Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Вака да ти кажам ова напишаново далеку од интересно или било што секој си прави во бременоста како го советуваат и како мисли дека е најдобро.... Јас сум религиозна и сакам да се напијам осветено вино тоа е моја одлука јас не реков ПИЈАЈТЕ И ПУШЕТЕ само кажав како ми рекоја и мене за девојката да не чуствува грижа на совест.... Тука тој што не пишува и е против ова Мајки се а тие што ќе се напијаат голтка две не се мајки немој..... сите носиме душа во нас и никој од нас не би му посакал лошо на бебето бидејќи многу од нас со мака стасале до тука....Како и да е ....

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ne rekov deka ne se majki tie sto se napile ili zapalile cigara, sekoj si pravi kako misli deka treba. A prasanjeto pogore stvarno me interesira za tebe konkretno posto te citam niz temive kako se potresuvas za najmali sitnici vo bremenosta i odednas vinoto e ok deka osveteno...i nesto od gore te tera da se napies...jas ne sum tolku religiozna i ova mi e nesvatlivo.

На Luna91, Iva Mitrevski, Mantub и 4 други им се допаѓа ова.
  3. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Да се потресувам на ситница и за секој сиптом барам дали е нормално или не оти поминав доста болка јас не реков ПИЈАМ ПОЛА КИЛО ВИНО СВЕТО туку три голтки кога ќе почуствувам дека треба да се напијам ... епа дали е до тоа што не си религиозна незнам секој индивидуално....

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    За трет незнам ни јас , ако знае некоја нека објасни...јас бев во 22 недела и сега во 24 пак ми рекоа да одам срцето поубаво се гледало...малку позеленев кога ми рекоа да одам пак ама нормална контрола било....8-|

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  5. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Јас сите средства ,значи од сјај за садови,за машина,тоалет ,освежувачи за просторија и прашак за перење се купувам од ДМ на марка Денк мит.Најефтини се и преубаво чистат.
    Конкретно средството за тоалет беше 59ден.

На dromka, thelittle17 и HelloHello им се допаѓа ова.
  6. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.527
    Допаѓања:
    4.276
    Те читав во другата тема веќе некое време и кога отворив тука и те прочитав, епа солзи ми дојдоа од среќа :) многу се израдував и од срце ти посакувам лесна бременост и за 9 месеци гушкање со тоа точкичето во меше што ќе порасне во едно совршено мало човече :inlove:

На Luni му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    Не знам кое тромесечие си, ако не си прво не мислам дека ќе имаш било каков проблем со 3 голтки вино. Само да не е постојано. Иначе, жени пушат како оџаци, се фарбаат/шатираат, користат секакви хемикалии за нокти, се полнат во муцки низ бременост и родиле деца сосем здрави. Виното шо си го пиела максимум може да има 15% алкохол, и нека не ти е грижа на совест, за трите голтки рачунај рум штангла си к’снала. Жестокиот алкохол е веќе проблем.

На dromka, KittyCat:), Sinolicka. и 2 други им се допаѓа ова.
  8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Прегледи никако :x јас имав болки уште не бев ни тестирана, само суспектна, и телефонски гинекологот ми кажа дека нема ни на болница да ме примат, Скопје ќе требало да одам. Ова за во мојот град кажувам. Од Битола сум и во Плодност се јавив и таму не примале. Среќа што се смирија болките. 7 недели вкупно ми се собраа без преглед, полудев.
    А за изолација, ако си тестирана и позитивна 10 дена без симптоми, 20 дена со симптоми. Ние бевме 20.
    Син ми не беше тестиран, немаше симптоми, ми се јавија од јавно здравје ќе пуштеле и за него решение, но не добив. И затоа не знам да ти кажам за нетестирани, само контакт со заразен колку е. Малиот седеше со нас 20 дена дома.

На Poppins и ...Arthemisia... им се допаѓа ова.
  9. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    Точно ти објасни SophiaBella, прегледи никако. А и не е страшно ако ги одложиш со една недела, ако бременоста ти е нормална. А и немаш избор реално, освен да ако излажеш, шо ич не е фер. Дури, и ако си суспектна и да почнеш да се пораѓаш, те праќаат Скопје, па ако треба по пат породи се :(

На dromka, LivingGlam, Poppins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    @KittyCat:)

Третиот скрининг е исто како обичен преглед ако одите по приватниве исто се наплаќа како преглед. земаат мерки но и гледаат протоци ништо ново и ништо поинакво

На KittyCat:), thelittle17, Prolett и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Фала миличка, мене онака ми дојде денес, не дека сум по алкохол,:inlove::hug:

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @Poppins Ај со лесно нека мине..

Мене ме мава на психа веќе дека или сум или ќе се заразам.
    Се грло ме гребе,се туку поткашлувам деновиве.. и времево променливо,а немам навика да се облекувам подебело,па и да настинам ќе мислам корона е :|
    Неделава бев на преглед кај Петровска, влегува една пред мене кај др доктор во друга просторија, коа она позитивна.
    Како бе така, ем знаат ем се шетаат позитивни наоколу :(
    А не верувам дека не им е напоменато од страна на докторите да седат дома и да не излегуваат ..
    Башка и со маж и,па и он влезе со неа внатре, а на нас другите не ни даваат ни во чекална мажите да чекаат.
    Петровска го извика овој другиот доктор и му вика одма испрати ја,додека не прикаже негативен тест не смее да доаѓа на прегледи овде.
    Стварно не е во ред..

На natasam, Pacient srna, thelittle17 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Не треба доктор да напомени, совест треба да се има.
    Ние 25 дена не бевме мрднати од прагот на вратата и храна ми носеа и ѓубре ми фрлаа. И јас сакав бебето да си го видам, кој ме спречи мене откако спуштив температура да одам во приватна болница на преглед? Совеста ваљда, зато шо ни не провери некој, ни се јави во скоро 1 месец, освен матична за симптомите...
    Ама тоа е секакви има, затоа сме дојдени до овој степен..

На dromka, Luna91, natasam и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Совест на минимум, кај мене на работа преку еден ден доаѓаат оние кои треба да се во самоизолација,па дури во два наврати и позитивни.
    Туку ѕвонат од кризен штаб,ама што кога јас ќе ги “наклеветам”,џабе, не сфаќаат или намерно го прават тоа.
    Па “хехехеее и ракавици ли ве тераат да носите??! аууу па и со две маски, аууу па и визир ццц ко марсовци” итн итн.
    Да ти е срам да си совесен и да се понашаш одговорно и спрема себе и спрема другите.

На mal.ecka, natasam и SophiaBella им се допаѓа ова.
  15. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    969
    Не би рекла дека ако трудницата пуши или пие алкохол бебињата се потполно здрави и немаат последици. Може не се одма видливи ама секако дека имаат. Прво одма кога се родат имаат проблем бидејќи се наоѓаат во состојба на апстиненција посебно оние на трудниците пушачи. Е сега од алкохолот ако се конзумира помалку и нередовно не може да се створи зависност, ама сепак е дозволено 0,0 мл. со причина.

Според мене не вреди поради повремено задоволство да му, не дај боже, зафркам на некој цел живот. Кога ќе се роди и не мора да цица може мајката да се конзумира колку сака и никотин и алкохол. Вака ми е но но.

П.С. знам личен пример на трудница која пушеше најнормално во бременоста и бебето кога се роди разви нешто на белите дробови и лежеше во болница 20тина дена. Случајност? Не би рекла.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.707
    Допаѓања:
    5.675
    Мене ми е за брисевите нај шубе ми е што ќе се одложат , преглед ајде за две недели покасно нека е , да не е за подрек до сега се е океј со бременоста .. Сега кај 1 треба да се слушнам ќе видам што ќе каже , како ќе ме насоче или дали да земам нешто плус , ама како и дае од денес 20 дена дома сме , од денес пријавени . Е јас ако појавам симптоми и позитивна да сум др приказна ќе е :x

Да пијам ли д3 дополнително ? маж што зема ма др волц се глеам и со вит ц внатре мала доза а д3 мисл 1000и е .

Фала @Chanell* :l: Не да ме мава психа цела ноќ не спана , а и ја од коа почна есента се благо настината сум , нос до сеа се ми се затнуваше у спање последните месец два , сношти пак и цела ноќ ме држеше зстнато и тешко дишеее , па психа коа ме штрекна па на момент ми идеше да станам мириси да душкам и јадам нешто да видам сетилата (facepalm) оти маж сношти изгуби осет вкус се тоа , и кај мене психата на ниво од сабајле :talk:

На SophiaBella и Chanell* им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.633
    Допаѓања:
    21.264
    Мешиња во четврток ќе правам прв скрининг на 12+6. Мислев тогаш да ми земат и брисеви кај матичен, ама матичниот ми бил на боледување до 20ти Декември најверојатно. Касно ли е после тоа да ми земе? Сестрата ми кажа до 30та недела се зимале брисеви, не било проблем, ама сакав и со вас да се проверам.

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  18. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    1.877
    Нема да има проблем после 12 недела се земаат оти ако имаш нешто да примаш терапија оти пред 12 недела не се прима ништо.

На thelittle17, Prolett и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  19. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Не е касно кога ќе се врати може да ти ги земе брисевите

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.633
    Допаѓања:
    21.264
    Да, затоа и мислев паралелно со прв скрининг да ги направам. Ама чим може и покасно ќе почекам да се врати. Фала ви. :sun:

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.