имам втора опција заради коронава.
Здраво девојки, да се пријавам и овде нова сум во оваа тема трудничка сум малку скоро пета недела се надевам се ке биде добро и ке се дружиме
Super, abe jas si odev na joga predhodno ama taa grupa ne e za trudnici. Sekako mene top mi doagase jogata togas
Мила добредојде на темава,да си имаш лесна бременост.Гали мешенце и со позитивни мисли се ќе биде во ред
Нема приватна Ама реновирано е подсредено и има апартман ( 1 или 2 се ) 1000ка од ден е . Кој си го фате негов е , по некој таков принцип
Честитки мила. Успеа Знаев дека ќе биде и едвај чекав да се пофалиш. Имај најлесна бременост и во 2021 со бебче во раче