Шеа зедов од дм, ама тој што го зедов е нерафиниран и има потешка миризба (ако не ти смета, земи го), а имаше и рафиниран во биокосмос (тој треба да е прочистен и без мирис), ама беше помала грамажа и поскапо ми испаѓаше. Бадемово масло на фитофарм зедов.
Да, јас се мачкав со еуцерин против стрии, ама најчесто стомак гради задник зошто тие делови ми се поизразени и нозете ги мачкав ама не баш редовно и сега пред некој ден кога видов.. леле а не знам зошто кога не сум нешто поправена во тој дел.. се надевам барем ќе станат бели
Ве молам дали некоја има искуство со копривњача ..а бремена сум 4+4 недели ..дали смеам антихистамин? Зошто ништо друго не му помага..само од никсар апчинја мми се повлекува
Здраво девојки, се приклучувам и јас во темава Направив два теста, и двата позитивни, според датум на последна менструација сум 4+1 (дали ова значи дека сум петта недела? ) Имам неколку прашања: Денес земав фембион1, до сега пиев фолна 0,4мг, дали да продолжам само со фембион или и двете? Да ми препорачате добар гинеколог за следење на бременоста (ама од по болнициве во Скопје, без разлика државно/приватно). Кога да го закажам првиот преглед? Ви посакувам убава вечер, се надевам дека се’ ќе биде во ред и ќе се дружиме
Девојки цел ден навака натака, сто муабети сум пропуштила Извинете ако е скроз аут прашањево, ама ако некој знае нека пише Денес ми дадоа Хемовит за слабо железо (на почетокот пиев тотхема, па хеферол), сеа ми ги сменија, ама гледам пишува содржи и фолна и Б6 и Б12, а пијам фемибион што исто содржи фолна и плус сите Б. Не ми е јасно. Дали некој пиел во комбинација ме интересираше (не одеднаш нормално, али во ист ден мислев) фемибион 2 и хемовит? Или да си продолжам со хеферолот. Офф аман више со апчињава. И фала ви што сте стално срцки
И мене железото ми е во аут,докторката ми даде Feroglobin ама нема да ги пијам,татко ми имаше хематолошка болест и докторот од Ск стално му велеше,се е тоа реклама батали,баш за нив и така ми остана како одбивност на хемиски препатати за железо. Решив да го билдам природно,ќе пробам еден месец па ќе видиме,јади секој ден цвекло рендано наутро,зачини го со лимон заради вит Ц,така полесно се врзува железото,исто така и какао науѕро,не јади пола час после ова. Видов др рецепт ќе го почнам од утре,пола тегла мед,пола тегла таан,50 гр семе од коприва и сецкани ореви,лешници по желба,од ова исто така наутро. Јади повеќе црвено месо и џигер. Извини офтопик можеби одговоров,споделив како совет ,бидејќи суплементите плус го реметат желудникот и столицата.
За железото во пола тегла мед измешајте семе од коприва, сецкан орев и таан и секое сабајле по едно лажиче на гладно. Јас од самиот почеток ова го јадам. Исто така, ако пиете смутиња, аронија замрзната по 10 зрнца е сосоема доволно, Нема да смени вкус на смути, инаку мене ми е неубава за јадење. Какаото конзумирајте го попладне или навечер. Ако можете да набавите и маџун, ама некој поквалитетен, не овие на Виталиа и слични комерцијални. Како придоден засладувач може во чајче, смути или директ со лажичка Овие ви ги кажувам како препорачани и испробани работи, мора во континуитет да се конзумираат, инаку нема ефект. Туку, мене почнаа да фаќаат болки во кичма навечер. Сврти се на една, па на друга страна, ќе ме штрецне странично кичмата...А тек сум почеток на 4-ти месец.
Јас ги пијам Хемовит во комбинација со Премама (исто се повторуваат дел од витамините) и магнезиум. Ги пијам од самиот почеток и искрено задоволна сум од нив.. железото ми беше 4 сега ми е константно 12
Бедоксин смееше да се пие така ? И по колку ? 32 недела сум .. Од синоќа главоболка константно , ептен ме омалакса , 2ч се на се дали сум раат , пиев парацртамол , камилица , млеко , малку ублажува и пак јово на ново Дали до времево дали др нз ама нека мине Уште чај од мајчина душица да пробам да не ќе ме опуште остана ..
Ако добро си пресметала ,да 4 полни и 1 ден од петта недела. Во систина ти ја препорачувам Гордана Петровска. Првиот преглед за после 10тина дена,сега е многу рано. Доволно ти е само фемибион1 во нив има фолна. Честитки,со лесно По две на ден се дозволени бедоксин,по потреба мислам дека може и повеќе,но консултирај лекар.
Вечер да се напијам ми е бар да заспијам , одморам малку , 100% ми влијае променава на времето , беше нели ладно во минус Т° па сега е потопло овие два дена ептен , и притисок имам мн низок јас стандарт 80-90/60 ми е , а сега ми е 110/80 и не паѓа и ептен ми делува хаотично , омалаксав и самата бременост плус и да не се измачувам стегам повеќе и сношти не спана салам , иначе не би пиела бедоксин иако е безбеден , пробав се природно џабе остаив ова за последно
Да да мила ке се дружиме се изборив ама стигнав еве ме и во труднички, е сега подолжува борбата на поинаков начин пета недела сум сеуште е многу мало но возбудата голема и се повеќе расте, во понеделник сум на контрола па здравје само да биде се во ред...
Jas pijam femibion2 i metilirana folna plus od 1000 i po 2 bcomplex na den za podobra apsorbcija. Okolu zelezoto ke se nadovrzam na drugite koi veke pisale za prirodnite preparati. Mene cel zivot mi e dolna granica, na prva krvna slika mi bese 7. Mesec dena terav smuti sabajle i navecer vo nego obavezno cveklo, spanak, raka aronija smrznata i ovosja so vit C po izbor i so voda, mleko nikako. Osven toa tegla med ja smesav so 100gr seme od kopriva i 3-4 cedeni limoni-ova jadev sabajle i navecer po lazica dve. Mi rekoa i jatkasti plodovi ama iskreno me mrzese da gi secam. Posledniov pat staviv leneno seme edna kesa radi omega 3 i fiber. Mesec dena vaka vo bremenost zelezoto 13 se kaci.
Здраво, нова сум на форумов. Бремена сум веќе 15 недели. Пред бременоста имав многу масно лице, кое го средив само со Sona gel и Bioderma Sebium gel, по препорака на дерматолог. При редовен преглед, му соопштив на докторот дека планирам бременост и ми го прекина Sona gel. Последниве месец дена забележав дека кожата ми станува посува. Не користам апсолутно никаква козметика. Планирам да закажам преглед на дерматолог. Во меѓувреме би сакала да слушнам нечие искуство, дали некоја се соочила со истиов проблем. Поздрав
јас се боцкам преку еден ден во нога, ќе избереш полево/подесно од мускулот. Секако не влегуваш толку длабоко со иглата
Нoрмални ли се несoници вo 13 недела? Секojа вечер И за првoтo имав ама периoд средина на бременoст и краj на бременoст.
Во бременост се' е нормално Јас лично првите три месеца, или првото тромесечие кое трае до 13 недела го преспав. Како што ќе дојдев од работа, ќе јадев и кома . Мм има цела колекција од слики како спијам. Ама затоа сега сум 32 недела и дали по 2-3 саати спијам навечер
Svasta se desava vo bremenost, mislam deka nemas potreba da se matkas po dermatolozi, ke si se stabilizira se posle poragaj
Времево ме уништи,до вчера ми беше лошо од облаците а денес од сонцево ццц температуриве многу варираат и страшно ми влијаат...вие како сте што имате проблеми со времето?
Mutna glava pred dozd, koga pomalce koga.poveke boli. Pred bremenost ke mavnev ketonal i neam gajle ama sea so paracretamolot tesko mi odi