pa mi rekoa deka imam neso so postelkata i deka bebusot nema prostor da mrda skifleno deka e celoto ama do dusa imam jas problem i so matkata malku
Мајка, и мене истото ми го кажаа и ми дадоа clexane ампули до крај на бременоста. Па еве нѓ, 39 недела сме и чекаме да дојдеме на свет и да се гушкаме. Немај гајле не се плаши уживај во бременоста
Ајде и ние да се пријавиме, имаме полни 38 недели и денес бевме на второто цтг Постелката е зрела, плодова вода одлична, омекнато е грлото и принцезата си е во положба за излегување, НО убаво и е внатре и не и се искача Е сега за да биде уште поинтересно, докторката која и ја води бременоста и која треба да ме породи, во среда оди на одмор па денес кога се видовме ни рече дека треба да одлучиме (јас да одлучам) дали ке одиме со провокации (некакви вагиналети ми спомна) за да ме породи она, или да ме предаде на некој свој колега, па кога ке реши принцезава да искача тогаш Во моментот кога ми кажа јас како од пушка прво прашав дали има ризик ако одиме на провокации, и откако ми кажа дека нема место за ризик бидејки и јас и бебушот сме спремни само се чека денот, реков тогаш ке одиме со провокации. Во понеделник сме повторно на цтг и соопшување на конечната одлука ако до тогаш не се деси нешто Имала ли некоја вакво искуство? Мешиња ве поздравувам и ви посакувам добра ноќ А да и сакав да прашам да не има нешто сп што би го убрзала процесот на пораѓај?!?!?
Јас исто сакав со провокации но сестра од гинекологија ме предомисли.Ми рече тоа никако.незнам каде ке се порагјаш но мора да има некој кој ке знае да ти ја дозира провокацијата капка по капка во минута.Кај нас во болницата тоа не е случај пошто секој си раб на своја глава.Всушност провокацијата е насилно отварање на грлото од матката.некој бргу завршува некој може и до 12 часа да се малтретира.Без да те заплашувам но мислам подобро си е прородно да оставиш да те фатат болки и природно да се отвориш Како и да одлучиш само храбро и со лесно
Фала ти за брзиот одговор, инаку во Систина ке се пораѓам, а во однос на провоксцијата ми рече докторкава дека не е класична (венска) туку вагиналета ќе ми ставеле Затоа прашав некој да не има случајно искуство. Фала ти во секој случај
Jas se porodiv so provokaxuja- vaginalen cep. Isto e kako prirodno. Go stavT cepot i go nosis 24 casa vo tebe. Bolki nemas togas no koga pocnuvas da se otvaras nadoagjaat. Mene mi go stavija cepot vo sabota vo 12 denta, cel den nemav nistoa vecerta nakaj 2 mi pocnaa blagi menstrualni. Silni bolki pocnav da osekam od kaj 7,8 utroto. Vo 12 mi go izvadija bev 2.3 prsta. Vo 15 za dva bev 6 i za 15 min ae otvoriv skroz.Vo 15 za 3 rodiv.
Фала ти за брзиот одговор доколку не се реши да излезе принцезава до понеделник изгледа ќе биде и кај нас со таков вагинален чеп за провокација. Фала ти во секој случај. Добра ноќ
Вчера бев на ехо се е во ред, се виде плодчето , убаво на мајка по две недели на контрола за срцевата ација, сега одиме напред само со позитивна мисла
Chupe, јас и ти изгледа кај истата докторка сме и ја сум во понеделник на контрола пред да иде на одмор мене ќе ме префрли кај колегата, зошто сега ми е рано, а додека се врати може да ми биде касно...па мора да одам кај колегата
феминки да ве прашам нешто.. во 26 недела сум ама денеска имам бајѓи силни болки во долниот дел на стомакот и јајниците,болки кои досега не сум ги почуствувала.. дали е нормално?
Jas sum 27 nedela i mene mi se slucuva da imam takvi bolki,no samo koga ke se umoram mnogu pa koga ke odmoram pominuva
јас стигнав на болница со 2см отворена а пукнат водењак. исто ми дтавија таква провокација и за 3 сати бебушот ми беше во прегеатка. кај секој различно делува.
ти благодарам на одговорот. не дека бев мн изморена ама чистев по дома,па можеби заради тоа,оти деновиве се чуствувам мн малаксано. ај со лесно нека ни е остатокот од бременоста
Izvinete na latinicava od mob vi pisam Tolku vreme ve citam I vi zaviduvam blaze na vas sto ke stanete mamicki vi posakuvam so lesnooo uzivajte vo najdovriot period od zivotot
И мене истото ми се случува,ја сум 25 недела осеќам благи болки во долниот дел кај јајниците,и мисла ми е сега кога прочитав дека и на други им се случува истото ваљда нормално е ....би сакала поискусниве да ни одговорат ако може
И јас сум 26 недела и некој ден такви болки чуствувам во последниве 2 недели,а заприметив и дека во тој период и мешето некако нагло ми порасна,до 22-23 недела мешето сосема малку ми се познаваше а сега се познава и тоа добро па претпоставив дека е од тоа што синко расте и ми прави акробации низ стомак.Ама еве не има повеќе заначи се надевам дека не е нешто сериозно.