Јас синоќа добив некаков напад не знам каков, ме стегна половината, мислев бубрезите се, па малце бодежи на стомакот така 10мин и кога станав се раздвижив и легнав на друга позиција се смири се. После следев ситуација цела ноќ, ама добро поминав, немав напд спиев супер. Иначе ти си со ризична бременост, па виси им таму одма ако приметиш нешто.
Јас ставам маска кога чистам со доместос КН 95 и ништо не осеќам, а кога можам и мажето го терам да ми помогне
Барем кога сте трудни ескивирјте од чистење посебно со хемикалии. Ангажирајте сопруг, свекрва, мајка да ве одменат.
И јас бев со маска, ама обична и кратко чистев со доместос, и знам дека не треба и нема повеќе, сега сакав да дезинфицирам ходникот и со доместос ми беше најлогично, рачунав отворена врата се проветрува не е страшно.. ама сепак еве сега ми е шубе да не биде нешто од еднаш што вдишував тоа :/
а бе за такви работи не ми се иде навечер на ургентно , сите спиеа , па ај преглед ми правеше специјализантка , едвај измери цервикс , гледам кога извади раката исцедок повеќе количински , незнам дали е чепот неможам да видам и ја прашувам дали испаднал чепот ме изигнорира и си продолжи , на ехо гледа и ништо не ми кажува и викам дали има напредок во тежина ради постелката , вика во извештај ќе си прочиташ па пола саат чекав со некој на телефон сликаше ЦТГ , па вака да правиме па онака..... само сестрата фина фина и на крај ми вика ја мислев ќе те задржат со овие болки и ај се иди си дома и спиј
Леле бе зошто се толку груби, па имаат ли душа да сфатат дека се грижиме алооо не е играчка, се грижиме и за бебето и за себе. Ако им се спие нека не работат аман.
празна беше болницата , ја лежам на ЦТГ и тука во собчето карши креветот некој крчи ли крчи , кога ми дојде една смеа неможев да се сопрам .... јасно ми е дека ноќни смени така по некогаш поминуваат , ама конкретно за цела клиника и претходно со децава навечер на ургентно строго специјализанти држат смена , а не секогаш е добро да се најдеш во раце на специјализант , тоа е нашата неверојатна Македонија
Не, мислам дека не е. И да е, јас не би ризикувала. 9 месеци без спа и сауна ке издржам, за мало задоволство не ми се ризикува. Јас ни во базен не влегувам, ни езеро. Грижа на совест не можам да имам, не одговарам само за мене туку и за бебето во мене.
Мешиња, дали некоја од вас има примано инјекции prolutex 25mg за подршка на бременоста? Јас три дена ги примав и после третата имам некои чудни стегања во вагиналниот канал па не знам дали треба да се јавам на лекар или од дејството на инјекциите е тоа?
Јас пролутекс ги користев до 12 недела цело време секој ден и немав ваков симптом,не би требало да ти биде од инекцијата бидејќи е прогестерон за поддршка на бременост,консултирај се со докторот обавезно
Ne treba da ti e od toa, da ne imas nekoja infekcija vidi. Jas gi primav 4-5 nedeli na pocetokot po 2 na den nemav maka nikakv
Девојки се напив 2 3 голти црвено благо вино. Се надевам дека не е страшно за бебето, ми стана жешко само. Ајде белким ќе спијам мирно. Секоја вечер се будам, ми е жешко и по 2 3 часа не спијам.